HíF: országos fórum Debrecenben

Kovács Attila, 2003. november 30. 21:09
'Felkészülve Európára!" mottóval, november 28-án a Debreceni Egyetemen rendezte meg XIX. országos fórumát a HíF.
Elnöki megnyitójában Frischmann Gábor újabb korszakváltásnak nevezte az elektronikus hírközlési törvény (eht) hatályba lépését. Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter levélben üdvözölte a résztvevőket. Ebben 2004. január 1-jét a hazai hírközlés fordulópontjának, az elfogadott eht-t mérföldkőnek nevezte.

A fórumon három előadás és egy kerekasztal-beszélgetés hangzott el. Először Aranyosné dr. Börcs Janka jogi igazgató tartott a hatályos hírközlési törvény (hkt) jogalkalmazói tapasztalatairól vitaindítót. Majd a HíF vezetőinek az elmúlt kétéves időszakra visszatekintő kerekasztal-beszélgetésével zárult. Frischmann Gábor HíF-elnök moderálásával Aranyosné dr. Börcs Janka, Bánhidi Ferenc alelnök, Hidasi István elnökhelyettes és Slyuch András alelnök három kérdéscsoportra adott választ: milyen konkrét ügy megoldása volt a legproblémásabb a hkt-s időszakban; milyen konkrét ügyben volt legnehezebb betartani a hatóság eljárásaira vonatkozó általános követelményeket (pártatlanság, átláthatóság, nyilvánosság stb.; mit tartanak a legnagyobb szakmai sikernek/eredménynek a hkt-s időszakban?

Ezután Pataki Dániel, az IHM távközlési helyettes államtitkára az eht alapján az új Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) felé irányuló kormányzati elvárásokról beszélt. Úgy fogalmazott, hogy a jogalkotó megteremtette a feltételeket, illetve javított azokon, amelyekről a hkt alkalmazása során kiderült, hiányosak, illetve hiányoztak. A tárca kéri a hatóságot, hogy éljen is ezekkel a feltételekkel.

Spakievics Sándor, a HíF piacszabályozási igazgatója előadásában a hatóság projekt keretében végzett felkészülési munkájáról szólt. Összegezte a felkészülési program alprojektjeinek három területét (jogszabályok, egyéni kompetencia-fejlesztés, kapcsolat és kommunikáció), majd a megvalósítás lépéseire tért ki.

Ezt követően dolgozói fórumot tartották, majd kitüntetések átadására került sor. A fórum Frischmann Gábor elnöki zárszavával ért véget.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HONOR 200 Pro és a mesteri fotózás: fejlődés a Studio Harcourt hagyatékával

Rengeteg ikonikus személyiség mögött ott rejlik egy olyan portré, amely nemcsak a személy lényegét ragadja meg, hanem az örökségét is megörökíti. A hírességektől a politikusokig a portrék alakították a történeteket és magáról az emberiségről alkotott képünket. 

2024. július 26. 10:07

Itthon is elérhetőek a Samsung legújabb hajlítható okostelefonjai, okosórái és fülhallgatói

Magyarországon is elérhetőek a Samsung legújabb, Galaxy AI erejével támogatott készülékei: a hajlítható Galaxy Z Fold6 és Galaxy Z Flip6 okostelefonok, a Galaxy Watch Ultra és Galaxy Watch7 okosórák, valamint a Galaxy Buds3 széria modelljei.

2024. július 24. 20:59

Közel négymillióra nőtt az 5G bázisok száma Kínában

Kínában mintegy 3,92 millióra nőtt az 5G bázisállomások száma idén június végére – olvasható a kínai ipari és informatikai minisztérium kedden közzétett kimutatásában.

2024. július 24. 12:14

Párizs 2024: A sportolók már a Galaxy Z Flip6 olimpiai kiadásával szerezhetnek életre szóló élményeket a játékokon

A 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékok mintegy 17 000 versenyzője, valamint az Olympic family (olimpiai család) képviselői vehették át a Samsung Galaxy Z Flip6 olimpiai kiadását. A sportolók – napokkal a nagyszabású sportesemény kezdete előtt – a párizsi olimpiai és paralimpiai faluban, az Olympic rendezvous (Olimpiai találkozó) elnevezésű Samsung-kiállítótérben kapták meg készüléküket.

2024. július 23. 18:49

A Xiaomi bemutatta a MIX Fold 4 és a Xiaomi MIX Flip készülékeket

A pekingi ShouGang Stadion adott otthont a Xiaomi rendezvényének, amelyen Lei Jun, a társaság alapító-vezérigazgatója megtartotta 2024-es beszédét, bemutatva az új Xiaomi MIX termékcsaládot. A Xiaomi újabb innovációt valósított meg az összehajtható telefonok terén, köszönhetően a felhasznált anyagokra, a szerkezetre és a hálózati funkcionalitásra is kiterjedő technológiai fejlesztéseknek. 

2024. július 22. 18:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kék halál képernyőn túl: miért ne hagyjuk figyelmen kívül a szoftverfrissítéseket?

2024. július 26. 13:59

Idén a fenntartható cégek tulajdonosait is díjazza az EY

2024. július 24. 13:59

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55