Megjelent a Kaspersky Internet Security – multi-device 2016

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 11. 13:34

A Kaspersky kiadta Internet Security – multi-device legújabb, 2016-os verzióját. A programot úgy alkották meg, hogy megvédje a felhasználók magánéletét, adataikat, identitásukat, pénzüket és eszközüket. 

Megjelent a Kaspersky Internet Security – multi-device legújabb verziója. Az új megoldás frissített technológiákat tartalmaz, amelyek biztosítják a felhasználók védelmét, bármit is csinálnak online az eszközeiken, és bármely platformot is választják a Windows, az OS X vagy az Android közül. A megoldás egy sor új funkcióval bővült ak magánélet védelmében.

 

 

Tavaly óta jelentősen nőtt azon internet felhasználók száma, akik aggódnak online biztonságukért. Az európai felhasználók 67%-a aggódik amiatt, hogy valaki hozzáférhet személyes adataihoz, 60%-uk attól fél, hogy a számítógépükön lévő programok esetleg adatokat gyűjtenek róluk, valamint az európai válaszadók 46%-a nem bízik saját webkamerájában – köztudott, hogy a webkamerák gyakran használt eszközei a kémkedésnek. Mindezen problémák új biztonsági megoldásokat igényelnek, amelyek biztosítják a felhasználók adatainak védelmét saját eszközeiken. A Kaspersky Internet Security – multi-device 2016-ot ennek figyelembe vételével tervezték, és ellátták a magánélet védelmét szolgáló új technológiákkal.

 

A közösségi oldalak, reklámok és elemző cégek gyakran gyűjtenek információkat a felhasználók böngészési aktivitásáról, tartózkodási helyéről és keresési előzményeiről stb. Ezekhez az információkhoz a böngészőn keresztül jutnak hozzá, és eladhatják azokat, valamint ezeket használják arra, hogy célzott reklámokkal árasszák el a felhasználókat. A Private Browsing funkció eltávolítja ezeket az adatokat az internetforgalomból, és jelenti a felhasználónak az összes blokkolt információkérést egy erre a célra kifejlesztett plugin segítségével, amely elérhető Mozilla Firefoxra, Internet Explorerre és Google Chrome-ra.


A Kaspersky Lab technológiája más, mint a böngészőkbe épített védelmi eszközök: nem csupán megakadályozza a felhasználó süti fájlok általi azonosítását, vagy figyelmeztet, amikor egy oldal olyan adatokat kíván lekérni, amelyek által nyomon követhetők a felhasználók, hanem ténylegesen garantálja, hogy ilyen jellegű adat nem hagyja el a eszközt.

 

Az is gyakori, hogy nem kívánt bővítmények kerülnek a felhasználó gépére a tudta nélkül, amikor egy ingyenes szoftvert telepít. Ezek módosíthatják a böngésző kezdőlapját és az alapértelmezett keresőt, vagy további pluginokat és/vagy kiterjesztéseket telepíthetnek a számítógépre. Ezen túlmenően a hálózati- és rendszerkonfigurációk módosítása is megtörténhet az eszköz tulajdonosának hozzájárulása nélkül. Mindezek sérthetik a magánéletet, mivel néhány plugin és kiterjesztés ugyancsak gyűjthet információt a felhasználó online viselkedéséről, majd azt különböző célokra felhasználhatja. A Change Control funkció minden olyan folyamatot észlel, amely megpróbál változtatásokat végrehajtani, beszámol róluk a felhasználónak, és kéri az eljárás engedélyezését vagy a blokkolását elrendelését.


Mi több, a frissített Privacy Cleaner eszköz segít eltüntetni a felhasználói tevékenység minden nyomát a windowsos számítógépekről, beleértve a böngészési előzményeket, a legutóbb megnyitott dokumentumok listáját, stb. A Webcam Protection funkció pedig megakadályozza a webkamera képének eltérítését, értesíti a felhasználót, ha legitim alkalmazás ad engedélyt erre, és megadja a lehetőséget, hogy teljesen blokkolja a kamerához való hozzáférést.

 

Mióta a kiberfenyegetések állandó témává váltak, erősen javasoljuk a felhasználóknak, hogy rendszeresen frissítsék biztonsági termékeiket a legújabb verzióra annak érdekében, hogy a legújabb védelmi fejlesztések legyenek használatban. A Kaspersky Lab otthoni felhasználóknak készült új zászlóshajója ingyenes, automatikus frissítéseket kínál, és bárhonnan felügyelhető távolról a My Kaspersky fiók segítségével.

 

A Kaspersky Internet Security – multi-device 2016 Magyarországon 2015. szeptember 22-től lesz elérhető.  A korábbi verzióról írt tezstünket itt olvashatjátok.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30