Konferencia a high tech és az ember kapcsolatáról

Kovács Attila, 2004. január 29. 13:34
Február 19-én csütörtökön "Infokommunikációs technikák és az ember" címmel rendeznek Budapesten félnapos tudományos konferenciát a Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT) a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) közreműködésével.

A Hilton Budapest West End báltermében délután 14és 17 óra között tartandó eseményt Mojzes Imre, a BME egyetemi tanára "Hazánk nagyjai és a high-tech" című előadása nyitja meg, majd további hat előadás hangzik el. Ezek: Csepeli György (IHM politikai államtitkár): Az internetező ember; Stumpf István (Századvég Politikai Iskola Alapítvány-elnök): Politológiai aspektusok; Nyíri Kristóf (MTA Filozófiai Kutató Intézet igazgató): A technopesszimizmus nyomorúsága; Talyigás Judit (MTI elnöki tanácsadó): Kulturális kincseink, na meg a high tech; Horváth Pál (Anotel Kft. ügyvezető igazgató): A szabályozás lehetőségei és korlátai; Farkas János (BME Professor Emericus): Tudásdeficit és tudástársadalom. A részvételi szándék február 13-ig jelezhető a 353-1027-es telefonszámon, vagy a het.admin@mail.datanet.hu , vagy a hte@mtesz.hu e-mail címen.

Kulcsszavak: HTE konferencia tudomány IHM

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46