AR-fejlesztés és e-roller a Hankook közreműködésével

forrás: Prím Online, 2021. január 28. 16:30

A fenntartható mobilitás szolgálatában a Hankook Tire & Technology mindinkább az olyan digitális megoldásokra fókuszál, melyek formálják és meghatározzák a jövő iparát. Ennek jegyében a Model Solution, a Hankook csoport prototípusokkal és gyártási megoldásokkal foglalkozó tagvállalata idén első alkalommal vett részt a világ legtekintélyesebb technológiai kiállításán, a CES 2021-en. A vállalat bemutatójának középpontjában az AR HMD kiterjesztett valóság headsetje, valamint a high-tech prémium e-rollere állt.

A prémium abroncsgyártó Hankook Tire az elmúlt évek során mind nagyobb erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy üzleti modelljének diverzifikálásával, valamint a mesterséges intelligencián (AI) és az IoT technológián alapuló rendszerek bevezetésével biztosítsa versenyképességét a negyedik ipari forradalomban. A Hankook & Company tagvállalata, a Model Solution az idei Consumer Electronics Show-n mutatta be új, kiterjesztett valóságot (AR) támogató termékeit. A Model Solution bemutatójának központjában most a vállalat kiterjesztett valóság headsetje és prémium e-rollere állt, de az érdeklődők bepillantást nyerhettek az abroncsgyártó munkáját kreatív, jövőbe mutató koncepciókkal támogató belső laboratórium, a CMF világába is.

 

A kiterjesztett valóságot megjelenítő AR headset (Augmented Reality Head Mounted Display, AR HMD) legfontosabb tulajdonságai a felhasználói élményt és a funkcionalitást segítik elő. Természetesen szó sincs arról, hogy a Hankook a prémium abroncs szegmenst lecserélné a szórakoztatásra: az MS-AR20 névre keresztelt headset egy kifejezetten ipari használatra tervezett AR megoldás.

 

 

A kiterjesztett valóság óriási hatást gyakorol mindennapjainkra: az ipar, az egészségügy, az oktatás és a kereskedelem számára egyaránt hatalmas lehetőségeket kínál. A Hankook például nem engedheti meg magának, hogy akár egyetlen hibát is elkövessen a fejlesztési folyamatok során: az AR technológia azzal a lehetőséggel, hogy a termék prototípusát 3D-ben digitalizálja, megkönnyíti a prototípus legyártását és gyorsabb megértését, felgyorsítva ezáltal a fejlesztési fázist. 

 

Az AR headset mellett a Model Solution high-tech, prémium e-rollerének prototípusát is bemutatta. A szintén AR technológiát használó e-roller ujjlenyomat-olvasó rendszerrel és a beépített menetrögzítő kamerával kategóriájának „legokosabb” eszköze. További különlegességét a 11 hüvelykes, levegőmentes gumiabroncsok jelentik, amik nemcsak az egyedi megjelenéshez, hanem a biztonságosabb és zöldebb közlekedéshez is hozzájárulnak. A levegőmentes abroncsok iránt a NASA is érdeklődést mutatott, az abroncsgyártók pedig sorra mutatják be a légmentes megoldással gyártott prototípusaikat, azonban a Hankook az első vállalat, amely kifejezetten hétköznapi használatra szánta a levegő nélküli abroncsait.

 

A Hankook Tire formabontó ötleteket egyesít a legújabb technológiákkal. Ehhez biztosít megfelelő keretet az ipari formatervezés kutatását szolgáló belső műhelye, a CMF Lab, mely 2020 februárjában a Hankook & Company és a Modul Solution együttműködésének köszönhetően jött létre. A CMF Lab az ipari formatervezés trendjeire építve a termékfejlesztésnek biztosít teret, az első közös projekt pedig egy olyan abroncsprototípust eredményezett, melynek formája alkalmazkodik az útviszonyokhoz. 

 

A szüntelen innovációnak köszönhetően alig telik el hónap, amikor a vállalatcsoport nem jelent be egy-egy jövőálló fejlesztést. A globális gumiabroncs piacon megszerzett technológiai vezető szerepe megerősítése érdekében a vállalat proaktív módon reagál a jövő közlekedésének gyorsan változó világára. A Hankook folyamatosan keresi az eredeti technológiai megoldásokat, a The Next Driving Lab projekt például olyan futurisztikus abroncsok fejlesztésére fókuszál, amelyek korábban soha nem tapasztalt vezetési élményt biztosítanak. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködési megállapodást írt alá a BENU és a Foglaljorvost.hu

Magyarország legismertebb gyógyszertárhálózata és az ország legnagyobb elérésű egészségügyi időpontfoglaló-felülete közösen lép fel a betegek magasabb szintű kiszolgálása érdekében. Együttműködésükkel az egészségügyi rendszerben történő eligazodást, a betegút egyszerűsítését, a felhasználók és vásárlók nagyobb kényelmét kívánják támogatni.

2024. március 4. 13:04

2024 legfontosabb építőipari technológiai trendjei

Képzeljen el egy építkezést, ahol robotok végzik a nehéz és veszélyes munkákat, a falakat a helyszínen 3D nyomtatással készítik, fenntartható, újrahasznosított építőanyagokból. Képzelje el, hogy a szakemberek és ügyfelek virtuális valóság segítségével maguk előtt látják és így járják be a még épülő épületeket, optimalizálva a tervezési és kivitelezési folyamatokat. Képzelje el, hogy mindez ma már lehetséges: a Mapei Kft. összegyűjtötte a legfontosabb építőipari technológiai trendeket.

2024. március 4. 11:32

Az ABB a Light + Building 2024 kiállításon: Intelligens épületek csúcstechnológiái testközelből

A világ vezető világítástechnikai és épületgépészeti szakkiállításán az ABB be fogja mutatni, milyen energiahatékonysági előnyökkel jár a digitalizáció és az interoperabilitás az intelligens funkcionális épületekben, a modern lakóterekben és az iparban már napjainkban is, és hogyan járulnak hozzá az innovációk a fenntarthatóbb jövőhöz.

2024. március 4. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30