Profil alkotás a közösségi média segítségével

forrás: Prím Online, 2021. február 19. 20:03

Manapság már nem is kell profinak lenni, elég csak egy kicsit figyelni. – kezdte Sándor Zsolt a Gill & Murry adatvédelmi szakértője – Korábban, ha valakit meg akartunk figyelni fizikailag kellett követni ma elég felmenni az Instagramjára. Gondoljunk csak a Kim Kardashian párizsi rablás esetre. – Egy poszt az új gyűrűről és éjszaka fegyveres rablók támadnak meg.

Mik lehetnek az online és közösségi média felületek féktelen használatának céges következményei?!

 

Főként a konkurencia megfigyelését emelném ki ebben a témakörben – folytatta Sándor Zsolt András – Egy fotó készítése és feltöltése valamelyik közösségi média platformra a kínai partner udvaráról és máris tudjuk, hogy kik az ügyfeleid!

 

 

Következtetés – Amennyiben egy szervezet nem akarja, hogy munkavállalóinak a posztjai által megfigyeljék a szervezet tevékenységét, úgy szükséges ezen kontrollok kialakítása.

 

Ha a szervezet nem akarja, hogy munkavállalói kérkedjenek, akkor meg kell tiltani a munkavállalónak, hogy amennyiben munka ügyben utazik vagy partnert látogat, ezzel kapcsolatosan nem posztolhat közösségi média felületeken. Azaz viselkedési szabályok kialakítása szükséges a szervezeten belül a közösségi médiára vonatkozóan.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Felhőalapú biztonsági csomagokkal bővült az ESET megújult üzleti portfoliója

A 2020-as események katalizátorként működve minden eddiginél fontosabbá tették az amúgy is egyre népszerűbb felhőalapú szemléletet az üzleti világban. A vállalatoknak olyan védelmi szoftverre van szükségük, amely illeszkedik ehhez a stratégiai törekvéshez. A változásokra reagálva az IT biztonsági megoldásokat fejlesztő ESET kialakította új felhőalapú üzleti portfolióját, amely rugalmas és testreszabható megoldásként segít megfelelni 2021 biztonsági kihívásainak, a kis irodáktól kezdve egészen a legnagyobb vállalatokig.

2021. március 1. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Idén 20 éves az Adverticum

2021. február 8. 14:49

Kinőtte a határokat a Codecool

2021. február 1. 14:47

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55