Az év második felében érkezik az Office 2016

Czipperer Dia, 2015. január 26. 12:15

Múlt hét szerdán mutatta be a Microsoft a legújabb Windows 10 operációs rendszer funkcióit és hozzá tervezett megoldásokat, ám a legújabb Office-ról még nem árultak el túl sokat. Inkább a mobilverzióra fókuszáltak, hiszen az asztali verzió még további fejlesztésekre szorul. Ha minden jól megy, a programcsomag az idei év második felében érkezik.

A Microsoft múlt heti sajtóeseményén sok mindenről lehullt a lepel, többek között a legújabb Office-ről is ejtettek pár szót. A kifejezetten Windows 10-hez optimalizált Office 2016 várhatóan az év második felében készül el.

 

Julia White, a Microsoft Office termékmenedzsment részlegének vezetője blogposztban írt arról, hogy a következő hónapokban több információt osztanak majd meg az új programcsomagról, amelyről már a sajtóeseményen is ejtettek pár szót. A fejlesztések ugyanis még gőzerővel zajlanak ezen a téren.

 

Az szinte biztos, hogy jelentősen különbözik majd a szerdán bemutatott Office alkalmazástól, melyet kifejezetten az eszközök közötti munkára terveztek, amit az is bizonyít, hogy nem csak újratervezték az appokat, hanem az érintésvezérlést is továbbfejlesztették. Az Office 2016-ot az asztali használat jegyében tervezik.

 

Ezt maga White is megerősítette a blogbejegyzésben, ahol többek között arról ír, hogy a programot legjobban a PC-ken, egérrel és billentyűzettel lehet majd használni és egy egészen új felhasználói élményt kínál.

 

 

Forrás: Mashable.com; Kép: alwaas.wordpress.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30