Mi a közös a hídépítés, a gyógyszergyártás, a mobilszolgáltatás és a bankolás üzleti folyamataiban?

Mi köze mindennek a sydney olimpiához?

forrás Prim Online, 2006. május 23. 20:06
A PMI Budapest Magyar Tagozat, a Magyar Projektmenedzsment Szövetséggel és a HTE TIPIK Klubbal közös rendezvényt tartott, ahol a projektirodák működését és szerepét járták körbe a rendezvény előadói - illetve a címben feltett kérdésekre is választ kaptak a napokban megtartott konferencia résztvevői.
A múlt heti konferencia olyan kérdésekre kereste a választ, hogy vállalatoknak mikor érdemes projektirodát létrehozniuk, milyen üzleti előnyöket várhatnak ettől a szervezeti-szakmai megoldástól és milyen erőforrásigénnyel valósítható meg hatékonyan a projektiroda.

A rendezvényen mindazok hasznos információhoz juthattak, akik a vállalati innovációban, ügyfélkiszolgálásban kívánnak eredményességet, hatékonyságot és ezekkel együtt versenyképességet növelni, ugyanis a projekt irodák szolgáltatásaikkal ezt nagymértékben elősegítik. Ezt a felismerést erősítik a hazai és nemzetközi tapasztalatok, amik a konferencia bevezető előadásaiban szerepet kaptak. Példaként többek között olyan nagyszabású beruházások szerepeltek, mint a sydney olimpia, a Szuezi-csatorna vagy az olajfúró tornyok építési projektjei.

A rendezvény különböző iparágak (banki, gyógyszeripari, távközlési, építőipari) projektmenedzsment tapasztalatain keresztül igyekezett választ adni az aktuális kérdésekre. A felkért vitaindítókat Pierre Moccand, a Raiffeisen International Bank-Holding AG képviselője, Báthory Gábor, az Egis Rt. szakemere, a T-Mobile képviseletében Dietrich Anna, a K&H Központi Projekt Irodától Vincze András, a Hídépítő Rt.-től pedig Windisch László tartotta.

A projektmenedzsment meghatározó elemeit, eszközeit bemutató rendezvények szervezése 2003-ban indult. Az előző négy sikeres eseményen a projektmenedzsment támogató szoftvereit és módszertanait, a projekt menedzsment emberi és pénzügyi kihívásait mutatták e az előadók.

  • Az esemény főszervezője a PMI Budapest, Magyar Tagozata. A PMI (Project Management Institute) a világ egyik első és vezető szervezete a projektmenedzsment kultúra elterjesztésében, a projektmenedzsment tudás és terminológia egységesítésében, az általuk kidolgozott módszertant szabványként fogadják el sok helyen. A PMI jelenleg több mint 200 000 taggal rendelkezik a világ több, mint 125 országában. A PMI biztosítja a lehetőséget ebben a szakmában a legelismertebb minősítést a Project Manager Professional (PMP) Certificate képesítés megszerzésére is. A Magyar Tagozat szervezett keretek között lehetőséget ad a magyar projektvezetőknek a PMI által nyújtott szakmai háttér itthoni kihasználása. Lehetőség nyílik a PMI által ajánlott oktatások és előadások itthoni megrendezésére, külföldi kapcsolatok kialakítására, nemzetközi szakmai tapasztalatok összevetésére és társ tagozatokkal való kapcsolattartásra. Természetesen a nemzetközi kapcsolatok mellett a Magyar Tagozat teret ad a helyi szakmai fórumok kialakítására, az összegyűjtött tapasztalatok cseréjére és a hazai projektvezetési tapasztalatok megosztására. A Magyar Tagozattal kapcsolatban további információk a www.pmi.hu címen elérhetők.
  • A társszervező Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ) szakmai alapon működő társaság, amely jelentős mértékben kíván hozzájárulni a projektmenedzsment hatékony alkalmazásához, valamint szakmai színvonalának emeléséhez mind a gyakorlati alkalmazás, mind az elmélet szintjén. A PMSZ tevőlegesen részt vállalt a PMI Magyar tagozatának létrejöttében. A PMSZ honlapja: www.pmsz.hu.
  • A szervezés harmadik résztvevője a HTE TIPIK a projekt menedzsment kultúra hazai fejlődést támogatóan alakult egyesületi szakosztály 1995-ben alakult meg. Rendezvényeiről a www.hte.hu portálon szerezhető részletesebb információ.
Kulcsszavak: HTE konferencia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44
online sportfogadás