A Cingular 35 milliárd dollárra emelte ajánlatát az AT&T-re

MTI Sajtóadatbank, 2004. február 16. 11:07
A Cingular Wireless pénteken 35 milliárd - egy részvényre 12,50 - dollárra növelte korábbi 30 milliárd dolláros ajánlatát a nagyságra harmadik amerikai mobilszolgáltatóra, az AT&T Wirelessre - jelentette a The New York Times szombati vonali adásában. Az ügylethez közel állók szerint a rivális Vodafone a Cingularéhoz mérhető, 35 milliárd dollár körüli - egy részvényre 12,5-13 dollár közötti - ajánlatot tett, erről azonban maga a cég nem nyilatkozott.

Az AT&T megszerzésére a világ legnagyobb mobilszolgáltatója, a Vodafone és amerikai riválisa a Cingular esélyesek, az esetleges többi ajánlatról eddig semmi nem szivárgott ki. Az ajánlatokról sem a Vodafone, sem a Cingular, sem pedig az AT&T nem nyilatkozott. Az AT&T-re közép-európai idő szerint pénteken este 23 órakor járt le az ajánlattételi határidő. A cég nem hozta nyilvánosságra, hogy határidő lejártáig hányan pályáztak, és milyen összeggel. Szombaton tekintik át az ajánlatokat, döntés legkorábban a jövő hétre várható.

Elemzők és tőzsdei alkuszok szerint viszont az AT&T-nek nincs oka sietségre, és akár megvárhatja a döntéssel a magának kitűzött február 29-i határidőt is, annál is inkább, mert nem lehetetlen, hogy napokban a Cingular és a Vodafone még egymást túllicitálva nyomja felfelé az árat.

Az AT&T az elmúlt hónapban kínálta fel magát eladásra, miután gyászos eredménybeszámoló-sorozatát követően 30 milliárd dolláros, azaz részvényenként 11 dolláros ajánlatot kapott a második számú amerikai mobilszolgáltatótól, a Cingulartól. Cingular az SBC Communications Inc. és a BellSouth Corp. tulajdonában van. Az AT&T Wireless-ben 16 százaléka van a japán NTT DoCoMo mobiltávközlési vállalatnak.

A befektetők figyelmének középpontjában már a pénteki tőzsdenapon is az AT&T Wireless papírjai álltak, részvényára tőzsdezárásra 14 centtel 11,81 dollárra nőtt, és a legjobban forgó papírnak bizonyult. A Vodafone amerikai letéti jegyeinek (ARD) árfolyama 85 centtel 25,76 dollárra erősödött.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tippek a lombhullató szezon fotózásához és videózásához

Vége a nyaralásnak, hűl az idő, és fokozatosan veszi fel a természet is őszi színeit. Az új évszak remek lehetőségeket biztosít arra, hogy kiránduljunk vagy utazzunk, ott pedig egyedi felvételeket készíthessünk. Akár bakancsot húzunk, akár autóba ülünk, akár csak az otthon melegéből szemlélünk, okostelefonunkkal príma fotókat és videókat alkothatunk.

2022. szeptember 30. 18:47

Vadonatúj kameratechnológiával jön a Mate 50 Pro

Bemutatta Magyarországon új zászlóshajó okostelefonját a Huawei. A HUAWEI Mate 50 Pro-t vadonatúj kameratechnológiával szerelték fel, amely a világon elsőként tíz fokozatú, változtatható rekeszértékű kamerával rendelkezik

2022. szeptember 30. 13:59

A Telekom bemutatja saját márkás okostelefonjait

A Google-lal közösen fejlesztett készülékek nem csak nagy felbontású kamerájukkal, premium dizájnjukkal, vagy hosszú üzemidejükkel hódíthatják meg a mobilpiacot, hanem az árukkal is. A T Phone 5G-vel és a T Phone Pro 5G-vel már sokkal több mindenki számára válhat kézzelfoghatóvá és elérhetővé az 5G-s felhasználói élmény*.

2022. szeptember 30. 12:40

Magyarországra is megérkezett a HUAWEI nova 10 okostelefon

Új készülékkel bővült a HUAWEI nova sorozat: a nova 10 okostelefon úttörő, 60 MP felbontású előlapi kamerával, valamint fotós- és videós funkciók széles választékával új szintre emeli a szelfizést és a vlogolást. A készülék a 66W-os HUAWEI SuperCharge gyorstöltéssel akár már 35 perc alatt teljesen feltölthető.

2022. szeptember 30. 11:21

Redmi A1: az eddigi legmegfizethetőbb Redmi

A Xiaomi bejelentette, hogy megkezdi a Redmi A1 sorozat értékesítését. Az új, belépő szintű Redmi termékcsaládot elegáns design és sokrétű funkcionalitás jellemzi, kiváló felhasználói élményt biztosítva már a 50.000 forint alatti árkategóriában is. 

2022. szeptember 28. 20:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38