A Siemens bejelentette népszerű tervezőszoftverének új verzióját

forrás: Prím Online, 2016. május 27. 14:31

A Siemens PLM Software bejelentette a méltán népszerű 2D/3D CAD tervezőrendszer, a Solid Edge következő, ST9-es verzióját a Siemens PLM Connection Americas 2016 rendezvényen. Az utóbbi évek legerősebb, új Solid Edge verziója által nyújtott előnyökhöz a közeljövőben minden követéssel rendelkező felhasználó hozzájut.

A Solid Edge most bejelentett verziója számos területen nagyszerű újdonságokkal fogja segíteni a jelenlegi és a leendő felhasználókat a számítógéppel segített tervezés (CAD) területén. Az új, felhőalapú licenszelés és a testre szabás megoszthatósága, valamint a választható és biztonságos felhőalapú adattárolási lehetőségeknek köszönhetően további rugalmasságot ad a Solid Edge ST9-es verziója. A felhasználói igények alapján kifejlesztett, IT infrastruktúrát és szaktudást kevésbé igénylő, beépített, egyszerű termékadat-kezelésnek (EPDM) köszönhetően rendezettebben tárolhatóak a tervezési adatok, egyszerűbben oszthatóak meg, ami nagy könnyedséget fog jelenteni, ha egy vállalkozás – a fejlődésénél fogva – tovább szeretne lépni az adatbázis-alapú rendszerek irányába, mint az Insight, Solid Edge SP vagy a – világon a legnagyobb darabszámban eladott – Teamcenter.

 

A fejlesztők igyekeznek kiszolgálni a felhasználók mindkét táborát, így azokat is, akik a tervezési adataikat már valamilyen céllal a felhőben tárolják, mert számukra a különböző felhőalapú tárhelyekkel (Dropbox, Google Drive™) való integráció új lehetőséget nyújt a külsős partnerekkel való információcserében. A OneDrive for Business a fent említett egyedi lehetőség mellett további teljes IT infrastruktúrával járulhat hozzá az ST9 által hozott új lehetőségekhez, ellenszolgáltatás fejében.

 

 

A Solid Edge egyes verzióinak fejlesztései mindig is a felhasználói visszajelzéseken alapultak, ez tapasztalható most is: az új, testalapú átvezetésnek köszönhetően valós, gyártásalapú modellezéssel még precízebb alkatrészek hozhatóak létre. A szereléskörnyezet duplikálás parancsa megjelent a modellezési környezetekben is, amelyek esetében blokkok és koordinátarendszerek is felhasználhatóak referenciaként. A Solid Edge ST9 újabb nagy lépést tett az egyedi Szinkronmodellezési technológia és a hagyományos modellalkotás összeolvasztása területén a direkt visszajelzésnek köszönhetően. Az azonos modellek szerelésbe való beépítési jellemzői vagy a Szerelési kényszerkezelő kielégítik azokat a (jogos) igényeket, amelyeket nagy összeállításokkal dolgozó felhasználók támasztanak egy korszerű szoftverrel kapcsolatban. A rajzkörnyezet olyan egyedi megoldásokkal fogja szolgálni az ügyfeleket, mint a több szálon futó rajznézet-frissítés vagy a rajzlapok egyszerű kicserélése.

 

Más CAD szoftverek használóira is gondoltak a Solid Edge-nél, akiket a fejlesztőik nagy erőkkel „nyomnak” a felhőalapú, internetérzékeny, ki nem forrott megoldások felé – az Adatáttérés varázslónak köszönhetően a Solid Edge képes beolvasni a Solidworks modelleket és a hozzá tartozó rajzokat az asszociativitás megtartása mellett.

A fentebb említett újítások csak kiragadott példák azon számos projekt közül, amelyek belekerültek a 2016-ban megjelenő verzióba.

 

Az elmúlt évek szokásainak megfelelően az Enterprise Group – PLM üzletága (mint a Solid Edge vezető szállítója és támogatója) külön webinársorozatot szervezett, hogy az érdeklődők első kézből kapjanak használható információt a Solid Edge ST9-ről. A négy előadásra tervezett internetes, valós idejű bemutatókat ki kellett bővíteni a nagyszámú érdeklődésnek köszönhetően. Az előadások központi témája az új verzió volt, de a résztvevők bepillantást nyerhettek abba is, hogy az egyedi igények alapján kifejlesztett Add-On Center már most kompatibilis a Solid Edge ST9-cel, és jól illeszthető az új verzióban megjelenő egyszerűsített projektszemléletű adatkezeléshez. Azok az érdeklődők, akik nem tudtak elfoglaltság miatt részt venni az online rendezvények egyikén, a www.solidedgest.hu-n tekinthetik meg az újdonságokat.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29