Ötödik elem ihlette közlekedési kártya lesz Londonban

Czipperer Dia, 2013. november 18. 11:32

Az Egyesült Királyság kormánya egy innovációs fórumon hagyta jóvá azt az ötletet, hogy egy „all-in-one”, minden az egyben kártyával lehessen utazni Londonban, akár repülőn is. A kártyát a híres „Ötödik elem” film után MultiPass névre keresztelték.

Biztosan sokan emlékeznek a híres Bruce Willis filmre, az Ötödik elemre, ahol Korben és Leeloo „világjeggyel” utaznak a másik bolygóra. Ez angolul úgy hangzik, hogy „MultiPass”, amelyet most egy új fejlesztés kapcsán újra felidéznek.

 

Az Egyesült Királyság kormánya nemrég döntött arról, hogy Londonban bevezetnek egy minden az egyben kártyát, amellyel minden tömegközlekedési eszközt igénybe lehet venni, még a repülőgépet is. A MultiPass névre keresztelt kártya a tervek szerint e-ink kijelzővel is rendelkezne, és felváltaná a mostani sok utazási kártyát.

 

2014-ben indul két kísérleti tesztüzem Londonban és Glasgow-ban, a teljes kiépítést pedig a következő évre tervezik.

 

 

 

Forrás: Gizmodo.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A magyar startup felhasználói 100 milliót kerestek az elmúlt évben

Minden bizonnyal sokakban felmerül a kérdés, hogy pontosan mit is takar az, hogy egy vállalkozás „startup”-nak minősül. Alapvetően egy mikro- vagy kisvállalkozásként induló cégforma, amely tőke befektetőkre vár, melyből megvalósíthatja önálló és nagyratörő terveit. Egy startup cég esetében az egyik legszembetűnőbb képessége, az az innováció. A startup világban folyamatos az újra törekvés, az újítás jellemzi, legyen szó termékről, szolgáltatásról de nem utolsó sorban egy módszerről. Leginkább ami meghatározó, az az a mentalitás, hogy valami olyan értéket közvetítsen és adjon, amely eddig nem volt jellemző, elérhető. 

2021. január 16. 12:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05

Egy Waldorf-iskola nyerte a VISZ digitalizációs pályázatát

2020. december 11. 16:40
online sportfogadás