Megveszi a Deutsche Telekom a British Telecom-ot?

MTI Sajtóadatbank, 2006. május 29. 09:21
Hétvégi brit lapértesülés szerint vizsgálja a British Telecomra benyújtandó ajánlat lehetőségét a Deutsche Telekom, a Magyar Telekom stratégiai tulajdonosa.
A The Times forrásmegjelölés nélküli, az esetleges tranzakció jellegét sem részletező értesülése szerint a DT ajánlata több mint 25 milliárd fontra (9700 milliárd forint) értékelheti a legnagyobb brit távközlési szolgáltatót. A londoni napilap azt is tudni véli, hogy a Deutsche Telekom – a legnagyobb európai telefon- és internetcég - már megvalósíthatósági tanulmányokat is felvázolt a BT feldarabolásáról.

A British Telecom piaci tőkeértéke 19 milliárd font körüli, a Deutsche Telekomé 52,8 milliárd euró (36,2 milliárd font), és a két cég szerkezeti hasonlóságai számos szinergialehetőséget teremtenek, bár a BT az egyetlen európai országos telefonszolgáltató, amelynek nincs mobilüzletága, áll a The Times cikkében.

A lap szerint a DT-t a BT globális szolgáltatói részlege vonzza, amely vállalatoknak értékesít távközlési és információ-technológiai szolgáltatásokat. A részleg, amely tavaly a British Telecom csoportszintű bevételeinek 44 százalékát adta, feljavíthatja a Deutsche Telekom saját üzleti rendszerszolgáltatói érdekeltsége, a T-Systems tevékenységét, emellett ellensúlyozhatja a BT-hez hasonlóan ádáz versenynek kitett és bevételcsökkenéstől szenvedő hagyományos telefonüzletág problémáit, írta a The Times.

A lap szerint az ügylet enyhítheti a DT befektetőinek a cég hosszú távú kilátásaival kapcsolatos alapvető problémák miatti aggályait is, amelyek az utóbbi egy évben 19 százalékkal gyengítették a DT részvényét.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Sikeresen átköltöztek a DIGIMobil ügyfelei a Vodafone hálózatára

2023. június 1-től a DIGIMobil és a DIGINet Aktív 50 ügyfelei a Vodafone Magyarország belföldi mobilhálózatát használják, így az előfizetők jelentősen nagyobb, csaknem országos lefedettséget élvezhetnek – mindehhez a DIGI 2023. december 31-ig garantálja a korábbi előfizetésekben szereplő kedvező, 4 forint/perces tarifát. Az érintett ügyfeleknek nem kell kicserélniük SIM-kártyájukat az új hálózatra való átálláshoz, azonban az adatroaming bekapcsolására, illetve egyes készülékeken a manuális hálózatválasztásra is szükség lehet.

2023. június 8. 17:08

A QNAP továbbfejlesztette mobilos biztonsági mentési megoldását

A QNAP Systems, Inc. kiadta a Qfile Pro mobilalkalmazást iOS-hez, a már meglévő Qfile mobilalkalmazás továbbfejlesztett verzióját.

2023. június 8. 11:27

Exkluzív betekintést adnak három hősies hivatás munkájába a HUAWEI P60 Pro-val készített fényképek

Magyar fotográfusokkal együttműködve különleges mobilfotó-sorozattal mutatja be az éjszaka hétköznapi hőseinek életét a Huawei. A Huawei P60 Pro okostelefonnal készített képek exkluzív betekintést adnak három olyan hivatás – kutató-mentők, tűzoltók, polgárőrök – képviselőinek életébe, akik éjszakánként mások biztonságáért, nyugalmáért dolgoznak, akkor is készenlétben állva, amikor a többség az időt pihenéssel, alvással tölti. 

2023. június 7. 20:41

Divatfotózás a HONOR csúcskategóriás készülékével

A fotózás a kezdetektől fogva a divatipar elengedhetetlen része. A folyamatosan változó trendeket és stílusokat ugyanis meg kell örökíteni, elvégre meghatározzák az egyes korszakokat. A fotótechnológia fejlődése jelentős szerepet játszott a divatfotózás alakulásában is, exkluzív művészeti formából a személyes stílus médiumává alakítva azt. A HONOR Magic5 Pro egy forradalmi okostelefon, amely új szintre emeli a fotózást. Egy olyan eszköz a divatrajongók számára, amely ideális hogy, segítségével felfedezzék és kiaknázzák kreatív lehetőségeiket.

2023. június 7. 15:54

Korlátlan belföldi mobilinternetet kínál az új Mobilnet XXL díjcsomag

A megnövekedett adatigényekre reagálva megújítja hordozható eszközökhöz is használt, csak mobilinternetet biztosító SIM-kártyákhoz tartozó lakossági hordozható mobilinternet portfolióját a Vodafone Magyarország. A szolgáltató új díjcsomagja, a korlátlan belföldi adatkeretet kínáló Mobilnet XXL a Mobilnet Start+, a Mobilnet Medium+ és Mobilnet 150 GB csomagokat váltja. 

2023. június 4. 12:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39