Ötödik elem ihlette közlekedési kártya lesz Londonban

Czipperer Dia, 2013. november 18. 11:32

Az Egyesült Királyság kormánya egy innovációs fórumon hagyta jóvá azt az ötletet, hogy egy „all-in-one”, minden az egyben kártyával lehessen utazni Londonban, akár repülőn is. A kártyát a híres „Ötödik elem” film után MultiPass névre keresztelték.

Biztosan sokan emlékeznek a híres Bruce Willis filmre, az Ötödik elemre, ahol Korben és Leeloo „világjeggyel” utaznak a másik bolygóra. Ez angolul úgy hangzik, hogy „MultiPass”, amelyet most egy új fejlesztés kapcsán újra felidéznek.

 

Az Egyesült Királyság kormánya nemrég döntött arról, hogy Londonban bevezetnek egy minden az egyben kártyát, amellyel minden tömegközlekedési eszközt igénybe lehet venni, még a repülőgépet is. A MultiPass névre keresztelt kártya a tervek szerint e-ink kijelzővel is rendelkezne, és felváltaná a mostani sok utazási kártyát.

 

2014-ben indul két kísérleti tesztüzem Londonban és Glasgow-ban, a teljes kiépítést pedig a következő évre tervezik.

 

 

 

Forrás: Gizmodo.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új korszak jön az 5.5G, a mesterséges intelligencia és a felhő alapú megoldások integrálásával

A küszöbön álló 5.5G-korszak jegyében mutatta be legújabb innovációit és megoldásait a Huawei Technologies az idei Mobil Világkongresszuson. A vállalat várakozásai szerint az 5.5G technológia kereskedelmi forgalmazása már idén elkezdődik, amely lehetővé teszi új alkalmazási területek kiaknázását. A közelgő új, 10 Gigabites mobilszélessáv korszakában a szolgáltatóknak a kiváló minőségű hálózatépítésre kell törekedniük, hogy ki tudják használni az 5.5G technológia nyújtotta új lehetőségeket. A Huawei partnereivel együtt világszerte már több mint 20 városban működött közre 5.5G hálózatok kereskedelmi telepítésében és tesztelésében.

2024. február 28. 20:26

Helyi rugalmassági piacot tesztelnek Róma villamosenergia-hálózatán

A Róma áramellátását biztosító hálózat csúcsigénye a következő tíz évben várhatóan 2200 MW-ról 3300 MW-ra fog nőni. Ezzel a kihívással nincs egyedül az olasz főváros: a növekvő energiaigények és a megváltozó fogyasztói szokások miatt világszerte és Magyarországon is egyre szükségesebb a villamos hálózatok kapacitásának bővítése.

2024. február 28. 10:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30