Hackerek támadták meg a BBC-t

MTI Sajtóadatbank, 2015. december 31. 17:23

Több mint három órán keresztül elérhetetlenek voltak egy hackertámadás következtében csütörtökön a BBC internetes szolgáltatásai, köztük a hírportál és az iPlayer nevű internetes műsorvisszajátszó felület is - közölte a brit közszolgálati médiatársaság.

A BBC internetes oldalait a kora reggeli órákban úgynevezett túlterheléses (DDoS) támadás érte - tudatta a társaság a szolgáltatások helyreállítását követően. Számos felhasználó így csak hibaüzenetet láthatott képernyőjén műsortartalom helyett.

Az ilyen támadás lényege, hogy az elkövető nagyszámú, rendszerint vírussal fertőzött számítógépről indított adatlekéréssel túlterheli a célba vett szolgáltató számítógéprendszerét, megakadályozva a kérdéses weboldal elérését mások számára.

A comScore internetanalízissel foglalkozó vállalat felmérései szerint Nagy-Britanniában a BBC internetes oldalai a legsűrűbben látogatottak közé tartoznak a Google és a Facebook közösségi oldalt követően.

A hackertámadás alatt a BBC televíziós hírszolgáltatása és rádiós élőadásai zavartalanul működtek.

Kulcsszavak: security hacker BBC

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tömegével váltanak e-aláírásra a vállalatok a járványhelyzet miatt

Megrohamozták a hazai vállalatok az e-aláírással foglalkozó NETLOCK-ot az elmúlt napokban: a járványhelyzet miatt tömegével váltanak ki olyan e-aláíró tanúsítványt, amellyel a dolgozók otthonról is egyszerűen hitelesíthetnek bármilyen dokumentumot elektronikusan egy biztonságos weboldalon keresztül.

2020. április 1. 16:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás