Jogosulatlan adatfelhasználással a jogosulatlan szoftverhasználat ellen?

Fekete Gizella, 2003. november 24. 15:07
A Pénzügyminisztérium honlapján péntekig fenn volt mintegy 30 ezer mérlegképes könyvelő, illetve könyvelőiroda neve és címe, amellyel a PM valószínű ügyfeleik számára kívánt lehetőséget teremteni, hogy ellenőrizhessék, megfelelő jogosultságokkal rendelkeznek-e a fentiek a velük kötött szerződéseikben szereplő tevékenységekre. Az említett napon a listát a PM az Adótanácsadók Szövetsége kérésére levette.
A dolog pikantériája, hogy a BSA ezt a címlistát felhasználva szoftver „bevallásra” felszólító levelet küldött ki csaknem minden azon szereplő számára, azt kérve – felhívva az illegális szoftverhasználat büntetőjogi felelősségére is a figyelmet – válaszlevelükben sorolják fel, milyen programokat használnak tevékenységük során. A levélben az is szerepelt, hogy amennyibe ügyfeleik képviseleti jogával bíró könyvelőkről, könyvelőirodákról van szó, akkor azok a könyveléssel kapcsolatban használt programjairól is tájékoztassák a BSA-t. A levélen cím nem, csupán postafiók szerepelt.

Az Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Egyesülete – a szövetség tagjai védelmében – szót emelt a fentiek ellen. A Szövetség tisztázni kívánja, volt-e a BSA-nak joga a fenti akcióhoz közhiteles nyilvántartásban szereplő adatokat, az abban szereplők hozzájárulása nélkül, felhasználni, s a felszólítását a könyvelők ügyfeleire is kiterjeszteni.

26 év alattiaknak ad kedvezményt a Telenor

A Telenor a fiataloknak szóló YES! ajánlatával fél áron, mindössze 2500 forintért teszi elérhetővé a Telenor Blue+ havidíjas tarifákhoz megvásárolható 100 gigabájtos havi adatcsomagját a 26 év alatti ügyfelek számára.

2019. április 26. 10:05

Növekedés jellemezte a Huawei első negyedévét

A Huawei Technologies közzétette idei első negyedéves, nem auditált üzleti eredményeit. A cég árbevétele 2019 első három hónapjában elérte a 179,7 milliárd jüant, amely 39 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A vállalat nettó profitrátája nyolc százalék volt, ami enyhe növekedést jelent 2018 első negyedévéhez viszonyítva.

2019. április 26. 10:01

Bet365: online sportfogadás kényelmesen

A Bet365 online sportfogadó oldalon számos élő fogadást tehetünk, mindehhez pedig még a szobából sem kell kimozdulnunk.

2019. április 26. 09:11

Kiosztották a Vodafone Digitális Díjakat

Megvannak a 15 millió forint összdíjazású Vodafone Digitális Díj nyertesei. A 6 tagú zsűri 144 pályamű közül 8 nyertest hirdetett. Három kategóriában díjazták a legjobb pályaműveket: Digitális Gyerekek, Digitális Családok, Digitális Nonprofit szervezetek.

2019. április 26. 09:05

Magyar innováció az okos otthonok piacán

A magyar tulajdonú OOT Technologies Kft. által fejlesztett és piacra dobott okos otthon központ praktikus megoldást nyújt: lehetővé teszi, hogy falban futó vezetékek és dúlás nélkül bárki biztonságosabbá, kényelmesebbé, és takarékosabbá tehesse otthonát, mindezt úgy, hogy nem kell kicserélnie régebben beszerelt eszközeit. Az OOTT Hub fejlesztésében, gyártásában, tervezésében és formatervezésében is hazai szakemberek, a finanszírozásban a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő, az MFB Csoport tagja vett részt.

2019. április 26. 08:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közel 50 millió forint EU-s támogatást kapott a MIDI Mobil ID Innovációs KFT.

2019. április 25. 11:05

2040-re már több elektromos autót helyeznek forgalomba, mint hagyományos járművet!

2019. április 17. 11:04

Van kedvenc webáruházad?

2019. április 9. 12:46

Elindult a jelentkezés a Nagy Digitális Kalandra

2019. április 2. 08:54
cloudappsportal.com