Dél-Amerikával indul az ingyenes internet

MTI Sajtóadatbank, 2015. január 16. 08:27

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és Juan Manuel Santos kolumbiai elnök szerdán bejelentette, hogy a jövőben ingyenes internetezésre lesz lehetőségük a kolumbiaiaknak.

Ez az első dél-amerikai ország, amely csatlakozik Zuckerberg Internet.org nevezetű projektjéhez. Ennek keretében Kolumbiában a jövőben mobiltelefonjukon ingyen érhetik el például a Facebookot, a Wikipediát és a kormány weboldalait a projektbe bevont Tigo mobilcég vásárlói.

A világ lakosságának jelenleg csak egyharmada használ internetet. A Facebook több milliárd új felhasználót akar az internetre csábítani. Az Internet.org révén az okostelefon-tulajdonosok már Zambiában, Kenyában és Tanzániában is ingyen tölthetnek le bizonyos internetes oldalakat.

 



"Célunk, hogy az Internet.org programot elérhetővé tegyük szerte a világon, mindenkinek segítsünk az internethez való hozzáférésben. Egy év múlva áttekintjük a programot, és reméljük, hogy jóval több ország lesz, amely ilyen programmal rendelkezik" - hangoztatta Zuckerberg.

Kolumbiában az internet elérhetővé tételét a kormány 5,5 milliárd pesóval (mintegy 6,2 milliárd forint) támogató kezdeményezést indított 2010-ben Plan Vive Digital néven. "Négy éven belül a 2010-ben mért 27 százalékhoz képest várhatóan a lakosság ötven százaléka csatlakozik a közösségi hálóhoz" - mondta Juan Manuel Santos.

 

Fotó: MTI/AP/Jeff Chiu

Kulcsszavak: internet Zuckerberg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50