Jogosulatlan adatfelhasználással a jogosulatlan szoftverhasználat ellen?

Fekete Gizella, 2003. november 24. 15:07
A Pénzügyminisztérium honlapján péntekig fenn volt mintegy 30 ezer mérlegképes könyvelő, illetve könyvelőiroda neve és címe, amellyel a PM valószínű ügyfeleik számára kívánt lehetőséget teremteni, hogy ellenőrizhessék, megfelelő jogosultságokkal rendelkeznek-e a fentiek a velük kötött szerződéseikben szereplő tevékenységekre. Az említett napon a listát a PM az Adótanácsadók Szövetsége kérésére levette.
A dolog pikantériája, hogy a BSA ezt a címlistát felhasználva szoftver „bevallásra” felszólító levelet küldött ki csaknem minden azon szereplő számára, azt kérve – felhívva az illegális szoftverhasználat büntetőjogi felelősségére is a figyelmet – válaszlevelükben sorolják fel, milyen programokat használnak tevékenységük során. A levélben az is szerepelt, hogy amennyibe ügyfeleik képviseleti jogával bíró könyvelőkről, könyvelőirodákról van szó, akkor azok a könyveléssel kapcsolatban használt programjairól is tájékoztassák a BSA-t. A levélen cím nem, csupán postafiók szerepelt.

Az Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Egyesülete – a szövetség tagjai védelmében – szót emelt a fentiek ellen. A Szövetség tisztázni kívánja, volt-e a BSA-nak joga a fenti akcióhoz közhiteles nyilvántartásban szereplő adatokat, az abban szereplők hozzájárulása nélkül, felhasználni, s a felszólítását a könyvelők ügyfeleire is kiterjeszteni.

Jótékonysági akciók a STRAND Fesztiválon

Augusztus 20-24. között több száz programot vonultat fel Zamárdiban az idei STRAND Fesztivál. A szervező VOLT Produkció fontosnak tartja a közönség érzékenyítését, ennek érdekében az idei évben két ügyet is a zászlajukra tűztek: a hazai- és világsztárok bevonásával segítik a rászoruló gyerekek iskolakezdését, illetve a tanári pálya megbecsülése érdekében a MédiaUnióval közös kampányt is szerveznek. Az idei STRAND Fesztiválra százezernél is több vendéget várnak.

2019. augusztus 19. 11:57

MusicBee 3.3.7165

Az ingyenes MusicBee segítségével könnyen kezelhetjük nagy zenei gyűjteményünket, létrehozhatunk lejátszási listákat, átkonvertálhatunk és szinkronizálhatunk zenei fájlokat hordozható eszközökre.

2019. augusztus 19. 10:35

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

Négyéves a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szélessávú szolgáltatásokat összehasonlító portálja, a Szélessáv.net, amely az elmúlt egy évben 211 kihelyezett mérőeszközzel több mint 1,3 millió mérést végzett el. Ezzel kapcsolatban a hatóság egy reprezentatív felméréséből az is kiderült, hogy 2018-ban az internetezők – 58 százaléka – leginkább az otthoni internetes telefonálásra panaszkodott, amit a videotelefonálásra (56%) és az online filmnézésre (52%) vonatkozó elégedetlenség követett.

2019. augusztus 19. 09:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53

Rekordbevétel az LG-nél

2019. július 30. 17:03
online sportfogadás