Samsung: 100 milliós Blu-ray forgalom az idén

Genda Csongor Zoltán, 2006. május 3. 20:25
A Samsung még az idei esztendőben mintegy százmillió dolláros forgalmat remél a hamarosan megjelenő Blu-ray-lejátszók értékesítéséből, 2007-ben pedig félmilliárdos bevétellel számolnak.
"Nagy hangsúlyt fektetünk a Blu-ray üzletágra"- nyilatkozta Geesung Choi, a vállalat szórakoztatóelektronikai részlegének vezető menedzsere a Financial Times megkérdezésére. Ugyan a Toshiba már pár hete forgalomba hozta következő generációs készülékeit, a Samsung konkurens termékei pedig csak júniusban jelennek meg az amerikai piacon (két hónappal később Európában is), a konszern vezetősége bizakodva tekint a jövőbe. "Mindannyian hisszük, hogy a Blu-ray a jobb technológia. Igaz, hogy üzemeinkben HD DVD-t is gyárthatnánk, mi mégis inkább csak az előzőre koncentrálunk"- mondta Choi.

Saját elemzőik jóslatai szerint a Samsung az idén világszerte mintegy 20%-al növeli szórakoztatóelektronikai részlegének forgalmát, melynek nagy része a síkképernyős készülékek értékesítéséből fog származni. A menedzser közölte még, hogy globális viszonylatban az idei esztendő végére ők szeretnék uralni TV-piacot.
Kulcsszavak: DVD Blu-ray Samsung

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52

EasyBID – a hirdetési bevételek növelése automatikusan

2020. november 2. 10:45
online sportfogadás