Megveszi a Deutsche Telekom a British Telecom-ot?

MTI Sajtóadatbank, 2006. május 29. 09:21
Hétvégi brit lapértesülés szerint vizsgálja a British Telecomra benyújtandó ajánlat lehetőségét a Deutsche Telekom, a Magyar Telekom stratégiai tulajdonosa.
A The Times forrásmegjelölés nélküli, az esetleges tranzakció jellegét sem részletező értesülése szerint a DT ajánlata több mint 25 milliárd fontra (9700 milliárd forint) értékelheti a legnagyobb brit távközlési szolgáltatót. A londoni napilap azt is tudni véli, hogy a Deutsche Telekom – a legnagyobb európai telefon- és internetcég - már megvalósíthatósági tanulmányokat is felvázolt a BT feldarabolásáról.

A British Telecom piaci tőkeértéke 19 milliárd font körüli, a Deutsche Telekomé 52,8 milliárd euró (36,2 milliárd font), és a két cég szerkezeti hasonlóságai számos szinergialehetőséget teremtenek, bár a BT az egyetlen európai országos telefonszolgáltató, amelynek nincs mobilüzletága, áll a The Times cikkében.

A lap szerint a DT-t a BT globális szolgáltatói részlege vonzza, amely vállalatoknak értékesít távközlési és információ-technológiai szolgáltatásokat. A részleg, amely tavaly a British Telecom csoportszintű bevételeinek 44 százalékát adta, feljavíthatja a Deutsche Telekom saját üzleti rendszerszolgáltatói érdekeltsége, a T-Systems tevékenységét, emellett ellensúlyozhatja a BT-hez hasonlóan ádáz versenynek kitett és bevételcsökkenéstől szenvedő hagyományos telefonüzletág problémáit, írta a The Times.

A lap szerint az ügylet enyhítheti a DT befektetőinek a cég hosszú távú kilátásaival kapcsolatos alapvető problémák miatti aggályait is, amelyek az utóbbi egy évben 19 százalékkal gyengítették a DT részvényét.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

„Élj sokszínűen!” üzeni a Xiaomi az új Redmi Note 12 sorozattal

A Xiaomi bejelentette a piacon már jó ideje várt Redmi Note 12 sorozatot. A népszerű termékcsaládhoz négy készülék tartozik: a Redmi Note 12 Pro+ 5G, a Redmi Note 12 Pro 5G, a Redmi Note 12 5G, és a Redmi Note 12. 

2023. március 29. 17:11

Új csúcskategóriás okoseszközöket mutat be a Huawei Európában

Számos új csúcskategóriás terméket mutatott be a Huawei március 23-án Kínában. Az innovatív eszközök között szerepel a HUAWEI P60 Pro és a HUAWEI Mate X3 zászlóshajó okostelefon, a HUAWEI MateBook X Pro notebook, a HUAWEI WATCH Ultimate okosóra és a HUAWEI FreeBuds 5 vezeték nélküli fülhallgató. Az új termékek hamarosan Európában is elérhetőek lesznek, a bemutatót május 9-én, Münchenben tartja a gyártó.

2023. március 23. 16:33

Minőségi mobilra vágyik a magyar, kedvezményes áron

A közelmúltban zajlott barcelonai Mobil Világkongresszuson számos készülékgyártó mutatott be új mobilokat: a csúcskészülékek bejelentése mellett jól kirajzolódó tendencia a középkategória erősödése. A Yettel adatai szerint a magyar mobilhasználók többsége is a középkategóriás, jó érték-arányú telefonokat részesíti előnyben, és kifejezetten keresik az akciókat. Most induló promóciójában a szolgáltató 0 forintért hazavihető HONOR X7a készülékkel támogatja, hogy a megbízható hálózat élményét ügyfelei megoszthassák egymással.

2023. március 23. 13:59

Az MVM NET és a CETIN közösen tesztelte az 5G-t

Az MVM NET Zrt. és a CETIN Hungary Zrt. városi környezetben és agrárgazdaságban tesztelte, hogyan lehet gazdaságosan 5G hálózatot kiépíteni és működtetni olyan helyszíneken, ahol ezt az 5G alapú alkalmazások elterjedése, illetve az adatforgalom növekedése szükségessé teszi. A független, integrált infrastruktúra-szolgáltatók a teszt tapasztalatai alapján megállapították: fenntarthatósági és gazdaságossági szempontok miatt sok esetben a hálózatot célszerű egyetlen szolgáltatónak kiépíteni és üzemeltetni, majd azon több operátor számára szolgáltatást nyújtani.

2023. március 22. 17:09

Minden, amit érdemes tudni a HONOR Magic5 széria kijelzőtechnológiájáról

A fejlett kijelzőtechnológiák terén végzett, átfogó kutatás és fejlesztés (K+F) figyelemre méltó eredménye a HONOR Magic5 sorozat, amely a Magic5 Lite és a Magic5 Pro készülékeket foglalja magába. Az innováció és a csúcstechnológia iránti rendíthetetlen elkötelezettségével a HONOR a Magic5 sorozatával ismét új mércét állított fel a mobiltelefonok kijelzőjének iparágában.

2023. március 21. 18:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08