Fontos biztonsági frissítések a Firefox-hoz

Milkovits Gábor, 2006. november 9. 19:38
A Mozilla biztonsági frissítéseket adott ki a Firefox böngésző és a Thunderbird levelező 1.5, illetve a SeaMonkey szoftvercsomag 1.0 verziójához.
Fontos megemlíteni, hogy a javításokkal orvosolt biztonsági rések nem érintik a Firefox nemrég kiadott 2.0 változatát, így az erre történő frissítés automatikusan fölöslegessé teszi a javítófoltok letöltését és telepítését. A Mozilla hivatalos közleménye szerint a biztonsági frissítések a szoftverek kódolási, illetve memóriavesztést okozó hibáit javítják ki, amelyek adott esetben veszélyes támadásoknak nyithatnak utat. Több szoftverbiztonsági cég, például a Secunia is kritikusnak minősítette a szóban forgó réseket. A javított, Firefox 1.5.0.8, Thunderbird 1.5.0.8 és SeaMonkey 1.0.6. alkalmazások letölthetők a http://www.mozilla.com/en-US/firefox/all-older.html, a http://www.mozilla.org/projects/seamonkey/, illetve a http://www.mozilla.com/en-US/thunderbird/releases/1.5.0.8.html#download oldalakról.

A Mozilla a Firefox esetében természetesen mindenkinek a 2.0 verzióra történő frissítést javasolja, ám a régebbi szoftverhez ragaszkodók számára is biztosítja a teljes körű terméktámogatást jövő októberig, azaz az új böngésző kiadását követő egy éven át.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Rekordszámú androidos kártevő

A G DATA szakértői több mint 4,18 millió új kártékony kódot regisztráltak tavaly a Google operációs rendszerén, vagyis naponta 11 500 új androidos kártevő jelent meg. Legtöbb közöttük adware, mely a hirdetések megjelenítése mellett személyes adatokat lop el, de egyre gyakoribb a kémkedő stalkerware is.

2020. július 3. 11:23

Egyedülállóan gyors, kézi 3D szkenner

Az Artec Leo az első mesterséges intelligencia alapú, kézi 3D szkenner, amely teljesen automatikus és vezeték nélküli, fedélzeti adatfeldolgozással dolgozik. A kézi 3D szkennereiről híres Artec 3D ezzel olyan egyedülálló, ipari pontosságú és páratlanul gyors eszközt fejlesztett, amelynek kezelése egyszerű, mint egy videókameráé – szkennelés közben a 3D modell valós időben épül fel a Leo beépített képernyőjén. 

2020. július 2. 18:40

Az új Philips monitorok új szintre emelik a konzoljátékot

Az MMD  bemutatja két új Momentum monitorát, amelyek közül az egyik a Bowers & Wilkins vállalattal együttműködésben született meg.  Az 558M1RY 55 hüvelykes (139,7 cm)  méretével a piacon a legnagyobb konzoljátékra optimalizált monitor, míg a 278M1R egy esport célra tervezett 27 hüvelykes (68,6 cm) modell. 

2020. július 2. 16:55

Az ESET kutatói feltérképezték az InvisiMole csoport működését

Az InvisiMole új kampányát vizsgálva az ESET kutatóinak sikerült feltárniuk a csoport frissített eszközkészletét, valamint a Gamaredon hackercsoporttal való szoros együttműködésük részleteit is. Az InvisiMole csoport elsősorban magas szintű katonai és diplomáciai szervezeteket célzott meg Kelet-Európában, azonban a Gamaredon csoporttal történő együttműködés révén mindez idővel az üzleti felhasználók, vállalatok számára is veszélyes lehet. Az ESET telemetriai adatai szerint a támadási kísérletek 2019 végétől legalább 2020 júniusáig tartottak, amikor az ESET kutatói közzétették a vizsgálatok eredményeit.

2020. július 2. 14:36

Az internetes zaklatások ötöde a közösségi médiában történik

A cyberbullying, azaz az internetes zaklatás az egyik legalattomosabb civilizációs jelenség: míg a támadók arctalanságba burkolózva okozhatnak életre szóló lelki sérüléseket, a fiatalkorú áldozatok mindössze tizede mer beszélni az őt ért sérelmekről. De vajon milyen jelei lehetnek annak, hogy a gyermeket online zaklatás érte, hogyan támogathatjuk a gyógyulásban és a védekezésben? Pszichológus szakértővel kerestük a válaszokat.

2020. július 1. 13:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás