Epson: Kategóriájában legkisebb A2-es nyomtató UltraChrome K3 tintával

forrás Prim Online, 2006. október 31. 12:09
Az Ultrachrome K3 tintát használó, A2-es méretű új Stylus Pro 3800 egyaránt megfelel a fényképészeti, a szépművészeti, a nyomdai próbanyomtatási és a grafikai piac igényeinek.
Az Epson Stylus Pro 3800 a legkisebb méretű A2-es nyomtató a piacon, így olyanok számára ideális, akik nem rendelkeznek nagy stúdióval. A nyomtató egy fejlett tintasugaras rendszert foglal magában, amely a kiváló minőségű nyomtatásért UltraChrome K3 technológiát alkalmaz, nagy kapacitású tintapatronokkal rendelkezik nagy mennyiségű anyagok akár éjszakai nyomtatásához és A6-tól  A2-es méretig nyomtat. A Stylus Pro 3800-at a könnyű használhatóság figyelembe vételével tervezték; ideális választás a gyors és rugalmas nyomtatáshoz a fényképészeti, szépművészeti, a nyomdai próbanyomtatási és a grafikai piacokon.

A Stylus Pro 3800 az Epson UltraChrome K3 tintatechnológiáját tartalmazza, ami egy nyolcszínű pigmentalapú tintarendszer, amely kiváló minőségű, semleges gradiáció nyomatokat eredményez,  színesben és fekete-fehérben egyaránt. A teljes tintakészlet az alábbi színeket tartalmazza: kékeszöld, magenta, sárga, világoszöld, világos magenta, világos fekete, világos-világos fekete és fotófekete vagy matt fekete. A kiváló szürkeárnyalás és a színárnyalatok finom visszaadása valósághű képet ad. Az UltraChrome K3 tinták a színek széles skáláját nyújtják, így még olyan színek is kikeverhetők, mint a virító narancssárga, a rikító piros és az okker. A világosabb tinták finom árnyalást tesznek lehetővé vízfestékek, pasztellszínek és krétarajzok nyomtatásánál. A fotófekete és a matt fekete tintapatronokkal még könnyebben válthatunk a matt és a fényes médiumok között: a nyomtató meghajtóján egyszerűen csak ki kell választani a használni kívánt fekete tintát.

A Stylus Pro 3800 az Epson papírok széles választékával kompatibilis 1,5 mm vastagságig, ideértve a fényes papírt, a matt papírt, a művészeti célú (fine art) papírt és a sima papírlapot. Úgy tervezték, hogy vágott lapok nyomtatásakor támogassa a rugalmas papírkezelést. Választhatunk a nagy kapacitású automatikus papíradagoló (120 sima papírlapig) és a kézi adagoló között, ha vastagabb papírt használunk. A Stylus Pro 3800 emellett gyorsan nyomtat, egy A2-es lap 1440x720 dpi felbontás mellett 6 perc 45 másodperc alatt készül el.

A fényképészek kiaknázhatják a szegéllyel vagy anélkül történő nyomtatás előnyeit A6-os mérettől egészen A2-ig, így bővíthetik a vásárlóiknak nyújtott szolgáltatások körét. A Micro Piezo nyomtatófej stabil teljesítménye és a színprofilok pontossága azt jelenti, hogy a művészek vagy a korlátozott példányszámú nyomtatványokat előállító felhasználók teljesen nyugodtak lehetnek afelől, hogy minden egyes nyomtatás ugyanolyan lesz, mint az első – még akkor is, ha több hónap eltéréssel nyomtatták azokat.

Az Epson Stylus Pro 3800 ugyanakkor megfelel a nyomdai próbanyomtatás igényeinek is, mert a színek mindössze 30 perc alatt stabilizálódnak, így gyorsan és nyugodtan megtekinthetők az ellenőrző nyomtatványok, mert biztosak lehetnek benne, hogy amit látnak, az a végső nyomtatásnál is úgy fog kinézni. Az a tény, hogy valamennyi nyomtató teljesítménye megegyező, biztosítja, hogy a Stylus Pro 3800 ideális választás a távoli nyomdai próbanyomtatáshoz attól függetlenül, hogy a nyomtatás ugyanazon vagy egy másik Stylus Pro 3800-on történik-e – minden egyes nyomtatás könnyen kalibrálható, hogy ugyanolyan pontosan adják vissza a színeket.

3D-CAD és GIS alkalmazásoknál a nyomtató nagy sebessége, a rajzolt éles vonalak és a jól körvonalazott karakterek a nyomtatót a tervezők, építészek és mérnökök optimális választásává teszi. POS kiállításhoz, poszterekhez, kiállítási grafikákhoz és jelzésekhez a Stylus Pro 3800 rövid átprogramozási időt, élénk és pontos nyomtatást és könnyű használhatóságot biztosít.

A Stylus Pro 3800-hoz használható az Epson LFP Remote Panel Utility és ColourBase 2.0 szoftverei. Ráadásul a Stylus Pro 3800 kompatibilis az Epson AlbumMaker 2, Epson PageProofer EX, Epson CopyFactory és Epson Stylus RIP Professional programokkal is.

Az Epson Stylus PRO 3800 főbb jellemzői:

Az Epson UltraChrome K3 tinta kivételes minőségű digitális fényképeket nyomtat fekete-fehérben és színesben is
Élénk, valós színek széles skálája, amelynek eredménye a pontosan visszaadott telített színek és az ipari szabványoknak megfelelő nyomdai próbanyomtatás az Epson nyolcszínű pigmentalapú tintájával
Kategóriájában a legkisebb gépméret, amely ideális eszközzé teszi kisméretű stúdiókban
A nagy, 80 ml-es tintapatronok alacsony nyomtatási költségeket biztosítanak
Számítógépen könnyedén választhat a matt fekete és a fotófekete tintapatronok között
Nyomtatás az alapanyagok széles választékára az első osztályú fotópapírtól az art papírokig
Javított színtartósság röviddel a nyomtatás után
Valóban szegélymentes nyomtatás A6-tól A2-es méretig
Aprólékos részletek és egyenletes árnyalatok 2880x1440dpi felbontás mellett
Nagysebességű csatlakoztathatóság USB 2.0-val és 10/100 Mb Ethernet I/F-fel
Kapható 2006. novembertől
Kulcsszavak: printer Epson

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39