Fontos biztonsági frissítések a Firefox-hoz

Milkovits Gábor, 2006. november 9. 19:38
A Mozilla biztonsági frissítéseket adott ki a Firefox böngésző és a Thunderbird levelező 1.5, illetve a SeaMonkey szoftvercsomag 1.0 verziójához.
Fontos megemlíteni, hogy a javításokkal orvosolt biztonsági rések nem érintik a Firefox nemrég kiadott 2.0 változatát, így az erre történő frissítés automatikusan fölöslegessé teszi a javítófoltok letöltését és telepítését. A Mozilla hivatalos közleménye szerint a biztonsági frissítések a szoftverek kódolási, illetve memóriavesztést okozó hibáit javítják ki, amelyek adott esetben veszélyes támadásoknak nyithatnak utat. Több szoftverbiztonsági cég, például a Secunia is kritikusnak minősítette a szóban forgó réseket. A javított, Firefox 1.5.0.8, Thunderbird 1.5.0.8 és SeaMonkey 1.0.6. alkalmazások letölthetők a http://www.mozilla.com/en-US/firefox/all-older.html, a http://www.mozilla.org/projects/seamonkey/, illetve a http://www.mozilla.com/en-US/thunderbird/releases/1.5.0.8.html#download oldalakról.

A Mozilla a Firefox esetében természetesen mindenkinek a 2.0 verzióra történő frissítést javasolja, ám a régebbi szoftverhez ragaszkodók számára is biztosítja a teljes körű terméktámogatást jövő októberig, azaz az új böngésző kiadását követő egy éven át.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új minősítés: szemkímélő kijelző

Komoly elismerésben részesültek az LG OLED paneljei: a kijelzők teljesítették a független minősítési eljárások globális vezető vállalata, a német TÜV Rheinland szigorú feltételeit, így kiérdemelték a szervezet „szemkímélő kijelző” minősítését.

 

2019. szeptember 18. 10:59

Magyar IT-fejlesztéssel elemzik az afrikai és ázsiai gyerekek kézmosási szokásait

A vezető hazai big data cég, a Starschema intelligens adatelemző rendszerét használja a seattle-i székhelyű Splash, amely világszerte közel félmillió, mélyszegénységben élő gyermek számára biztosít tiszta ivóvizet és tisztálkodási lehetőséget. Az amerikai non-profit szervezet a budapesti csapat megoldása révén kap pontos képet arról, hogy tevékenysége milyen hatást gyakorol a gyermekek higiéniai szokásaira, általános egészségi állapotára és az iskolai hiányzásokra.

2019. szeptember 17. 10:12

Okosautós infotainment-rendszert mutatott be az LG

Az LG az idei Frankfurti Autószalonon (IAA) mutatja be a Microsoft hálózatba kapcsolt járműplatformját (Microsoft Connected Vehicle Platform, MCVP) integráló, járművekbe szánt új LG webOS infotainment-rendszert (Auto In-Vehicle Infotainment, IVI). A webOS Auto és az MCVP kombinált erősségeinek kihasználásával az IVI sokféle információt gyűjt és továbbít többek között a vezető állapotáról, az ajtó helyzetéről vagy akár az alkalmazáshasználatról.

2019. szeptember 16. 08:18

5 tipp a digitális útonállók elkerülésére

A legtöbb vállalatnál napjaink slágertémájának számít a digitális átalakulás, mivel a modern megoldások segítségével a szervezetek jobb termékeket és szolgáltatásokat kínálhatnak ügyfeleiknek. Ez azonban biztonsági kockázatokat is felvet, hiszen a digitális térben a támadási felület is nagyobb a kiberbűnözők számára. A Micro Focus szakértői bemutatják azt az öt lépést, amelyek segítségével a szervezetek jelentősen csökkenthetik a digitális átállással járó veszélyek számát.  

2019. szeptember 15. 08:14

A PSD2 feltételeinek is megfelel a Trident HSM védelmi megoldása

Az i4p HSM modulja egyedüli hazai fejlesztésű termékként kínál olyan szintű adatvédelmet, amely megfelel az eIDAS és a hamarosan Magyarországon is alkalmazandó PSD2 feltételeinek.

2019. szeptember 13. 08:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás