A következő generációs Intel Centrino Duo mobiltechnológia-platform részletei

forrás Prim Online, 2006. szeptember 28. 11:16
Az Intel nyilvánosságra hozta a következő generációs Intel Centrino Duo mobiltechnológia-platform részleteit. A cég új platformjával gyorsabb és a mobilkommunikációs képességeket hatékonyabban kihasználó hordozható számítógépek elterjedését célozza. A platform szívét a nagyobb teljesítményű és energiatakarékos Intel Core2 Duo processzor áll.
A vállalat egyúttal bejelentette egyedülálló programját, amely a jövőben megjelenő 802.11n termékekkel való interoperabilitást célozza, azaz a különböző szabványok mentén működő Wi-Fi kapcsolódási pontok közötti gyors és akadálymentes kommunikációt.. Az Intel által bejelentett fejlesztések célja egy következő szintre lépni a jelenleg is a világ legjobbjának tartott processzorok és az Intel Centrino mobil technológiának ötvözésével.

Perlmutter bemutatta az Intel Centrino Duo mobiltechnológia-platform következő generációját. Perlmutter szerint az új technológia tovább növeli a jelenleg is páratlan számítási és energiatakarékossági teljesítményt nyújtó Intel Centrino mobiltechnológiával készített laptopok hatékonyságát. Az új platform, amely a jövő év első felében jelenhet meg a piacon, tovább lép az Intel Core 2 Duo processzorokon a központi számítási egység (CPU) által kínált új energiatakarékossági lehetőségek, valamint a hatékonyabb energiafelhasználást biztosító 667-800 MHz alaplapi bus-frekvencia révén. A platform új képességei, mint az alacsony fogyasztású "továbbfejlesztett készenléti állapot" hosszabb időre való fenntartásának képessége, valamint a "dinamikus alaplapi bus-frekvencia váltás", az átlagos fogyasztás hatékonyabb menedzsmentjét teszi lehetővé, fokozott teljesítmény mellett.

A platform új Wi-Fi megoldással rendelkezik majd, amely kompatibilis lesz a megjelenés előtt álló 802.11n szabvánnyal. Annak érdekében, hogy az új vezeték nélküli kommunikációs megoldás optimális felhasználói élményt nyújthasson a még hivatalos elfogadás előtt álló 802.11n szabvánnyal együttműködve, az Intel létrehozott egy 802.11n interoperabilitási programot, amelynek részeként kompatibilitási, teljeszítménymérő, hatótávolság és stabilitási teszteket végez majd a világ vezető Wi-Fi eszközök gyártóival - Buffalo, D-Link, Linksys, Netgear – együttműködve.

Perlmutter szintén bejelentette, hogy a Nokiával közreműködve, az Intel a jövőben piacra kerülő Intel Centrino Duo mobil technológia platform eszközeiben a Nokia 3G csúcstechnológiáját fogja alkalmazni a vezeték nélküli szélessávú internezésre alkalmas integrált eszközök gyártásában. Ez tovább növeli majd a laptopfelhasználók internetezési lehetőségeit, tekintve a 3G hálózatok terjedését. 

Az új generációs Intel Centrino mobil technológiai platform integrálni fogja az Intel vPro technológia számos elemét, amelyek már rendelkezésre állnak az irodai asztali PC-kben. A "vezetéknélküli Intel aktív menedzsment technológia" (Wireless Intel Active Management Technology) növelni fogja a vállalati információs technológiák, az eszközmenedzsment, rendszerbiztonság és rendelkezésre állás hatékonyságát, illetve mértékét, ezzel hozzájárulva a TCO (tulajdonlás teljes költsége) csökkentéséhez. Az új rendszer magába foglalja majd az Intel által kifejlesztett Flash memóriákra alapuló gyorsítótár technológiáját, amelyek révén több mint kétszeres sebességnövekedés várható a munkaállomások hibernációból való rendelkezésre állása, valamint a több alkalmazás párhuzamos futtatása tekintetében. Ugyanezen technológia további, 0.4 watt fogyasztáscsökkenést jelent a merevlemez esetében, és kétszer gyorsabb bootolást tesz majd lehetővé. További fejlemény, hogy az Intel új integrált grafikus egységet vezet be a jelenlegi chipset konfigurációba, amely új szintet nyit meg a megjelenítés realizmusában, részletgazdagságában, valamint a nagy felbontású videolejátszás tekintetében.. 

Az Intel továbbra is a mobil eszközkínálatának bővítésén munkálkodik – ezt támasztja alá a jövő év első felére bejelentett Ultra Mobil PC platform megjelenése. A platform alapját képező processzor megelégszik a jelenlegi lapkák energiafogyasztásának körülbelül felével, és közelítőleg egynegyed akkora szilikonlapkába építhető be. Ezzel kisebb, a formatervezés követelményeihez jobban igazodó készülékek gyárthatók, amelyek hosszabb készenléti idejük révén újabb felhasználási modelleket honosítanak majd meg.
Kulcsszavak: IDF Intel

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Kingston Technology vezeti a 2022-es rangsort a viszonteladói SSD-piacon

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. flash-memóriákat gyártó leányvállalata, a Kingston Digital Europe Co LLP bejelentette, hogy 2022-ben SSD-piaci részesedés szempontjából az első helyen végzett a viszonteladói szegmensben. Bár az előző évhez képest csökkent a kliens SSD-k iránti kereslet, a végfelhasználói piacon tapasztalt folyamatos árcsökkenés következtében kialakult rugalmasság és diverzifikáció fenntartotta az egészséges keresletet a Kingston kiváló minőségű SSD-megoldásai iránt. 2022-ben a Kingston az új NV2 kliens NVMe meghajtóval bővítette portfólióját, valamint konzol- és PC-gamerek számára ideális hűtőbordás modellel frissítette a díjnyertes Kingston FURY Renegade SSD-t.

2023. március 23. 19:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48