Pénzküldés funkcióval bővült a Facebook Messenger

Ám csak az USA-ban élő felhasználók élvezhetik a szolgáltatást

Czipperer Dia, 2015. március 18. 14:21

A Facebook új mobilfizetési megoldást épített Messenger alkalmazásába. Az üzenetküldő appal a hangulatjelek mellett ezentúl pénzt is küldhetnek barátaiknak az Egyesület Államokban élő felhasználók.

A Facebook frissítette Messenger alkalmazását. A „lájk” jel mellett balra feltűnt egy dollár ikon, amellyel a felhasználók pénzt küldhetnek barátaiknak. A Messenger ezentúl tehát nem csupán csevegésre használható majd, hanem a beépített mobilfizetési opciónak köszönhetően pénzt is utalhatnak vele a felhasználók.

 

A szolgáltatás használata nagyon egyszerű. A felhasználóknak mindössze annyi a dolguk, hogy, amikor üzenetet küldenek egy barátjuknak, a csevegőablakban a dollárikonra navigálva kiválaszthatják a pénz összegét, és a fizetés gombra kattintva rögtön el is küldhetik. Az utalás azonnali és ingyenes. Az utalt összeg pedig néhány napon belül megérkezik a címzett számlájára.

 

 

Ez mind jól hangzik, de mit kell tenniük a felhasználóknak ahhoz, hogy működjön is a dolog? Mivel a megoldás egyelőre csak az USA-ban érhető el, a usereknek valamilyen Egyesület Államokban működő bank által kibocsátott MasterCard vagy Visa bankkártyával kell rendelkezniük. Ezt kell hozzáadni profiljukhoz, majd meg kell adni egy egyedi azonosítót (PIN kód) a biztonság érdekében. A kompatibilis iOS eszközöknél pedig a Touch ID-t is elfogadja az alkalmazás.

 

Bár sokaknak kétsége lehet az új szolgáltatással kapcsolatban, azonban a Facebook elmondása szerint már évek óta, egészen pontosan 2007 óta foglalkoznak fizetési megoldásokkal a hirdetők révén.

 

A Facebook tájékoztatása szerint az újdonság a következő hónapokban debütál az Egyesült Államokban Android, asztali, illetve iOS alapú eszközökön.

 

Forrás: Techspot.com

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50