Operációs rendszereken túlmutató védelem az otthoni felhasználóknak

forrás: Prím Online, 2017. október 30. 15:29

Az ESET bemutatta otthoni felhasználóknak szóló új termékportfólióját, amely napjaink egyre terjedő kiberfenyegetései ellen nyújt átfogó védelmet, beleértve az adatlopást, a zsarolóvírusokat és egyéb kártevőket, vírusokat.

A zsarolóvírusok, a rosszindulatú támadások és a számítógépes fenyegetések egyre kifinomultabbá és ártalmasabbá válnak, ezért elengedhetetlen, hogy a felhasználók megfelelő lépéseket tegyenek a legmagasabb szintű internetes biztonság eléréséhez. Az ESET, felhasználva három évtizedes IT-biztonsági tapasztalatát, úgy alkotta meg új portfóliójának megoldásait, hogy azok túlmutassanak az operációs rendszerek szintjén. Az új biztonsági réteg már a Windows indulása előtt is aktív, és folyamatosan kutat az UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) rendszerbe beépülő fenyegetések után. Az UEFI a BIOS (Basic Input Output System) utódja, a számítógép indítási folyamatáért felelős alapprogram, amely még az operációs rendszer indulása előtt ellenőrzi a hardvert és a különféle perifériákat, fizikailag pedig az alaplapon található egy integrált áramkör formájában. Egyes modern kártevők az utóbbi időben már képesek voltak az UEFI megfertőzésére is.

 

Az új megoldások ideálisak a hálózatba kötött háztartások számára is, funkciói védelmet nyújtanak okoseszközök számára, lehetővé téve az Internet of Things lehetőségeinek teljes kihasználását. 

 

Az új portfólióban megjelenő, újratervezett licenckezelő révén a felhasználók minden fontos információhoz egy kattintással hozzáférhetnek a my.eset.com oldalon.

 

 

Az ESET NOD32 Antivirus, ESET Internet Security és ESET Smart Security Premium megoldásokat magában foglaló csomagok alacsony rendszererőforrásigény mellett nagy teljesítményt nyújtanak, egyesítve a felderítési képességet és a gyorsaságot, a felhasználóbarát kezelőfelülettel.

 

„Az otthoni felhasználóknak szánt új csomagokat az ügyfelek igényeire terveztük, és számos olyan funkciót tartalmaznak, amelyek az egyszerű használat mellett is kimagasló teljesítményt nyújtanak” – mondta Béres Péter a Sicontact Kft., az ESET magyarországi disztribútorának vezető IT tanácsadója. „Az ESET, a digitális fenyegetések elleni védelem területén meglévő 30 évnyi fejlesztői tapasztalatát felhasználva, új portfóliójában a legmodernebb biztonsági megközelítést kínálja felhasználóinak, kompromisszumok nélkül.”

 

A háttérben, észrevétlenül futó ESET biztonsági megoldások rendkívül gyors vizsgálatot tesznek lehetővé, extrém alacsony rendszerhasználattal, így a felhasználók lassulás nélkül élvezhetik eszközeik hatékony védelmét.  

 

A licencet vásárló felhasználók számára automatikusan jár az ESET magyar nyelvű technikai támogatása, beleértve a felhasználói beavatkozást igénylő, bonyolultabb kártevők szakértői távirányítással történő eltávolítási segítséget is. Természetesen az érvényes licenccel rendelkező felhasználók ingyen frissíthetik, vagy letölthetik a szoftver legújabb verzióját.

 

A legújabb termékportfólióról további információ az eset.hu weboldalon olvasható.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50