Csak később dönt az EU a Microsoft és a Time Warner közös vásárlásáról

Kiss Ádám Zoltán, 2004. augusztus 17. 10:38
Az Európai Unió trösztellenes szabályozótestülete bejelentette, hogy a hétfői dátum helyett csak augusztus 25-én foglalnak állást a Microsoft és a Time Warner közös tervével kapcsolatban, miszerint a két vállalat együtt vásárolná fel a digitális tartalmak jogi kezelésével fogalakozó ContentGuard céget.
A Microsoft már égóta tulajdonrészt szerzett a ContentGuardban, ám áprilisban bejelentette, hogy megemelné részesedését, és a egyben a Time Warner gyakorlatilag a teljes maradék részvénycsomagot felvásárolná, ezzel a vállalat, melynek jelenleg a Xerox a főrészvényese, szinte teljesen a két óriáscég tulajdonába kerülne.

Az ügy hátterében az áll, hogy mind a Microsoft, mind a Time Warner szeretné megvetni a lábát a nagy jövő előtt álló piacon. A digitális termékek, tartalmak, mint például a videó- és hanganyagok jogvédelme már jelenleg is jelentős üzlet, ám belátható időn belül hatalmas és megkerülhetetlen piaccá növi ki magát.

Az testület elvben két okból halaszthatja el döntését, ha a kérdéses vállalatok új módosításokat eszközölnek a szerződésekben, például, hogy jobban megfeleljenek az EU elvárásainak, vagy egy EU-tagállam részletesebb információkat kér. Mivel a kérdéses vállalatok mind amerikai tulajdonban vannak, a szakértők inkább szerződéspontosításra gyanakodnak.

A ContentGuard megoldásait eddig a Microsoft, a Sony és a videoszabványokat képviselő MPEG csoport vette át.
Kulcsszavak: Microsoft Time Warner EU

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Innováció mentén szakad ketté a hazai vállalati szektor

Az RnD Strategy Kft. közösen a Kantar – Hoffman nemzetközi piackutató céggel az elmúlt 20 év legátfogóbb innovációs kutatását végezte el 2022 júliusában. A kutatás a soft kvóta régióra és fő nemzetgazdasági ágazatokra vonatkozva zajlott; ezek a mezőgazdaság, az ipar, a kereskedelem és a szolgáltatás.

2022. október 2. 14:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38