Együtt az egészséges egyetemi és főiskolai e-sportért

forrás: Prím Online, 2022. január 17. 11:18

A hétvégén zárult 22. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon jelentette be a MEFS és a HUNESZ a felsőoktatás jövőbeni elektronikus sportéletét meghatározó kooperációt. 

Az együttműködés célja, hogy az e-sport, a digitális sport ellenőrzött és biztonságos formában jelenjen meg a magyarországi főiskolákon és egyetemeken. Ennek érdekében a két szervezet közösen olyan programokat dolgoz ki, amelyekben a videójátékok mellett a fizikai aktivitási formák és a kognitív képességek fejlesztése is megfelelő arányban jelenik meg. 

 

A MEFS és a HUNESZ az együttműködés keretében közös sport és e-sport szakmai munkacsoportot hoz létre e-sport és digitális sport aktivitások valamint edukációs programok megvalósítására. A kooperáció középtávú célja, hogy a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) rendszerébe illeszkedve jelenjen meg az elektronikus sport a felsőoktatási intézményekben. 

 

mefs.hu

 

Az együttműködés a most hétvégén megrendezett 22. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon vette kezdetét a két szövetség közös megjelenésével és a stratégiai együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírásával. „A MEFS számára kiemelten fontos, hogy az együttműködéssel olyan hallgatókat is megszólíthatunk, akik valamilyen ok miatt nem sportolnak rendszeresen, hiszen esetleg a digitális sport aktivitások vagy a hibrid sport az, ami visszaterelheti, bevonzhatja őket a hagyományos sport világába, tehát szándékaink szerint az e-sporttal az élő sport felé is tudjuk terelni majd a hallgatókat. Fontosnak tartjuk továbbá, hogy az erőszakmentes e-sport ellenőrzött, biztonságos formában jelenjen meg a felsőoktatásban, továbbá e területnek kiemelt szerepe lehet akár a tudományos kutatás és a sportrehabilitáció terén is, mely jelen pillanatban még egy kiaknázatlan területnek számít” – nyilatkozta Juhász Péter, a MEFS főtitkára. 

 

“Örömteli számunkra, hogy a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetséggel a tavalyi évben megkezdett közös gondolkodásunk idén szintet léphet. A HUNESZ és a MEFS stratégiai partnersége nagy lehetőség, hogy a hazai egyetemi és főiskolai sportéletben végre megtalálják a helyüket az e-sportok. Egyben bízom benne, hogy az elektronikus sport, a digitális sport és a hagyományos sport találkozása új közösségképző erővé válhat az egyetemi és főiskolai sport életben." - nyilatkozta Biró Balázs György a Magyar E-sport Szövetség elnöke.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb 180 általános iskolában lesz elérhető az élményszerű tanulás

A Delta Systems Kft. szállítja azt a 600 darab 3D nyomtatót és induló nyomtató anyagkészletet, amelyet hátrányos helyzetű térségek 180 általános iskolája kap a Klebelsberg Központ által indított nyílt uniós közbeszerzési eljárásban. A Budapesti Értéktőzsdén is jegyzett Delta Technologies 100%-os leányvállalata által megvalósuló nettó 346 millió forintos beruházás az Okostanterem 2 folytatásaként köznevelési intézményekben teremti meg a diákok élményszerű oktatásának lehetőségét modern eszközökkel, támogatva a műszaki érdeklődésüket. 

2023. március 30. 11:25

Új SuperWide monitor átfogó USB-C dokkolóállomással

A Philips 45B1U6900C modell egyetlen képernyőben egyesíti a dupla monitoros elrendezést. A Philips 45B1U6900C nagy, 44,5 hüvelykes (113 cm képátlójú), dupla QHD (5120 x 1440) felbontású képernyővel és számos egyéb, a professzionális multitaskingot segítő funkcióval rendelkezik, mint például: USB-C dokkoló RJ45 (Gigabit Ethernet) bemenettel, 32:9 SuperWide képaránnyal, 1500R görbülettel és 178/178 fokos betekintési szögekkel.

2023. március 30. 09:57

A Lenovo Yoga laptopjainak legújabb generációja az inspirációtól az önkifejezésig segíti a kreatív alkotókat

A hibrid világban való alkotás, fogyasztás és együttműködés most egyszerűbbé vált a Lenovo legújabb generációs Windows 11 Yoga laptopjaival, amelyek lenyűgöző teljesítményt, hihetetlen sokoldalúságot és egyszerű mobilitást biztosítanak elegáns és hordozható kivitelben.

2023. március 29. 21:30

A felhő gyors és kényelmes, de hogyan lesz biztonságos?

A felhőalapú IT rendszerekkel a vállalatok gyors, megbízható és könnyen elérhető technológiai szolgáltatásokhoz jutnak, amelyek maximálisan képesek támogatni az üzleti igényeket és a működést.  A felhőtechnológia alkalmazása ugyanakkor biztonsági kihívást is jelent a hozzáférések kezelése szempontjából, hiszen a vállalati IT infrastruktúra határai kibővülnek, így a védendő adatok köre is. Ezért elengedhetetlenül fontos egy felhőstratégia megalkotása és alkalmazása a vállalatok számára.

2023. március 29. 20:08

Így lehetünk sikeres streamerek

Az utóbbi pár évben hazánkba is nagy erőkkel robbant be a streaming piac, és egyre többen szeretnének belekóstolni a tartalomgyártás ezen formájába. De hogyan tudunk teljesen kezdőként elindulni ezen az úton? Az Euronics összegyűjtötte, hogy milyen alapeszközökre van szükség, és tippeket ad ahhoz, hogy sikeres streamerek legyünk. 

2023. március 29. 18:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08