Csak később dönt az EU a Microsoft és a Time Warner közös vásárlásáról

Kiss Ádám Zoltán, 2004. augusztus 17. 10:38
Az Európai Unió trösztellenes szabályozótestülete bejelentette, hogy a hétfői dátum helyett csak augusztus 25-én foglalnak állást a Microsoft és a Time Warner közös tervével kapcsolatban, miszerint a két vállalat együtt vásárolná fel a digitális tartalmak jogi kezelésével fogalakozó ContentGuard céget.
A Microsoft már égóta tulajdonrészt szerzett a ContentGuardban, ám áprilisban bejelentette, hogy megemelné részesedését, és a egyben a Time Warner gyakorlatilag a teljes maradék részvénycsomagot felvásárolná, ezzel a vállalat, melynek jelenleg a Xerox a főrészvényese, szinte teljesen a két óriáscég tulajdonába kerülne.

Az ügy hátterében az áll, hogy mind a Microsoft, mind a Time Warner szeretné megvetni a lábát a nagy jövő előtt álló piacon. A digitális termékek, tartalmak, mint például a videó- és hanganyagok jogvédelme már jelenleg is jelentős üzlet, ám belátható időn belül hatalmas és megkerülhetetlen piaccá növi ki magát.

Az testület elvben két okból halaszthatja el döntését, ha a kérdéses vállalatok új módosításokat eszközölnek a szerződésekben, például, hogy jobban megfeleljenek az EU elvárásainak, vagy egy EU-tagállam részletesebb információkat kér. Mivel a kérdéses vállalatok mind amerikai tulajdonban vannak, a szakértők inkább szerződéspontosításra gyanakodnak.

A ContentGuard megoldásait eddig a Microsoft, a Sony és a videoszabványokat képviselő MPEG csoport vette át.
Kulcsszavak: Microsoft Time Warner EU

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Okos rendszerekkel tizedére eshet az energiafelhasználás

A globális CO2-kibocsátás közel feléért az épített környezetünk felel, ezért kulcsfontosságú, hogy minél energiahatékonyabb legyen az épületeink üzemeltetése. A Schneider Electric grenoble-i IntenCity létesítményének példája azt mutatja, hogy intelligens rendszerekkel akár tizedére is csökkenthető az energiaigény, a nettó zéró kibocsátás elérését pedig megújuló energiaforrásokkal lehet támogatni.

2022. augusztus 10. 18:37

A felhőalapú rendszerek is lehetnek energiatakarékosak

Egyre intenzívebben tapasztaljuk a klímaváltozás környezeti hatását, mely nem csak az élő szervezetet viseli meg, de az infokommunikációs eszközök és adatközpontok megfelelő működését is nehezíti. A tech cégeket, különösen a felhőszolgáltatókat a fokozódó energiahiány mellett az adatok ökológiai lábnyomának enyhítése is kihívások elé állítja, miközben évről évre emelkedik az internethasználók száma. 

2022. augusztus 10. 14:25

K&H: a hatékony távmunka érdekében fejleszt a legtöbb cég

A rövid távú innovációk kerültek fókuszba a magyar vállalkozások körében, míg a hosszabb távra szóló fejlesztések háttérbe szorultak. A járvány következtében bevezetett home office miatt a vállalatok legnagyobb része, 37 százaléka az elmúlt két évben a legtöbb fejlesztést annak érdekében végezte, hogy az informatikai rendszereket felkészítsék a biztonságos és hatékony távmunkára – derült ki a K&H innovációs indexből. 

2022. augusztus 10. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24

Újra keresik az év webshopjait

2022. július 8. 18:20