Jogosulatlan adatfelhasználással a jogosulatlan szoftverhasználat ellen?

Fekete Gizella, 2003. november 24. 15:07
A Pénzügyminisztérium honlapján péntekig fenn volt mintegy 30 ezer mérlegképes könyvelő, illetve könyvelőiroda neve és címe, amellyel a PM valószínű ügyfeleik számára kívánt lehetőséget teremteni, hogy ellenőrizhessék, megfelelő jogosultságokkal rendelkeznek-e a fentiek a velük kötött szerződéseikben szereplő tevékenységekre. Az említett napon a listát a PM az Adótanácsadók Szövetsége kérésére levette.
A dolog pikantériája, hogy a BSA ezt a címlistát felhasználva szoftver „bevallásra” felszólító levelet küldött ki csaknem minden azon szereplő számára, azt kérve – felhívva az illegális szoftverhasználat büntetőjogi felelősségére is a figyelmet – válaszlevelükben sorolják fel, milyen programokat használnak tevékenységük során. A levélben az is szerepelt, hogy amennyibe ügyfeleik képviseleti jogával bíró könyvelőkről, könyvelőirodákról van szó, akkor azok a könyveléssel kapcsolatban használt programjairól is tájékoztassák a BSA-t. A levélen cím nem, csupán postafiók szerepelt.

Az Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Egyesülete – a szövetség tagjai védelmében – szót emelt a fentiek ellen. A Szövetség tisztázni kívánja, volt-e a BSA-nak joga a fenti akcióhoz közhiteles nyilvántartásban szereplő adatokat, az abban szereplők hozzájárulása nélkül, felhasználni, s a felszólítását a könyvelők ügyfeleire is kiterjeszteni.

Érzékekre ható aktivitásokkal tesztelhetik az okoseszközöket a Huawei vásárói

Modern, fiatalos külsőt kapott a Huawei Technologies új üzlete, az Experience Store, ahol ezentúl havi rendszerességgel nyújtanak látványos programokat a vásárlók számára. 

2019. február 17. 12:42

HitFilm Express 12.0.8613.07201

Profi videoszerkesztő alkalmazás, amely számtalan lehetőséget kínál egy mindenkit lenyűgöző film elkészítéséhez. A testreszabható munkaterülettel rendelkező program minden szükséges eszközt tartalmaz a különböző videók vágásához, szerkesztéséhez. A rengeteg szűrő és effekt használatával látványos eredmény érhető el. Tökéletes választás kezdő filmesek, YouTuberek számára is. (Operációs rendszer: Windows 8, 10)

2019. február 17. 11:27

PlayMemories Home 6.0.0.0

Praktikus eszköz digitális fotóink (3D fotók is) szerkesztésére, rendszerezésére és megosztására. Támogatja a népszerűbb közösségi oldalakat is (YouTube, Dailymotion, Facebook, Flickr, Photobucket, Picasa stb.). A program Windows Vista / 7 / 8 / 10 operációs rendszereken működik.

2019. február 17. 11:24

Az LG legújabb okostelefonja a képernyő rezgetésével erősíti fel a hangot

Az LG Electronics (LG) a 2019-es MWC-n ismét demonstrálja vezető pozícióját az okostelefonos hangzás terén az új LG G8ThinQ készülékbe épített Crystal Sound OLED (CSO) kijelzőmegoldás bemutatásával. A forradalmi technológia a telefon OLED-képernyőjét használja a hang felerősítésére.

2019. február 17. 10:43

Így néz ki a Huawei első magyar, élmény alapú üzlete

Modern, fiatalos külsőt kapott a Huawei Technologies új üzlete, az Experience Store, ahol ezentúl havi rendszerességgel nyújtanak látványos programokat a vásárlók számára. 

2019. február 17. 10:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Bemutatkozik a Samsung 2019-es QLED TV kínálata

2019. február 15. 12:20

Minden eddiginél gyorsabb letöltési sebességet biztosít a Huawei új chipkészlete

2019. január 25. 11:21

Technológiával az örökélet felé

2019. január 14. 10:53

Az LG és a Microsoft közösen forradalmasítja az autóipart

2019. január 12. 10:47
cloudappsportal.com