AR-fejlesztés és e-roller a Hankook közreműködésével

forrás: Prím Online, 2021. január 28. 16:30

A fenntartható mobilitás szolgálatában a Hankook Tire & Technology mindinkább az olyan digitális megoldásokra fókuszál, melyek formálják és meghatározzák a jövő iparát. Ennek jegyében a Model Solution, a Hankook csoport prototípusokkal és gyártási megoldásokkal foglalkozó tagvállalata idén első alkalommal vett részt a világ legtekintélyesebb technológiai kiállításán, a CES 2021-en. A vállalat bemutatójának középpontjában az AR HMD kiterjesztett valóság headsetje, valamint a high-tech prémium e-rollere állt.

A prémium abroncsgyártó Hankook Tire az elmúlt évek során mind nagyobb erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy üzleti modelljének diverzifikálásával, valamint a mesterséges intelligencián (AI) és az IoT technológián alapuló rendszerek bevezetésével biztosítsa versenyképességét a negyedik ipari forradalomban. A Hankook & Company tagvállalata, a Model Solution az idei Consumer Electronics Show-n mutatta be új, kiterjesztett valóságot (AR) támogató termékeit. A Model Solution bemutatójának központjában most a vállalat kiterjesztett valóság headsetje és prémium e-rollere állt, de az érdeklődők bepillantást nyerhettek az abroncsgyártó munkáját kreatív, jövőbe mutató koncepciókkal támogató belső laboratórium, a CMF világába is.

 

A kiterjesztett valóságot megjelenítő AR headset (Augmented Reality Head Mounted Display, AR HMD) legfontosabb tulajdonságai a felhasználói élményt és a funkcionalitást segítik elő. Természetesen szó sincs arról, hogy a Hankook a prémium abroncs szegmenst lecserélné a szórakoztatásra: az MS-AR20 névre keresztelt headset egy kifejezetten ipari használatra tervezett AR megoldás.

 

 

A kiterjesztett valóság óriási hatást gyakorol mindennapjainkra: az ipar, az egészségügy, az oktatás és a kereskedelem számára egyaránt hatalmas lehetőségeket kínál. A Hankook például nem engedheti meg magának, hogy akár egyetlen hibát is elkövessen a fejlesztési folyamatok során: az AR technológia azzal a lehetőséggel, hogy a termék prototípusát 3D-ben digitalizálja, megkönnyíti a prototípus legyártását és gyorsabb megértését, felgyorsítva ezáltal a fejlesztési fázist. 

 

Az AR headset mellett a Model Solution high-tech, prémium e-rollerének prototípusát is bemutatta. A szintén AR technológiát használó e-roller ujjlenyomat-olvasó rendszerrel és a beépített menetrögzítő kamerával kategóriájának „legokosabb” eszköze. További különlegességét a 11 hüvelykes, levegőmentes gumiabroncsok jelentik, amik nemcsak az egyedi megjelenéshez, hanem a biztonságosabb és zöldebb közlekedéshez is hozzájárulnak. A levegőmentes abroncsok iránt a NASA is érdeklődést mutatott, az abroncsgyártók pedig sorra mutatják be a légmentes megoldással gyártott prototípusaikat, azonban a Hankook az első vállalat, amely kifejezetten hétköznapi használatra szánta a levegő nélküli abroncsait.

 

A Hankook Tire formabontó ötleteket egyesít a legújabb technológiákkal. Ehhez biztosít megfelelő keretet az ipari formatervezés kutatását szolgáló belső műhelye, a CMF Lab, mely 2020 februárjában a Hankook & Company és a Modul Solution együttműködésének köszönhetően jött létre. A CMF Lab az ipari formatervezés trendjeire építve a termékfejlesztésnek biztosít teret, az első közös projekt pedig egy olyan abroncsprototípust eredményezett, melynek formája alkalmazkodik az útviszonyokhoz. 

 

A szüntelen innovációnak köszönhetően alig telik el hónap, amikor a vállalatcsoport nem jelent be egy-egy jövőálló fejlesztést. A globális gumiabroncs piacon megszerzett technológiai vezető szerepe megerősítése érdekében a vállalat proaktív módon reagál a jövő közlekedésének gyorsan változó világára. A Hankook folyamatosan keresi az eredeti technológiai megoldásokat, a The Next Driving Lab projekt például olyan futurisztikus abroncsok fejlesztésére fókuszál, amelyek korábban soha nem tapasztalt vezetési élményt biztosítanak. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05