HíF: országos fórum Debrecenben

Kovács Attila, 2003. november 30. 21:09
'Felkészülve Európára!" mottóval, november 28-án a Debreceni Egyetemen rendezte meg XIX. országos fórumát a HíF.
Elnöki megnyitójában Frischmann Gábor újabb korszakváltásnak nevezte az elektronikus hírközlési törvény (eht) hatályba lépését. Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter levélben üdvözölte a résztvevőket. Ebben 2004. január 1-jét a hazai hírközlés fordulópontjának, az elfogadott eht-t mérföldkőnek nevezte.

A fórumon három előadás és egy kerekasztal-beszélgetés hangzott el. Először Aranyosné dr. Börcs Janka jogi igazgató tartott a hatályos hírközlési törvény (hkt) jogalkalmazói tapasztalatairól vitaindítót. Majd a HíF vezetőinek az elmúlt kétéves időszakra visszatekintő kerekasztal-beszélgetésével zárult. Frischmann Gábor HíF-elnök moderálásával Aranyosné dr. Börcs Janka, Bánhidi Ferenc alelnök, Hidasi István elnökhelyettes és Slyuch András alelnök három kérdéscsoportra adott választ: milyen konkrét ügy megoldása volt a legproblémásabb a hkt-s időszakban; milyen konkrét ügyben volt legnehezebb betartani a hatóság eljárásaira vonatkozó általános követelményeket (pártatlanság, átláthatóság, nyilvánosság stb.; mit tartanak a legnagyobb szakmai sikernek/eredménynek a hkt-s időszakban?

Ezután Pataki Dániel, az IHM távközlési helyettes államtitkára az eht alapján az új Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) felé irányuló kormányzati elvárásokról beszélt. Úgy fogalmazott, hogy a jogalkotó megteremtette a feltételeket, illetve javított azokon, amelyekről a hkt alkalmazása során kiderült, hiányosak, illetve hiányoztak. A tárca kéri a hatóságot, hogy éljen is ezekkel a feltételekkel.

Spakievics Sándor, a HíF piacszabályozási igazgatója előadásában a hatóság projekt keretében végzett felkészülési munkájáról szólt. Összegezte a felkészülési program alprojektjeinek három területét (jogszabályok, egyéni kompetencia-fejlesztés, kapcsolat és kommunikáció), majd a megvalósítás lépéseire tért ki.

Ezt követően dolgozói fórumot tartották, majd kitüntetések átadására került sor. A fórum Frischmann Gábor elnöki zárszavával ért véget.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészséget helyezi fejlesztései fókuszába idén a Huawei

Prémium kategóriás zászlóshajó termékeivel jelentkezik a Huawei fogyasztói üzletága az idei barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC). Olyan, nagy érdeklődésre számot tartó, a divatot és csúcstechnológát ötvöző terméket mutatnak be, mint a HUAWEI Mate 60 RS ULTIMATE DESIGN okostelefon, a HUAWEI FreeClip vezeték nélküli fülhallgató és a HUAWEI WATCH GT 4 okosóra. A Huawei tavaly megszilárdította pozícióját a viselhető prémium okoseszközök piacán: 2023 végére több mint 150 millió okosórát szállított le. A vállalat tovább növeli kutatás-fejlesztési beruházásait. Idén három fontos iparági kihívást, az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészség kezelését érintő innovációkra összpontosít.

2024. február 28. 13:01

Jön a Barbie Flip Phone, a nyár legszexibb kiegészítője

A Human Mobile Devices, Európa vezető okostelefon-gyártója a Mattellel, a világ egyik legismertebb amerikai játékgyártó cég tulajdonosával karöltve 2024 nyarán elhozza a Barbie Flip Phone-t.

2024. február 27. 14:27

A Samsung a Galaxy AI jövőképét mutatja be legújabb készülékein az MWC-n

A Samsung a Galaxy AI-jal új mobilélményeket mutat be a 2024-es Mobil Világkongresszuson (Mobile World Congress) Barcelonában. A Samsung kiállítóterének látogatói a Galaxy AI funkciókat a Galaxy készülékeken kipróbálhatják, köztük a Galaxy S24 szérián, amelyek az AI mobilok új korszakába vezetnek. Az új ökoszisztéma magában foglalja a Galaxy Watch6 széria egészséget szolgáló okosfunkcióit is, valamint a Galaxy Ring okosgyűrűt, amelyet ezen a kiállításon mutatnak be először a nagyközönségnek.

2024. február 27. 12:53

A HONOR átfogó, mesterséges intelligencia-alapú stratégiát vitt az idei MWC-re

A HONOR Barcelonában mutatta be új, átfogó stratégiáját, amely a mesterséges intelligencia hajtotta, az operációs rendszereken túlmutató élményekre, és a szándék alapú felhasználó kezelőfelületekre épül. Nemzetközi partnereivel együttműködve több okoseszköz érkezését is bejelentette: a HONOR Magic6 Pro érkezése mellett a HONOR MagicBook Pro 16 AI PC-t is, ami platformszintű AI-jal felszerelve kínál emberközpontú élményeket.

2024. február 26. 16:03

Csúcskészülékeket vitt az MWC kiállításra a Xiaomi

A Xiaomi, a világ egyik vezető mobiltechnológiai innovátora Barcelonában, egy exkluzív sajtóesemény keretében bejelentette legújabb csúcsmodelljei, a Xiaomi 14 termékcsalád megjelenését. Az esemény mérföldkőnek számít a Xiaomi történetében, hiszen a vállalat soha eddig nem látott felhasználói élményt lesz képes nyújtani világszerte. Az eseményen William Lu, a Xiaomi Corporation partnere és elnöke, valamint a Xiaomi nemzetközi üzleti részlegének elnöke bemutatta a "Human X Car X Home" intelligens ökoszisztémára épülő vállalati stratégiáját. 

2024. február 26. 14:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30