A legújabb ABB E-mobility appok megkönnyítik a váltakozó áramú töltést

forrás: Prím Online, 2023. október 30. 13:39

Az ABB E-mobility Terra AC töltési megoldásait a vezető iparági hardver, valamint az egyedülálló támogatási és karbantartási struktúrák mellett a legmodernebb szoftveres képességek különböztetik meg a piacon elérhető hasonló termékektől. 

A fejlett funkciók azonban nem sokat érnek a megbízható, intuitív hozzáférési módok nélkül, és ez az a terület, ahol az ABB E-mobility ChargerSync és TerraConfig alkalmazásai kiemelkedően teljesítenek. Az új frissítésekkel mindkét alkalmazás a korábbinál is hatékonyabbá és stabilabbá vált. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy a legújabb funkciók milyen előnyöket kínálnak a tulajdonosoknak és a mérnököknek egyaránt.    

 

ChargerSync   

 

A ChargerSync megbízható és kényelmes eszköz az elektromos járművek (EV-k) vezetői számára a töltési ciklusok naplózásához és a töltési folyamatoknak a felhasználói egyedi igényekhez való illesztéséhez, alkalmazása zökkenőmentessé teszi az elektromos járművek töltését. A kizárólag az ABB E-mobility Terra AC töltési megoldásokhoz tervezett ChargerSync kibővített digitális funkciói Bluetooth, WIFI, 4G és Ethernet kapcsolaton keresztül is elérhetőek. 

 

A ChargerSync app legújabb frissítésével lehetséges: már több Terra fali töltő hozzárendelése egyetlen felhasználói fiókhoz; a töltés indítása és leállítása egyetlen gombnyomással; a valós idejű töltési állapot és az aktuális töltési munkamenet költségeinek megtekintése; az ütemezés beállítása a töltési munkamenetek automatikus indításához és leállításához; a Terra fali töltő töltési energiájának dinamikus szabályozása a többi háztartási készülék energiafelhasználásának függvényében.   

 

 

A távvezérlési funkció mostantól lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy internetes kapcsolat segítségével bárhonnan elindítsák vagy leállítsák a töltési munkameneteket és hozzáférjenek a töltési adatokhoz. A töltőmegosztási funkció lehetővé teszi a fali töltő tulajdonosok számára, hogy ingyenes ún. „free vending” töltési időpontokat állítsanak be és biztonságosan megoszthassák töltőjüket családtagjaikkal, barátaikkal vagy vendégeikkel anélkül, hogy alkalmazást vagy RFID-kártyát kellene használni. A céges autók címkézése („car tagging”) minden eddiginél egyszerűbbé teszi a céges autótöltési munkamenetek költségtérítési jelentéseinek lekérdezését és egyszerű exportálását, az új globális támogatás pedig több mint 25 nyelven és 100 pénznemre kalibrálható.  

 

Ráadásul az app lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy azonnal értesítést kapjanak, amint a fali töltő legújabb szoftver vagy firmware-frissítése elérhetővé válik, így a felhasználók biztosak lehetnek afelől, hogy mindig az elérhető legjobb töltési élményben legyen részük a legnaprakészebb frissítések által. 

     

Mindezek és még sok más funkció segíti a felhasználókat abban, hogy a képernyő érintésével maximálisan kihasználhassák az ABB E-mobility Terra AC töltési megoldásai által nyújtott előnyöket és a minden eddiginél triviálisabb töltés élményével gazdagodva fokozzák az elektromos járművek használatával járó komfortérzetüket.         

 

TerraConfig   

 

Míg a ChargerSync lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyen hozzáférjenek a Terra AC töltési megoldások számos hasznos funkciójához, addig a TerraConfig egy praktikus és hatékony felületet biztosít a szakképzett villanyszerelők és rendszerintegrátorok számára a Terra AC töltési megoldások helyszíni üzembe helyezéséhez, konfigurálásához és karbantartásához.      

 

A TerraConfig alkalmazás időt takarít meg és javítja a hatékonyságot azáltal, hogy részletes és közérthető útmutatást biztosít a szakembereknek a szükséges telepítési lépésekhez. A telepítést végzők számára már eddig is lehetővé tette, hogy egyszerűen és könnyedén elvégezzék ügyfeleik töltési eszközeinek üzembe helyezését, befejezzék a rendszer első konfigurálását és bizonyos karbantartási feladatokat, a legújabb frissítés azonban tovább javítja az alkalmazás funkcionalitását a több mint 25 nyelven elérhető globális támogatással és esti munkavégzéshez optimalizált sötét képernyőtónusú üzemmóddal, valamint számos kulcsfontosságú új funkcióval. 

 

Az önálló regisztráció (self-sign up) azt jelenti, hogy az új felhasználók első alkalommal közvetlenül az alkalmazáson keresztül aktiválhatják fiókjukat és nem kell az ABB beszállítójukat felkeresniük. A konfigurációs sablonfájlok mostantól menthetők, megoszthatók és újra felhasználhatók, lehetővé téve több töltő telepítését rövidebb idő alatt, miközben több töltő egyszerre is telepíthető és üzembe helyezhető, ami nagymértékben leegyszerűsíti a folyamatot. Végül, mostantól közvetlenül hozzáadható egy egyéni OCPP-szerver, amely azonnali telepítést és konfigurálást tesz lehetővé. 

 

A TerraConfig alkalmazásnak és a legújabb kényelmi frissítéseinek köszönhetően a telepítők és a műszakiak gyorsan és egyszerűen megkaphatják a szükséges segítséget a helyszínen, egyszerűsíthetik a telepítési folyamatot és csökkenthetik az ABB E-mobility Terra AC töltési megoldásainak üzembe helyezéséhez szükséges időt, melynek eredményeként javul a hatékonyság és nő az ügyfél-elégedettség. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködési megállapodást írt alá a BENU és a Foglaljorvost.hu

Magyarország legismertebb gyógyszertárhálózata és az ország legnagyobb elérésű egészségügyi időpontfoglaló-felülete közösen lép fel a betegek magasabb szintű kiszolgálása érdekében. Együttműködésükkel az egészségügyi rendszerben történő eligazodást, a betegút egyszerűsítését, a felhasználók és vásárlók nagyobb kényelmét kívánják támogatni.

2024. március 4. 13:04

2024 legfontosabb építőipari technológiai trendjei

Képzeljen el egy építkezést, ahol robotok végzik a nehéz és veszélyes munkákat, a falakat a helyszínen 3D nyomtatással készítik, fenntartható, újrahasznosított építőanyagokból. Képzelje el, hogy a szakemberek és ügyfelek virtuális valóság segítségével maguk előtt látják és így járják be a még épülő épületeket, optimalizálva a tervezési és kivitelezési folyamatokat. Képzelje el, hogy mindez ma már lehetséges: a Mapei Kft. összegyűjtötte a legfontosabb építőipari technológiai trendeket.

2024. március 4. 11:32

Az ABB a Light + Building 2024 kiállításon: Intelligens épületek csúcstechnológiái testközelből

A világ vezető világítástechnikai és épületgépészeti szakkiállításán az ABB be fogja mutatni, milyen energiahatékonysági előnyökkel jár a digitalizáció és az interoperabilitás az intelligens funkcionális épületekben, a modern lakóterekben és az iparban már napjainkban is, és hogyan járulnak hozzá az innovációk a fenntarthatóbb jövőhöz.

2024. március 4. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30