Pirate Bay-esek DOS-támadása a svéd kormányzati szerverek ellen

Genda Csongor Zoltán, 2006. június 4. 19:27
Miután a héten a svéd bűnüldöző szervek leliltották a több mint egymillió regisztrált taggal rendelkező The Pirate Bay BitTorrent oldalt, az illegális tartalomszolgáltató felhasználói mély felháborodásuknak adtak hangot, és több városban is tüntetéseket szerveztek, illetve hacker-támadásokat intéztek a hivatalos intézmények számítógépes rendszerei ellen.
Az Aftonbladet hírmagazin ugyanis arról számolt be, hogy a vasárnapra virradó éjjelen úgynevezett DoS-támadás áldozatává váltak a kormányzati szerverek, melynek következtében elérhetetlenné váltak annak weboldalai. A lap értesülései szerint a mostani akciót is ugyanazon a Pirate Bay bezárása ellen tiltakozó személyek hajtották végre, mint akik csütörtökön ugyanezzel a módszerrel támadást hajtottak végre a rendőrség szerverei ellen.
Ma délelőttre ismét elérhetővé váltak a kormányzati site-ok, azonban az illetékesek egyelőre csak annyit közöltek, hogy csakis alapos kivizsgálás után tudják majd megmondani, hogy valójában mi is okozta az összeomlást.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01