Fontos biztonsági frissítések a Firefox-hoz

Milkovits Gábor, 2006. november 9. 19:38
A Mozilla biztonsági frissítéseket adott ki a Firefox böngésző és a Thunderbird levelező 1.5, illetve a SeaMonkey szoftvercsomag 1.0 verziójához.
Fontos megemlíteni, hogy a javításokkal orvosolt biztonsági rések nem érintik a Firefox nemrég kiadott 2.0 változatát, így az erre történő frissítés automatikusan fölöslegessé teszi a javítófoltok letöltését és telepítését. A Mozilla hivatalos közleménye szerint a biztonsági frissítések a szoftverek kódolási, illetve memóriavesztést okozó hibáit javítják ki, amelyek adott esetben veszélyes támadásoknak nyithatnak utat. Több szoftverbiztonsági cég, például a Secunia is kritikusnak minősítette a szóban forgó réseket. A javított, Firefox 1.5.0.8, Thunderbird 1.5.0.8 és SeaMonkey 1.0.6. alkalmazások letölthetők a http://www.mozilla.com/en-US/firefox/all-older.html, a http://www.mozilla.org/projects/seamonkey/, illetve a http://www.mozilla.com/en-US/thunderbird/releases/1.5.0.8.html#download oldalakról.

A Mozilla a Firefox esetében természetesen mindenkinek a 2.0 verzióra történő frissítést javasolja, ám a régebbi szoftverhez ragaszkodók számára is biztosítja a teljes körű terméktámogatást jövő októberig, azaz az új böngésző kiadását követő egy éven át.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újfajta internetes csalásra figyelmeztet az OTP Bank

Újfajta internetes csalásra figyelmeztet az OTP Bank: a csalók Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatójának nevével és arcképével visszaélve, helyenként hibás magyarsággal készült internetes hivatkozásokban kriptovalutával kapcsolatos szolgáltatásokat próbálnak népszerűsíteni. Az OTP Bank az ügyben büntetőfeljelentést tesz - közölte a pénzintézet hétfőn az MTI-vel.

2020. augusztus 10. 09:47

Chatbot funkcióval bővül az ÉletMentő applikáció és Siófokon indul az 5G

A Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat ÉletMentő applikációja újabb funkcióval bővül. A chatbot gyorsabb és hatékonyabb segítséget nyújt a felhasználóknak, emellett kérdezz-felelek formában az elsősegélynyújtást is támogatja. 

2020. augusztus 7. 12:28

Még több adatközponti fejlesztés jön, kulcskérdés lehet a biztonság

A következő években is hatalmas összegeket fordítanak majd az adatközpontok fejlesztésére, 2023-ban akár már 125 milliárd dollárt is szánhatnak erre a célra. Az ezekben a létesítményekben elhelyezett szervereken futó alkalmazások vállalkozások és egyéni felhasználók tömegeit szolgálják ki, ezért kulcsfontosságú a folyamatos működés és a megfelelő biztonság, amit többek között a Schneider Electric EcoStruxure megoldásai garantálnak.

2020. augusztus 5. 11:58

Új Wi-Fi 6 routert hozott Magyarországra a Huawei

Dupla hálózati sebességet biztosít és a falakon is áthatol a Huawei AX3 routere, amely a Wi-Fi 6 szabványokat is támogatja. Előnye, hogy kevesebb az energiaigénye, így az arra csatlakozó készülékek lassabban merülnek. Gyorsabb az adatátvitel, több készüléket tud kiszolgálni, így otthoni és irodai környezetben is megállja a helyét. A két, illetve négymagos verzióban is elérhető eszköz augusztus 4-14. között előrendelhető Magyarországon, ebben az időszakban Huawei Band4 okoskarkötőt adnak hozzá ajándékba.

2020. augusztus 4. 18:08

Xerox Versant nyomdagép Adaptive CMYK+ készlettel

A Xerox bejelentette az Adaptive CMYK+ készlet érkezését a Xerox Versant 180 nyomdagéphez. A nyomdaipar első adaptív technológiai csomagja hét különleges színt ad a tonerkészlethez: az arany, az ezüst, a fehér és az átlátszó mellett a fluoreszkáló sárga, magenta és cián segítségével egymillió színárnyalatra lesz képes a Xerox 11 színes, Beyond CMYK eszközzé bővített nyomdagépe.

2020. augusztus 4. 12:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

2020. július 23. 20:39

Harmadával nőttek a kibertámadások a koronavírus miatt

2020. július 16. 09:36

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53
online sportfogadás