Törli Blancco az érzékeny adatokat

forrás Prim Online, 2012. július 24. 12:16

A Blancco minden adatot eltüntet a merevlemezekről, adatközpontokból és mobilkészülékekről, majd erről auditálható tanúsítványt állít ki. A minősített adattörlés vezető gyártója disztribútorcégen keresztül lépett a magyar piacra.

Ismert probléma, hogy a merevlemezek egyszerű törlése vagy újraformázása nem tünteti el az adatokat, azok bármikor visszaállíthatók a megfelelő eszközökkel. Az adattörléssel foglalkozó finn vállalat, a Blancco termékei viszont úgy írják felül az adathordozók tartalmát, hogy az adatokat semmilyen technológiával ne lehessen helyreállítani. Erre tudományos és kormányzati szervezetek által minősített algoritmusokat használnak.Mivel nagyvállalati környezetben is működő megoldásokról van szó, ezt központi menedzsment segítségével, egyszerre akár több száz merevlemezen, nagy sebességgel teszik meg. Az egyedülálló technológiának köszönhetően az 1997-ben alapított Blancco az adattörlés vezető gyártójává vált, és a világ szinte minden országában rendelkezik képviselettel. Termékei NATO-ajánlással és Common Criteria minősítéssel rendelkeznek.

„Sok cég nem tud mit tenni a leselejtezni kívánt merevlemezekkel, flash meghajtókkal és okostelefonokkal, ezért hosszú távon tárolja azokat. Mások fizikai megsemmisítéssel próbálkoznak, ez azonban nem csupán balesetveszélyes lehet, de eladhatatlanná is teszi az eszközöket, így rontja megtérülésüket. Emellett egy biztonsági felülvizsgálaton sem felel meg az auditorok számára, és a környezetet is károsítja” - emeli ki Petrányi-Széll András, a Blancco magyarországi disztribúciójáért felelős V-Detect Antivírus Kft. ügyvezetője.

Míg Nyugat-Európa számos országában jogszabály írja elő a vállalatok számára, hogy a leselejtezett merevlemezekről megbízható és igazolt módon töröljék az adatokat, Magyarországon nincs ilyen szabályozás. Pedig a cégek egyre több digitális információt kezelnek, melyek nagy része érzékeny adatnak minősül. Szerződések, projekttervek, ügyfelek és munkavállalók személyes adatai, regisztrációs adatbázisok – mind olyanok, melyek nyilvánosságra kerülése vagy illetéktelen kezekbe jutása sérti a vállalat érdekeit, és gyakran jogi következményeket is von maga után.

Kapcsolódó weboldal: http://torles.hu
 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így üzenjünk hadat, ha nagy a káosz és sok az adat!

Az adatok a legtöbb szervezetnél szétszórtan találhatók a különféle rendszerekben és alkalmazásokban. A cégeknek így már az is kihívást okoz, hogy átlássák, mi hol található. Annak meghatározása pedig még nagyobb nehézséget jelent, hogy az információk közül mi számít érzékeny adatnak, így mi az, ami komolyabb védelemre szorulna. A Micro Focus szakértői olyan professzionális eszközt javasolnak, amely a teljes infrastruktúrában képes feltérképezni, osztályozni és megvédeni az értékes információkat.

2020. június 4. 17:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás