Többféle eszközre optimalizálták a megújult IE 11-et

Czipperer Dia, 2014. április 5. 15:30

A Microsoft átalakítja az Internet Explorert, hogy többféle eszközről könnyen elérhető legyen – legyen az laptop, táblagép vagy okostelefon. Az új verzióról  amely Windows 7, 8.1 és Windows Phone 8.1 eszközökre is elérhető lesz – a Build 2014 konferencián beszéltek.

Átalakul az Internet Explorer böngésző. A frissített verzióval sokkal könnyebb lesz böngészni több típusú készülékről. A program képes lesz felismerni az adott eszközt, és annak megfelelően optimalizálni a kijelzőt.

 

Sam George, az IE Partner Group Program menedzsere kifejtette, hogy a frissítés segítségével bármilyen eszközről könnyen átválthatunk másikra, és ott tudjuk folytatni a netezést, ahol abbahagytuk. Továbbá WebGL-t is tartalmaz az update – amely a JavaScriptet egészíti ki 3D-s számítógépes grafikai lehetőségekkel –, valamint professzionális minőségű multimédiaképességeket, mint a HTML5 videó.

  

Az IE 11 Windows 8.1 változata lehetővé teszi, hogy oldalakat a Start képernyőre helyezzünk, és beállíthatjuk a cikkek nézetét a Reading (olvasási) módban. Csakúgy, mint a Google Chrome-nál az Incognito Mode, az IE is bevezette az InPrivate böngészési módot, amellyel anominak maradhatunk.

 

A mobilos verzió szintén lehetővé teszi a privát böngészést, valamint segít hatékonyabban kezelni a telefon adatforgalmát a High Saving Mode-dal. Ez a funkció 60 és 80 százalék közé csökkenti az adatfogyasztást oly módon, hogy csökkenti a letöltött képek számát, valamint csak a releváns tartalmakat tölti be az adott oldalakon.

 

 

 

 

A friss verzió Windows 7 és Windows 8.1 rendszerű eszközökre érhető el. A Windows Phone 8.1-re optimalizált változat csak később érkezik.

 

Forrás: Techspot.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30