Toshiba Encore 2 Write táblagépek: munkára is ideális választás

forrás: Prím Online, 2015. január 9. 08:17

A Toshiba két új, Windows 8.1 Update with Bing rendszerű táblagépét jelentette be, a 10,1 hüvelykes (25,65 cm) Encore 2 Write WT10PE-A-t és a 8 hüvelykes (20,32 cm) Encore 2 Write WT8PE-B-t. Mindkét modell TruPen eszközt is tartalmaz, így a nagy pontosságot igénylő munkák elvégzésére ideális.

Segítségükkel kézzel írt jegyzeteket, vázlatrajzokat készíthetünk egy tárgyalás vagy előadás közben, valamint fotókat szerkeszthetünk. A beépített Intel Atom processzoroknak köszönhetően az Encore 2 Write táblagépek útközben is csúcsteljesítményt nyújtanak. Mindkét eszközhöz egyéves Microsoft Office 365 Egyszemélyes változatra szóló előfizetés jár, így a felhőalapú OneNote alkalmazás segítségével adatainkat eszközeink között egyszerűen szinkronizálhatjuk.

A vékony kialakítású, kis tömegű, 10,1 hüvelykes (25,65 cm) Encore 2 Write nagyobb, nagy fényerejű kijelzőjén multimédiás tartalmaink lélegzetelállító minőségben jelennek meg. A mellékelt TruPen használatával pedig egyszerűen, nagy pontossággal készíthetünk jegyzeteket, rajzolhatunk vázlatokat, szerkeszthetjük fotóink kis részleteit. Akik számára a mobilitás kiemelkedő fontosságú, a 8 hüvelykes (20,32 cm) Encore 2 Write jelent ideális választást. Az eszköz használata portré módban, egy kézben megtartva ideális, ezért jegyzetelésre notebook helyett ugyancsak tökéletes.

 Még nagyobb pontosság


A Toshiba és a Wacom együttműködésének köszönhetően az Encore 2 Write kézírásos használata a lehető legjobb eredményt nyújtja. A Wacom által fejlesztett TruPen – a beépített technológiák és a nyomásérzékeny tollhegy révén – kényelmes, pontos kézírást tesz lehetővé. A sebességtől függetlenül közel olyan érzést nyújt, mintha hagyományos tollal papírra írnánk. A különleges, ergonomikus tervezésnek hála a toll hosszú idejű használata is kényelmes. Mindkét modellben egy olyan rést alakítottak ki, ahová a toll behelyezhető, így az azonnal használható, ha jegyzetelni vagy rajzolni szeretnénk.

A készülékre telepített TruNote kézírást kezelő alkalmazás intuitív kezelőfelülete és a Microsoft Office 365 Egyszemélyes változatával való együttműködése által a jegyzetek kezelése rendkívül egyszerű. A Quick Note funkció lehetővé teszi, hogy akkor is jegyzetelhessünk, ha előzetesen az eszközbe nem jelentkeztünk be. Amikor majd a TruNote alkalmazást legközelebb elindítjuk, a korábban elkészített jegyzet automatikusan megjelenik. A keresőfunkció a TruNote kézzel írt jegyzeteiben is megtalálja a kívánt szöveget, sőt a korábban leírt tartalommal webes keresés is indítható.  A kézzel írt szöveget átalakítva azok Microsoft Office alkalmazásokban is felhasználhatók, tehát például PowerPoint prezentációkat készíthetünk belőlük, vagy akár az Outlookban e-mailt írhatunk.

Precizitás és nagy teljesítmény


Az Encore 2 Write táblagépekbe Intel AtomT processzorokat építettek, hogy a felhasználók a legújabb alkalmazásokat nagy sebességgel és kiváló teljesítménnyel használhassák, illetve a rendszer betöltése rövid idő alatt megtörténjen. Mindkét tabletet 2 GB memóriával látták el, ezáltal több alkalmazás egyidejű futtatása sem jelent problémát. Az akkumulátor üzemideje elérheti a 8,5 órát, így az Encore 2 Write egyszeri feltöltéssel akár egész nap használható.

Képek valósághű megjelenítése


A beépített 8 MP-es, autofókuszos hátoldali kamera segítségével nem maradhatunk le semmiről: életünk érdekes pillanatait könnyedén, magas minőségben rögzíthetjük. Az előlapi 1,2 MP-es, beépített mikrofonnal rendelkező kamera Skype-hívásokra ideális. Az Encore 2 Write táblagép további jellegzetessége a telepített TruCapture alkalmazás, ennek köszönhetően ugyanis a dokumentumainkról, egy fehér tábla tartalmáról vagy akár egy vetített képről is a hátoldali kamerával kiváló minőségű fotót rögzíthetünk, így pedig rengeteg időt spórolhatunk meg, hisz azt nem kell újra begépelni. A TruCapture csökkenti a tükröződést és kiemeli a színeket, ezáltal a rögzített dokumentum, szöveg olvashatósága növekszik. A TruCapture alkalmazás karakterfelismerő funkciója azt is lehetővé teszi, hogy a vele rögzített nyomtatott szövegekben kereshetünk, illetve más alkalmazásokban is felhasználhatjuk azokat.  

