HíF: országos fórum Debrecenben

Kovács Attila, 2003. november 30. 21:09
'Felkészülve Európára!" mottóval, november 28-án a Debreceni Egyetemen rendezte meg XIX. országos fórumát a HíF.
Elnöki megnyitójában Frischmann Gábor újabb korszakváltásnak nevezte az elektronikus hírközlési törvény (eht) hatályba lépését. Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter levélben üdvözölte a résztvevőket. Ebben 2004. január 1-jét a hazai hírközlés fordulópontjának, az elfogadott eht-t mérföldkőnek nevezte.

A fórumon három előadás és egy kerekasztal-beszélgetés hangzott el. Először Aranyosné dr. Börcs Janka jogi igazgató tartott a hatályos hírközlési törvény (hkt) jogalkalmazói tapasztalatairól vitaindítót. Majd a HíF vezetőinek az elmúlt kétéves időszakra visszatekintő kerekasztal-beszélgetésével zárult. Frischmann Gábor HíF-elnök moderálásával Aranyosné dr. Börcs Janka, Bánhidi Ferenc alelnök, Hidasi István elnökhelyettes és Slyuch András alelnök három kérdéscsoportra adott választ: milyen konkrét ügy megoldása volt a legproblémásabb a hkt-s időszakban; milyen konkrét ügyben volt legnehezebb betartani a hatóság eljárásaira vonatkozó általános követelményeket (pártatlanság, átláthatóság, nyilvánosság stb.; mit tartanak a legnagyobb szakmai sikernek/eredménynek a hkt-s időszakban?

Ezután Pataki Dániel, az IHM távközlési helyettes államtitkára az eht alapján az új Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) felé irányuló kormányzati elvárásokról beszélt. Úgy fogalmazott, hogy a jogalkotó megteremtette a feltételeket, illetve javított azokon, amelyekről a hkt alkalmazása során kiderült, hiányosak, illetve hiányoztak. A tárca kéri a hatóságot, hogy éljen is ezekkel a feltételekkel.

Spakievics Sándor, a HíF piacszabályozási igazgatója előadásában a hatóság projekt keretében végzett felkészülési munkájáról szólt. Összegezte a felkészülési program alprojektjeinek három területét (jogszabályok, egyéni kompetencia-fejlesztés, kapcsolat és kommunikáció), majd a megvalósítás lépéseire tért ki.

Ezt követően dolgozói fórumot tartották, majd kitüntetések átadására került sor. A fórum Frischmann Gábor elnöki zárszavával ért véget.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Minőségi mobilra vágyik a magyar, kedvezményes áron

A közelmúltban zajlott barcelonai Mobil Világkongresszuson számos készülékgyártó mutatott be új mobilokat: a csúcskészülékek bejelentése mellett jól kirajzolódó tendencia a középkategória erősödése. A Yettel adatai szerint a magyar mobilhasználók többsége is a középkategóriás, jó érték-arányú telefonokat részesíti előnyben, és kifejezetten keresik az akciókat. Most induló promóciójában a szolgáltató 0 forintért hazavihető HONOR X7a készülékkel támogatja, hogy a megbízható hálózat élményét ügyfelei megoszthassák egymással.

2023. március 23. 13:59

Az MVM NET és a CETIN közösen tesztelte az 5G-t

Az MVM NET Zrt. és a CETIN Hungary Zrt. városi környezetben és agrárgazdaságban tesztelte, hogyan lehet gazdaságosan 5G hálózatot kiépíteni és működtetni olyan helyszíneken, ahol ezt az 5G alapú alkalmazások elterjedése, illetve az adatforgalom növekedése szükségessé teszi. A független, integrált infrastruktúra-szolgáltatók a teszt tapasztalatai alapján megállapították: fenntarthatósági és gazdaságossági szempontok miatt sok esetben a hálózatot célszerű egyetlen szolgáltatónak kiépíteni és üzemeltetni, majd azon több operátor számára szolgáltatást nyújtani.

2023. március 22. 17:09

Minden, amit érdemes tudni a HONOR Magic5 széria kijelzőtechnológiájáról

A fejlett kijelzőtechnológiák terén végzett, átfogó kutatás és fejlesztés (K+F) figyelemre méltó eredménye a HONOR Magic5 sorozat, amely a Magic5 Lite és a Magic5 Pro készülékeket foglalja magába. Az innováció és a csúcstechnológia iránti rendíthetetlen elkötelezettségével a HONOR a Magic5 sorozatával ismét új mércét állított fel a mobiltelefonok kijelzőjének iparágában.

2023. március 21. 18:38

Nézz élőben Forma-1-et a Direct Now app-ban!

Sportosan indul a tavasz a Direct One-nál: igazi újdonsággal lepi meg előfizetőit a streaming- és tartalomszolgáltató. A március elején indult sporthub mindent összegyűjt egy helyre, amire egy sportrajongónak szüksége van. Így nemcsak a közelgő mérkőzések és futamok időpontjáról értesülhetünk, és a csapatok és játékosok fontos háttérinformációihoz férhetünk hozzá, de az NB1-es és Premier League meccsek, valamint a Forma-1-es futamok élő közvetítéseit is nézhetjük – mindezt egyetlen gombnyomással. 

2023. március 21. 12:46

Figyelemre méltó újítások a Huawei térképes szolgáltatásában

Több izgalmas újítással jelentkezett a Huawei saját térkép- és navigációs szolgáltatása, a Petal Térkép. Az alkalmazás teljes képernyős, sáv pontosságú navigációval, valós idejű forgalomfigyeléssel, változatos térképrétegekkel és okosórára szinkronizált navigációval teszi könnyebbé a tájékozódást. Emellett a vállalat bemutatta 3D-s térképmegoldásait, valamint nyílt, fejlesztői eszközkészleteket nyújtó platformját is.

2023. március 19. 12:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48