Digitális Település Program

IHM: 3 év alatt 15 milliárd

Kovács Attila, 2003. augusztus 18. 14:41
[fsimage 1 left] Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter augusztus 18-án sajtótájékoztató keretében útjára indította a Digitális Település Programot.
A program, amely élvezi a Miniszterelnöki Hivatal, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, valamint a Belügyminisztérium támogatását, az iTársadalom Egyesület és a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Államigazgatási Kara eGovernment Kutatócsoportjának kezdeményezésére és együttműködéséből született, üzleti szponzora pedig az OTP, a Magyar Posta és a Pannon GSM. A program három fő részből áll: 1. Oktatási kiadványok eljuttatása az elkövetkezendő tíz hónapban minden önkormányzathoz, 2. roadshow jellegű prezentáció sorozat megtartása Magyarország kistérségi központjainak, 3. Három mintatérség kialakítása az e-önkormányzati szolgáltatások bemutatására.

Kovács Kálmán elmondta, hogy az állam 2004 és 2006 között rendre évi 4-5-6 milliárd forintos, összességében 15 milliárd forintos anyagi - továbbá szakmai - támogatást nyújt a tárcák szerint kiemelten fontos program célkitűzéseinek megvalósításához.

Kereőpesiné Bétres Beáta, az iTársadalom Egyesület elnöke kiemelte, 15 témában folyamatosan 2004 májusig küldik ki az oktatási anyagokat, hangsúlyozta, hogy a képzés nem kerül az önkormányzatoknak pénzükbe.

Meghirdetésre került továbbá az Intelligens Település Verseny, amelynek fővédnöke az IHM minisztere. A verseny három kategóriában folyik (települések, kistérségek, polgármesteri hivatalok dolgozói), azokat kívánják díjazni, akik az elkövetkező 10 hónapban a legnagyobb fejlődést mutatják fel egy országos e-közigazgatási programban való részvételben, illetve egy közös e-közigazgatási tudásbázis létrehozásában.
Kulcsszavak: IHM közigazgatás

E-közig ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gyerekszobától a tanteremig – Két nap a digitális tudatosságért

Mit jelent a digitális szülőség a XXI. században? Hogyan tudjuk online is biztonságban gyerekeinket? Milyen eszközkészlettel tudjuk elősegíteni, hogy élmény legyen a tanulás? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ az a kétnapos esemény-sorozat, melyet a digitális tudatosság jegyében szerveznek a Magyar Telekom székházban.

2022. október 13. 12:55

Érik a forradalom az alkalmazásfejlesztésben

Az IT-szektorban tomboló munkaerőhiány nem új keletű probléma: miközben jelenleg az USA-ban közel 1 millió betöltetlen pozíció van a területen, a hazai GDP csaknem 20%-át adó digitális gazdaság a kivándorlással, a kisadózó vállalkozásokat érintő szigorításokkal és az alapfokú oktatás kapcsolódó hiányosságaival küzd. Mindezt tetézi a járvány alatt pánikszerűen felpörgő digitalizációs igény, hiszen nagyságrendileg ötször több megrendelés érkezik manapság a fejlesztő cégekhez. 

2022. október 4. 17:08

Félárú utazási kedvezmény a HVG Állásbörzére érkezőknek

A MÁV-Volán-csoport saját standdal és online is várja az érdeklődőket a HVG Állásbörzén, amit 2022. október 5-én és 6-án rendeznek a Papp László Budapest Sportarénában. Az eseményre utazóknak a MÁV-START és a GYSEV 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít bármely belföldi állomásról Budapestre, a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvarra, továbbá Kelenföld, Kőbánya-Kispest, Kőbánya alsó, Kőbánya-felső és Zugló állomásra. 

2022. október 4. 15:33

Véget ért a XII. Nemzetközi Média- és Internetkonferencia

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) szeptember 26-án és 27-én 12. alkalommal rendezte meg „A média és az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” című konferenciáját, a Magyar Tudományos Akadémián. A két nap alatt 32 szakember tartott előadást aktuális témákról, egyebek mellett az álhírekről, a social media platformokról, az illegális tartalmakról, a deepfake-jelenségről és persze a média jövőjéről. Kerekasztal-beszélgetést is szerveztünk, ahová etikus hackereket hívtunk meg. 

2022. szeptember 28. 15:21

Rövid képzési programokat is kínál hallgatóinak a Széchenyi István Egyetem

Egyedülálló lehetőségként már rövid, akár egyhetes külföldi utazással járó kurzusokat is kínál hallgatói számára a győri Széchenyi István Egyetem, amelyeken a pályázók rugalmasan és könnyen bővíthetik szakmai tapasztalataikat, nemzetközi kapcsolataikat, idegennyelv-tudásukat. Érdemes jelentkezni – ajánlják az újdonságot azok a széchenyisek, akik már részt vettek valamelyik programon. 

2022. augusztus 28. 14:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38