Együtt az egészséges egyetemi és főiskolai e-sportért

forrás: Prím Online, 2022. január 17. 11:18

A hétvégén zárult 22. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon jelentette be a MEFS és a HUNESZ a felsőoktatás jövőbeni elektronikus sportéletét meghatározó kooperációt. 

Az együttműködés célja, hogy az e-sport, a digitális sport ellenőrzött és biztonságos formában jelenjen meg a magyarországi főiskolákon és egyetemeken. Ennek érdekében a két szervezet közösen olyan programokat dolgoz ki, amelyekben a videójátékok mellett a fizikai aktivitási formák és a kognitív képességek fejlesztése is megfelelő arányban jelenik meg. 

 

A MEFS és a HUNESZ az együttműködés keretében közös sport és e-sport szakmai munkacsoportot hoz létre e-sport és digitális sport aktivitások valamint edukációs programok megvalósítására. A kooperáció középtávú célja, hogy a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) rendszerébe illeszkedve jelenjen meg az elektronikus sport a felsőoktatási intézményekben. 

 

mefs.hu

 

Az együttműködés a most hétvégén megrendezett 22. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon vette kezdetét a két szövetség közös megjelenésével és a stratégiai együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírásával. „A MEFS számára kiemelten fontos, hogy az együttműködéssel olyan hallgatókat is megszólíthatunk, akik valamilyen ok miatt nem sportolnak rendszeresen, hiszen esetleg a digitális sport aktivitások vagy a hibrid sport az, ami visszaterelheti, bevonzhatja őket a hagyományos sport világába, tehát szándékaink szerint az e-sporttal az élő sport felé is tudjuk terelni majd a hallgatókat. Fontosnak tartjuk továbbá, hogy az erőszakmentes e-sport ellenőrzött, biztonságos formában jelenjen meg a felsőoktatásban, továbbá e területnek kiemelt szerepe lehet akár a tudományos kutatás és a sportrehabilitáció terén is, mely jelen pillanatban még egy kiaknázatlan területnek számít” – nyilatkozta Juhász Péter, a MEFS főtitkára. 

 

“Örömteli számunkra, hogy a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetséggel a tavalyi évben megkezdett közös gondolkodásunk idén szintet léphet. A HUNESZ és a MEFS stratégiai partnersége nagy lehetőség, hogy a hazai egyetemi és főiskolai sportéletben végre megtalálják a helyüket az e-sportok. Egyben bízom benne, hogy az elektronikus sport, a digitális sport és a hagyományos sport találkozása új közösségképző erővé válhat az egyetemi és főiskolai sport életben." - nyilatkozta Biró Balázs György a Magyar E-sport Szövetség elnöke.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digitalizációs részleg alakult hazánk piacvezető könyvelő vállalatánál

Külön digitalizációs szervezeti egységet hoztak létre a Process Solutionsnél (PS), hazánk egyik vezető számviteli, adózási és bérszámfejtési szolgáltatásokat nyújtó vállalatánál.

2023. június 2. 12:45

Felgyorsítja stratégiai átalakulását a Maersk

Jelentős előrelépést ért el digitális átalakulásában a dán Maersk. A világ legnagyobb tengeri szállítmányozó vállalata az SAP Business Technology Platform segítségével gyorsítja fel stratégiai fejlődését, automatizálja üzleti folyamatait, növeli hatékonyságát, teszi egyszerűbbé a technológia használatát, és növeli a felhasználói élményt.

2023. június 2. 11:20

Vadonatúj, trendi színekben érkezik a megújult Nokia 2660 Flip

Húzd jobbra a valóságot a vadonatúj, Pop Pink és Lush Green színekben is elérhető Nokia 2660 Flippel. A már jól ismert, élénk színekben újragondolt készüléket a Z és Y generáció hirtelen megugró érdeklődése hívta életre, akik a saját mentális egészségük érdekében egyre többen választják a Flipet, hogy korlátozzák az okostelefonjuk képernyője előtt töltött idejüket.*

2023. június 2. 09:54

Magyarországra jön a NASCAR?

Tavaly a floridai Daytona Beach-en, a NASCAR bölcsőjében rendezték a magyar-amerikai szakmai kapcsolatok egyik legnagyobb rendezvényét, a Hungarian Summitot, akkor Jordan Jiloty, a NASCAR ügyvezető igazgatója üdvözölte a konferencia résztvevőit, de úgy tűnik ez nem egy egyszeri alkalom volt. Jordan Jiloty az idén a budapesti Hungarian Summit-ra is ellátogat június 8-án. 

2023. június 1. 19:55

Környezetvédelmi díjat kaptak az LG 2023-as OLED evo tévéi

Az LG Electronics (LG) 2023-as OLED evo tévéi megkapták a Carbon Trust*** CO2 kibocsátás csökkentéséről* és CO2 méréséről** szóló tanúsítványát. A széria idén az egymást követő harmadik évben érdemelte ki a minősítést, valamint a Société Générale de Surveillance SA (SGS) környezetvédelmi címkét**** is magáénak tudhatja. Az elismerésekkel az LG folyamatos ESG-erőfeszítéseit díjazták, amelyeket a gyártás során keletkező műanyaghulladék csökkentése érdekében tesz.

2023. június 1. 16:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39