Synergon a Networkshop 2006-on

forrás Prim Online, 2006. április 19. 16:38
A Synergon Informatika Rt. támogatóként és előadásokkal is részt vesz a Networkshop 2006 informatikai konferencián. A NIIF Iroda 2006. áprilisában tizenötödik alkalommal szervezi meg a Networkshop konferenciát, melynek célja, hogy a hazai információs infrastruktúrafejlesztések legújabb eredményeit, valamint a legújabb külföldi és hazai számítógép-hálózati technológiákat és alkalmazásokat mutassa be. A konferencia alkalmat ad e témákon munkálkodó szakemberek találkozására, közös koncepciók kialakítására.
A Synergon előadásai a konferencián

Madaras Sándor, a Synergon senior technikai tanácsadója Cisco-Huawei heterogén hálózatok kérdései címmel tart előadást a Nagysebességű hazai és nemzetközi internet, hálózati technológiák és fejlesztések című szekcióban.

Az előadáson egy működő hálózat kerül bemutatásra, amely során a hallgatóság az architektúra kialakítását, a teszteléseket és az eredmények által generált rendszertechnikai módosításokat követheti nyomon. A már üzemelő hálózatban előforduló kisebb inkompatibilitási hiányosságok kiküszöbölésére, illetve egy heterogén hálózat üzemeltetésének kérdéseire adunk választ, valamint bemutatjuk a konkrét konfigurálási parancsokat és azok eltéréseit az egyes gyártóknál, külön kitérve a Spanning Tree protokoll-továbbfejlesztésre, a RSPT- re és az MSTP- re.

Simon János, a Synergon technikai tanácsadója Biztonsági incidensek hatékony kezelése címmel tart előadást a Hálózat, biztonság, hálózatmenedzsment, köztes rendszerek (Middleware) szekcióban.

Az informatika világában egyre nagyobb jelentőséggel bírnak a különböző biztonsági kérdések. Különösen igaz ez az oktatásban, ahol nagy számú, sokszor nem felügyelt gépről bejelentkező felhasználóval számolhatunk. A biztonsági megoldásokkal kapcsolatban a védelmi/megelőző megoldások állnak a fókuszban, és kevés szó esik ezen berendezések hatékony üzemeltetéséről, a biztonsági események korrelálásáról, noha a jelzések kiértékelése nélkül a biztonsági rendszer használhatósága jelentősen visszaesik.

Az előadásban egy olyan terméket mutatunk be, amely a hálózati topológia ismeretében képes a beérkező naplóadatok és egyéb jelzések kiértékelésére, korrelálására, valamint a támadást meghiúsítandó, a hálózati eszközök biztonsági beállításainak módosítására. Emellett az eszköz képes a különböző incidensek hibajegyeinek kezelésére is.

A Networkshop 2006. számos előadói között a Synergon stratégiai partnere, a Huawei Magyarország is képviselteti magát a konferencián. Nagy Bálint, a Huawei szakértője A Huawei optikai hálózatok megoldásai című előadásában mutatja be a cég piacvezető optikai hálózati termékeit, megoldásait.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01