Együtt az egészséges egyetemi és főiskolai e-sportért

forrás: Prím Online, 2022. január 17. 11:18

A hétvégén zárult 22. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon jelentette be a MEFS és a HUNESZ a felsőoktatás jövőbeni elektronikus sportéletét meghatározó kooperációt. 

Az együttműködés célja, hogy az e-sport, a digitális sport ellenőrzött és biztonságos formában jelenjen meg a magyarországi főiskolákon és egyetemeken. Ennek érdekében a két szervezet közösen olyan programokat dolgoz ki, amelyekben a videójátékok mellett a fizikai aktivitási formák és a kognitív képességek fejlesztése is megfelelő arányban jelenik meg. 

 

A MEFS és a HUNESZ az együttműködés keretében közös sport és e-sport szakmai munkacsoportot hoz létre e-sport és digitális sport aktivitások valamint edukációs programok megvalósítására. A kooperáció középtávú célja, hogy a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) rendszerébe illeszkedve jelenjen meg az elektronikus sport a felsőoktatási intézményekben. 

 

mefs.hu

 

Az együttműködés a most hétvégén megrendezett 22. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon vette kezdetét a két szövetség közös megjelenésével és a stratégiai együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírásával. „A MEFS számára kiemelten fontos, hogy az együttműködéssel olyan hallgatókat is megszólíthatunk, akik valamilyen ok miatt nem sportolnak rendszeresen, hiszen esetleg a digitális sport aktivitások vagy a hibrid sport az, ami visszaterelheti, bevonzhatja őket a hagyományos sport világába, tehát szándékaink szerint az e-sporttal az élő sport felé is tudjuk terelni majd a hallgatókat. Fontosnak tartjuk továbbá, hogy az erőszakmentes e-sport ellenőrzött, biztonságos formában jelenjen meg a felsőoktatásban, továbbá e területnek kiemelt szerepe lehet akár a tudományos kutatás és a sportrehabilitáció terén is, mely jelen pillanatban még egy kiaknázatlan területnek számít” – nyilatkozta Juhász Péter, a MEFS főtitkára. 

 

“Örömteli számunkra, hogy a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetséggel a tavalyi évben megkezdett közös gondolkodásunk idén szintet léphet. A HUNESZ és a MEFS stratégiai partnersége nagy lehetőség, hogy a hazai egyetemi és főiskolai sportéletben végre megtalálják a helyüket az e-sportok. Egyben bízom benne, hogy az elektronikus sport, a digitális sport és a hagyományos sport találkozása új közösségképző erővé válhat az egyetemi és főiskolai sport életben." - nyilatkozta Biró Balázs György a Magyar E-sport Szövetség elnöke.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nehezebb lesz trükközni a jövőben a Black Friday akciókkal

Május végén hatályba lép egy jogszabály-módosítás, amelynek következtében a kereskedelmi vállalkozásoknak a kedvezményes ár mellett fel kell tüntetni az elmúlt legalább harminc napban alkalmazott legalacsonyabb árat is. Az árrendelet módosításának célja a kereskedők akciótartási gyakorlatának újraszabályozása és a fogyasztók megtévesztésének visszaszorítása, különös tekintettel az olyan országos kampányok során mint például az év végi Black Friday.

2022. május 23. 18:03

Megbízható munkaadó elismerést kapott a hazai Continental Csoport

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) megbízható munkaadó elismerését nyerte el a hazai Continental Csoport. A hazánkban már több mint 30 éve jelen lévő, kilenc lokációban közel nyolcezer munkavállalót foglalkoztató cég tisztességes gazdasági és felelős munkáltatói szerepvállalásáról kapott visszaigazolást. 

2022. május 23. 16:27

27. Év Menedzsere Díjátadó Gála

A Menedzserszövetség május 21-én, immáron 27. alkalommal rendezte meg legfontosabb és legkülönlegesebb eseményét, az Év Menedzsere Díjátadó Gálát, a magyar vállalatvezetők Oscar-ját, ahol a 2021-es év legkiválóbb vezetőit díjazták 8 kategóriában. 

2022. május 23. 14:59

Az ABB Robotics bemutatta a visszanyert tengeri műanyagot felhasználó kiskereskedelem jövőjét

A kiskereskedelem jövőjébe egy izgalmas 3D nyomtatási bemutatón keresztül nyerhettek bepillantást az érdeklődők egy ABB robot segítségével London egyik legjelentősebb áruházában, a Selfridgesben, az Oxford Streeten. A bemutatót áprilisban, egy kirakatban tekinthették meg a vásárlók, ahol láthatták azokat a különféle személyre szabott dizájntárgyakat, melyek egy ABB robot segítségével 3D nyomtatással készültek Parley Ocean Plastic-ból, azaz a Parley globális tisztítóhálózatából összegyűjtött tengeri műanyaghulladékból.

2022. május 23. 13:51

Innovatív képzési programban vehetnek részt a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

Második alkalommal rendezi meg a győri Széchenyi István Egyetem innovatív járműipari képzési programját, az Audi Development Campet az Audi AG és az Audi Hungaria támogatásával. A július 3-án kezdődő négyhetes, angol nyelvű táborban a hallgatók nemzetközi szaktekintélyektől, mentoroktól tanulhatnak, miközben valós ipari problémát oldanak meg, és akár karrierlehetőséget is nyerhetnek. Az érdeklődők május 31-ig jelentkezhetnek.

2022. május 23. 12:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mindkét magyar csapat bronzérmes lett a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

2022. május 23. 19:40

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20