Megjelent a Magyarország e-Atlasz 1.5

forrás Prim Online, 2006. február 27. 10:31
Az InterMap Térinformatikai Tanácsadó Iroda Kft. megkezdte a Magyarország e-Atlasz 1.5 térképes címkereső szoftver forgalmazását. A korszerű térképes címkereső szoftver Kolibri MAP szoftver alapokon HISZI-MAP térképekkel készült.
A CD tartalmazza a Magyarország összes településének utcaszintű térképét, az összes közlekedési utat és a települések utcahálózatát.

Az e-Atlasz segítségével bárki könnyen rátalál bármely postai címre az ország területén. A kereséshez nagy segítség, hogy az adott településhez annak utcajegyzéke jelenik meg, ahol a megfelelő címet kiválaszthatjuk. Az e-Atlasz térképei tartalmilag és esztétikailag is hasonlítanak az autósatlaszokban található papírtérképekhez. A CD a turisztikai célpontok és a közérdeklődésre számot tartó intézmények országos adatbázisát is tartalmazza: a listából kiválasztott érdekesség környezetének térképére a rendszer azonnal ránagyít.

A fejlesztők a GPS-használókra is gondoltak. Az e-atlasz képes az adott számítógéphez kapcsolt GPS vevő segítségével automatikus műholdas navigációs eszközként üzemelni, a pillanatnyi pozíciót a térképen kijelezni, a kiválasztott úti célnak megfelelő útirányt folyamatosan mutatni. Az útvonal pozicíósorozata (track) elmenthető és más szoftverek számára is hozzáférhetővé tehető.

Az e-Atlasz frissítéséről az InterMap gondoskodik. A szoftver a nagyobb kereskedelmi láncok üzleteiben és interneten (a cég honlapján) vásárolhatók meg.
Kulcsszavak: GPS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05