Felkészülés az eContentplus programra

forrás Prim Online, 2006. április 10. 13:32
2006. április 7-én pénteken, Budapesten a Millenáris Park Fogadó termében került megrendezésre az eContentplus program magyarországi orientációs napja, a téma a tudományos és felsőoktatási tartalmakkal kapcsolatos pályázatok voltak. A rendezvényt az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, a Magyar Tartalomipari Szövetség, és az Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete közösen szervezték, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének szakmai támogatásával.
A Magyarország, Csehország, Szlovákia és Ausztria közreműködésében zajló "Preparing for eContentplus" nevű program egyik fő tevékenysége az orientációs napok szervezése, a találkozóknak Bécs, Prága, Budapest és Pozsony adnak otthont.

A rendezvénysorozat, budapesti állomásának a négy országból több mint 150 regisztrált látogatója volt. Bereczki Ágnes a Magyarországi Tartalomipari Szövetség képviseletében elmondta, az esemény célja, hogy találkozási és tárgyalási lehetőséget biztosítsanak a digitális tartalom területén tevékenykedő potenciális partnereknek, egyben friss információkkal szolgáljanak a négy ország nemzeti elektronikus tartalom-piacáról. A konferencia résztvevőinek találkozója, akár 60 sikeres konzorcium létrejöttét is elősegítheti.

A négy ország közös kezdeményezésének a Felkészülés az eContentplus II - nek elsődleges törekvése, hogy olyan rendezvényeket hozzon létre, ahol a résztvevők elemezik, hogy milyen feltételek között és milyen minőségben lehet szélesebb körben elérhetővé, és hasznosíthatóbbá tenni az európai digitális tartalmakat az állampolgárok, valamint az intézetek, szervezetek, szolgáltatók és üzleti körök részére.

A budapesti eseményen lehetőség adódott, projekt ötletek bemutatására, így a résztvevők betekintést nyerhettek a négy közép-európai ország piacain jelenleg elérhető fejlesztésekbe.

A következő lépésekről többek között Federico Miláni, a Európai Bizottság eContentplus programjának vezetője tartott előadást, elmondása szerint a tervek között szerepel 2010-re egy egyedülálló európai információs hálózat létrehozása.

A négy ország képviselői elsősorban az első felhívás tapasztalatairól, és az új program nehézségeiről beszéltek. Bíró Péter a szlovákiai Utazás, Közlekedési, Posta és Hírközlési Minisztérium képviseletében elmondta, hogy a hétköznapi ember számára a program megértése sokszor bonyolult. Martin Hiršal, MICR, NCP képviselője a Cseh Köztársaságból, pedig arra biztatott, hogy az új kiírás megértésénél, a pályázók igyekezzenek a célra koncentrálni, határozott irányvonalat követni és mindehhez megfelelő partnert találni.

Bereczki Ágnes a rendezvény zárásaként elmondta, hogy a közép-európai tudományos és felsőoktatási digitális tartalmak ígéretes területet képviselnek a fejlesztés és előállítás szempontjából. Ausztria, Csehország, Magyarország és Szlovákia közös kezdeményezése szorosabb együttműködésre összpontosít a digitális tartalom területén a négy országban. Szívesen vennénk, ha a digitális tartalom területén működő vállalatok, szervezetek, közvetítők és szakértők kihasználnák a kezdeményezés nyújtotta előnyöket, valamint aktívan részt vennének annak megvalósításában.
Kulcsszavak: IHM

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fedezze fel Amerikát otthonról!

Mindig is egy nagy amerikai körutazásról álmodozott? Most itt a lehetőség! Persze nem azt mondjuk, hogy kezdjen csomagolni a koronavírus-járvány kellős közepén. Valójában az otthonából, de még a kanapéjáról sem kell kimozdulnia ahhoz, hogy virtuális sétát tegyen az USA legjelentősebb múzeumaiban vagy nemzeti parkjaiban. Ingyenes online túrát kínál például a Fehér Ház, a Disneyland és számos állatkert is. Sőt, a helyzetre való tekintettel jelenleg élő közvetítésekkel kedveskedik a közönségnek a New York-i Metropolitan Opera. A Discover America Hungary összegyűjtötte a legizgalmasabb, teljesen ingyenesen elérhető virtuális programlehetőségeket.

2020. április 7. 11:41

Április 5-én indul a ROAD MOVIE GUIDE – Tillával

Tavaly indult útjára a ROAD MOVIE sorozat, amely keretében a legnépszerűbb hazai előadók dalokkal és klipekkel mutatják be a számukra fontos városokat, tájakat. Az első öt dal mindegyike siker lett azóta. Ezekhez mind készült egy-egy önálló riportfilm is, amelyekben Tilla a zenekarokkal-előadókkal közösen mutatja be az érintett helyeket. A szobafogság idején itt az alkalom, hogy otthonunkból legalább virtuálisan körbejárjuk Magyarországot. A “ROAD MOVIE GUIDE Tillával” a Maradj Otthon! Fesztivál Facebook oldalán április 5-én 18 órakor a Bagossy Brothers Company-val indul és öt héten át vasárnaponként jelentkezik majd.

2020. április 3. 19:35

Indul a MARADJ OTTHON! FESZTIVÁL

Szinte az összes, jelentősebb hazai fesztivál, számos klub és igazán fontos koncerthelyszín közösen mozgósítja a hazai művészvilágot. Arra buzdítják a zenészeket, popsztárokat, előadókat, hogy a következő hetekben-hónapokban aktívan vegyenek részt a “MARADJ OTTHON!” kampányban. Közösen indítják el a virtuális “MARADJ OTTHON! FESZTIVÁL”-t, amely a Facebookon arra ösztönzi a közönséget, hogy vegyék komolyan az előírásokat és maradjanak otthon.

2020. március 21. 19:05

Civileket a Szigetre

Az idei évben is jelentkezhetnek a Szigetre azon civil szervezetek, melyek tevékenysége kapcsolódik a fesztivál Love Revolution filozófiájához és az erre épülő programok tematikájához. Az augusztus 5-11-ig tartó fesztiválra várják a szervezők a fiatalokat foglalkoztató témákban dolgozó, interaktív, többnyelvű programokkal szolgáló szervezetek jelentkezését. A civil Szigeten résztvevő szervezetek a saját tevékenységük megismertetésén túl a civilek közéleti szerepvállalásának fontosságára is felhívják a figyelmet.

2020. február 18. 19:15

Elkészült az ország legfrissebb randitérképe

Az elmúlt évben a teljes magyar lakosság közel 4%-a használt különböző internetes tárkereső szolgáltatásokat, akár weboldal, akár mobilalkalmazás formájában. Ez azt jelenti, hogy az egyedülállók harmada-negyede próbált meg társat találni az internet segítségével.

2020. február 14. 09:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Már elérhetők az államilag támogatott kurzusok a Codecoolnál

2020. április 7. 16:51

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55
online sportfogadás