Díjeső az Arenim Technologiesnél

forrás: Prím Online, 2014. június 4. 09:22

A CryptTalk hazai kifejlesztője az év pénzügyi-technológiai startupja, a leginnovatívabb projekt és a legjobb fejlesztői csapat Közép-Európában

A VI. Magyar Innovációs Tech Show 2014 keretében május 30-án megrendezett nemzetközi régiós versenyeken a mobillehallgatás ellen védő megoldás, a CryptTalk és kifejlesztője, az Arenim Technologies újabb nemzetközi üzleti, technológiai, illetve fejlesztői elismerésekben részesült. A Fintech & Sales Demo Day rendezvényen a legjobb régiós pénzügyi-technológiai üzleti megoldás kifejlesztőjeként a cég az „Év Startupja” díjat nyerte el, így hamarosan Európa startup-fővárosában, Londonban is bemutatkozhat. Az Innovációs Tech Show „saját” nagydíjával, „A leginnovatívabb projekt” elismeréssel a Mobilitás és Multimédia Klaszter, valamint a Magyar Telekom jutalmazta az Arenim Technologies-t és a CryptTalkot, míg a Közép-Európai Startup Díj (CESA) régiós döntőjében a cég a legjobb fejlesztői csapatnak járó „Developer Heroes of the Year” díjat vihette haza.

A kelet-közép-európai régió legjobb üzleti megoldásait díjazták a Fintech & Sales Demo Day rendezvényen, ahol az Arenim Technologies a régióban a CryptTalk megoldással az „Év Startupja” lett. Az üzleti nagydíjat elnyerő csapat meghívást kapott Londonba, Európa startup-fővárosába, ahol további, újító üzleti megoldásokat kereső nagyvállalatok előtt mutathatja be mobillehallgatás ellen védelmet nyújtó fejlesztését. A díjat az OTP Hungaro-Projekt, a Misys és a MasterCard szakmai zsűrije ítélte oda a CryptTalk-nak, az év legígéretesebb, üzleti bevezetésre készen álló technológiai megoldásának, amely nagy hatással lehet a pénzügyi szektorra.

Az Innovációs Tech Show-n a hazai jelentkezők közül a technológia területén tevékenykedő vállalkozókból, befektetőkből és iparági szakértőkből álló független szakmai zsűri, a Multimédia Klaszter, valamint a Magyar Telekom a döntőbe került 15 potenciális hazai világsiker közül a CryptTalkot ítélte a legújítóbbnak, így az Arenim Technologies-t „A leginnovatívabb projekt” elismeréssel jutalmazta.

A közép-európai startup-verseny, a CESA döntőjében, a térség legjobb startup-cégeit felvonultató nemzetközi mezőnyben a Magyarországot egyedül képviselő Arenim Technologies a CryptTalk kifejlesztéséért a legjobb fejlesztői csapatnak járó „Developer Heroes of the Year” díjat kapta meg. A díj különlegessége, hogy elnyeréséhez a pályázóknak élesben is kiválóan kellett vizsgázniuk, és az egyedi programozási feladatot leggyorsabban és leghatékonyabban az Arenim Technologies fejlesztői végezték el.

„Bár a CryptTalk mögött öt év fejlesztés, sikeres termék és több mint százmillió védett hívás áll, a mobillehallgatás elleni védelem ma még mindig piac előtt jár” – hangsúlyozta Kun Szabolcs, aki Megyeri Attila műszaki igazgatóval közösen alapította az Arenim Technologiest. – „A piac azonban bővül, és komoly áttörés előtt áll, ahogy egyre több cég ismeri fel a védelem fontosságát, és követi nyomon a fejlesztéseket. A mobiltechnológiához hasonlóan, ez is „fentről lefelé” terjed el: a nagyvállalatok saját beruházásai révén jelent meg, ma a középvállalatoknál jellemző előfizetéses rendszerben folytatódik, amíg végül a tömeges kiszolgálói kapacitások bekapcsolásával a szélesebb fogyasztói közönség számára is elérhetővé válhat.”

Az Arenim Technologies vállalattá fejlesztésében komoly szerepet játszott az elmúlt két évben a hazai InQBator vállalati fejlesztőház, amely vállalatfejlesztési és vezetési, valamint finanszírozási tapasztalattal segíti a régió ígéretes vállalkozásait az IT és más jelentős növekedési potenciállal rendelkező iparágakban.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás