Készül a Magyar Információs Társadalom Stratégia

forrás Prim Online, 2003. június 30. 16:38
Ma tartotta második ülését az Információs Társadalom Koordinációs Tárcaközi Bizottság, mely az év elején alakult meg azzal a céllal, hogy a kormány információs társadalommal összefüggő tevékenységeit koordinálja. A mai napra elkészültek az IHM ajánlása alapján a szakminisztériumok által összeállított ágazati stratégia tervek.
A tárcák és több országos hatáskörű kormányzati szervezet az IHM (Informatikai és Hírközlési Minisztérium) ajánlása alapján, az Európai Uniós követelmények és a Nemzeti Fejlesztési Terv figyelembevételével készítették el az ágazati szempontoknak megfelelő stratégiai és cselekvési terveket. A szakemberek a következő hónapok egyeztetései során egységes szerkezetbe foglalják az ágazati stratégiákat, amelynek eredményeként szeptember elejére alakul ki a központi programokat, a kiemelt ágazati programokat és az ágazati feladatokat tartalmazó dokumentum. Ezután a munkába a kezdetektől bekapcsolódott szakmai és társadalmi szervezetek segítségével kezdődik meg a széles körű társadalmi vita. Az ITKTB és az IHM október végén terjeszti a kormány elé a Magyar Információs Társadalom Stratégiát, amely – elfogadása után – 2004-2006 folyamán a kormányzati cselekvési tervek alapjául szolgál.

Az operatív munkát végző négy albizottságban – Stratégiai Tervezés Albizottság, Elektronikus Közigazgatás Albizottság, Információs Társadalom Fejlesztéspolitikai Albizottság, EU Integrációs Albizottság – jelen van minden érintett szervezet. Az IHM javaslatára a mai ülésen az ITKTB tagjai két új albizottság létrehozásáról szavaztak. A Közháló Albizottság az országot lefedő szélessávú infrastruktúrán a közintézmények információit kínáló hálózat tárcaközi egyeztetési feladatait látja el. A Nemzeti Digitális Tartalom Albizottság az internet terjedésének és hatékony használatának egyik legfontosabb alapját támogatja és koordinálja: a kulturális örökség valamint a korszerű tartalmak digitális megjelenését, illetve a nemzeti digitális adatvagyon felmérését, bővítését, kezelését.

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Az akkumulátor a telefon lelke

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 09:03

1 év alatt közel 12 évet parkoltak az autósok a Yettel mobilparkolással

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 07:56

A HONOR uralta 2024 elején a kínai okostelefonos piacot

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 07:23

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50