Windows 8.1 with Bing


Az Encore 2 Write tabletekre a Windows 8.1 Update with Bing rendszer telepítették, mely számos új funkciót tartalmaz. Ezenfelül a táblagépekhez egyéves Microsoft Office 365 Egyszemélyes változatra szóló előfizetés jár, tehát a Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher, Access és OneNote dokumentumainkat útközben is szerkeszthetjük, vagy akár újakat hozhatunk létre. Az előfizetés része az akár 1 TB-os OneDrive felhőalapú tárhely és a Skype-percek is, így dokumentumainkat kényelmesen, a felhőben tárolhatjuk, illetve cseveghetünk barátainkkal, kollégáinkkal, családunkkal. Az előfizetés lehetővé teszi továbbá, hogy a Microsoft Office 365 Egyszemélyes változatát egy személyi számítógépre is telepíthessük, ennek eredményeként más eszközeinken a megszokott Windows felhasználói élményben lehet részünk.

Állandó kapcsolatban


A számos csatlakozási lehetőség segítségével dokumentumainkat, videóinkat, fotóinkat, zenéinket játszi könnyedséggel továbbíthatjuk, vagy akár nagy kijelzőn is megjeleníthetjük. A tartalmak megosztására mindkét táblagépben a Micro-USB port áll rendelkezésre, míg a tárhely növelésére az akár 128 GB kapacitású microSD kártyákat kezelni képes bővítőhely ad lehetőséget. Az Encore 2 Write WT10PE-A eszközt egy Micro-HDMI® kimenettel is felszerelték, így a multimédiás tartalmak nagy monitoron szintén megtekinthetők. A beépített, vezeték nélküli kijelzőt támogató technológia segítségével pedig egy megfelelő külső megjelenítő vezetékek használata nélkül csatlakoztatható a tablethez. A beépített, hullámformáló technológiával is ellátott kettős mikrofon kiváló hangminőséget biztosít videobeszélgetéseinkhez. A technológia kiszűri a háttérzajt, és elsősorban a készülék közelében lévő hangokat továbbítja. A Dolby® Digital Plus hangzásjavító eljárásnak köszönhetően kedvenc zenéinket, videóinkat a háttérzaj elnyomása mellett lélegzetelállító minőségben hallgathatjuk meg.

Különleges kialakítás


A stílusos kialakítású szaténarany (Satin Gold) készülékházzal, az ahhoz illeszkedő vékony kerettel és az egyszerűbb kézben tartás érdekében lekerekített sarkokkal rendelkező Encore 2 Write tabletek kitűnnek a mezőnyből. A hangszórókat a készülék oldalán helyezték el, hogy a hangminőség kézben tartva is kiváló legyen. A portokat és gombokat szintén úgy helyezték el, hogy a külső eszközök csatlakozása, valamint a tablet kezelése rendkívül kényelmes legyen.

Felhasználóbarát alkalmazások – nagyobb produktivitás


Az Asztalról közvetlenül elérhető Toshiba Display Utility segédprogram a rendszer egyes vizuális elemeit, a menüket, a szövegeket és az ikonokat felnagyítja, így azok kezelése kényelmesebbé válik. Ez nem csupán a megjelenített elemeket nagyítja fel, hanem – különösen a kisebb méretű Encore 2 Write WT8PE-B táblagépen – a felhasználói élményt is növeli.
Az Encore 2 Write táblagépek 2015 első negyedévében kerülnek az európai boltokba.

Toshiba Encore 2 Write tabletek:


•    Pen: TruPen (Wacom feel aktív elektrosztatikus toll technológia)
•    Processzor: Intel Atom Z3735F processzor
•    Háttértár: 32 GB
•    Memória: 2 GB
•    Csatlakozások: 802.11 a/b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0, vezeték nélküli kijelzés támogatása
•    Webkamera: 8 MP-es autofókuszos hátlapi kamera, 1,2 MP-es előlapi kamera beépített, hullámformáló technológiával ellátott mikrofon
•    Audió: 2 x 0,5 W-os sztereó hangszórók Dolby Digital Plus hangzásjavítással
•    Operációs rendszer: Windows 8.1 Update with Bing
•    Egyéves előfizetés Microsoft Office 365 Egyszemélyes változatra
•    Akkumulátor-üzemidő: akár 8,5 óra1
•    Szín: szaténarany (Satin Gold)

Toshiba Encore 2 Write WT10PE-A (10,1”):


·    Kijelző: 10,1 hüvelykes (25,65 cm) kijelző, 1280 x 800 felbontás, tízujjas, kapacitív érintésvezérlés
·    Csatlakozások: 1 x Micro-USB 2.0, 1 x Micro-HDMI, 1 x microSD/SDHC/SDXC akár 128 GB, 3,5 mm-es fejhallgató / mikrofon kombó csatlakozó
·    Méretek: 258,89 x 175,08 x 9,03 mm
·    Tömeg: 557 g

Toshiba Encore 2 Write WT8PE-B (8”):


•    Kijelző: 8 hüvelykes (20,32 cm), 1280 x 800 felbontású kijelző tízujjas, kapacitív érintésvezérléssel
•    Csatlakozások: 1 x Micro-USB 2.0, 1 x microSD/SDHC/SDXC akár 128 GB, 3,5 mm-es fejhallgató / mikrofon kombó csatlakozó
•    Méretek: 210,86 x 132,16 x 9,59 mm
•    Tömeg: 389 g
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01