Gates: minden háztartásban lesz egy robot 2013-ra

Genda Csongor Zoltán, 2006. december 30. 20:19
Bill Gates, a Scientific American tudományos magazinnak adott interjújában azon véleményének adott hangot, miszerint 2013-ra minden háztartásban lesz legalább egy a ház körüli munkákban segédkező robot.
A Microsoft-vezér beszédében kitért a számítógépek fejlődésére, és elmondta, hogy a 70-es években például csak a nagyvállalatok és az állami intézmények engedhettek meg maguknak egy komputert, azonban mára már szinte mindenki otthonában ott áll egy nagyteljesítményű PC. Gates úgy véli, hogy ugyanez fog történni a robotika területén is, és az előállítási költségek csökkenésének valamint az új fejlesztéseknek köszönhetően alig több mint fél évtized múlva már a fejlett országok állampolgárainak életét a különböző feladatok elvégzésére alkalmas gépek fogják majd megkönnyíteni. A jóslat szerint viszont nem holmi, a sci-fi filmekből ismert humanoidok fogják nyírni a házunk előtt a füvet, hanem a robotok a rendeltetésüknek megfelelő külsőt kapnak majd. Gates továbbá elmondta még, ő úgy gondolja, hogy elsőként az egészségügy fogja bevetni a robotokat, s így oldják majd meg például az ágyhoz kötött betegek ápolását.
Egyelőre azonban még nem lehet tudni, hogy mi fog megvalósulni a Microsoft első emberének a közeljövőre vonatkozó látomásából.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az online sportportrajongók éve is lesz 2020

A 2020-as év sok szempontból tartogat újdonságokat, így van ez a sport világában is. Az idei EB bajnokság minden platformon vonzani fogja majd a rajongókat, nem lesz kivétel ez alól az online közvetítések területe sem. Egy dolgot biztosan leszögezhetünk: oldalak tömkelege versenyez majd a felhasználók kegyeiért.

2020. február 26. 09:38

Civileket a Szigetre

Az idei évben is jelentkezhetnek a Szigetre azon civil szervezetek, melyek tevékenysége kapcsolódik a fesztivál Love Revolution filozófiájához és az erre épülő programok tematikájához. Az augusztus 5-11-ig tartó fesztiválra várják a szervezők a fiatalokat foglalkoztató témákban dolgozó, interaktív, többnyelvű programokkal szolgáló szervezetek jelentkezését. A civil Szigeten résztvevő szervezetek a saját tevékenységük megismertetésén túl a civilek közéleti szerepvállalásának fontosságára is felhívják a figyelmet.

2020. február 18. 19:15

Elkészült az ország legfrissebb randitérképe

Az elmúlt évben a teljes magyar lakosság közel 4%-a használt különböző internetes tárkereső szolgáltatásokat, akár weboldal, akár mobilalkalmazás formájában. Ez azt jelenti, hogy az egyedülállók harmada-negyede próbált meg társat találni az internet segítségével.

2020. február 14. 09:24

A magyar élvonal a VOLTon

A Telekom VOLT – az erős nemzetközi felhozatal mellett – hagyományosan a hazai élvonalban lévő zenekarok és előadók legnagyobb seregszemléje, a most bejelentett nevekkel együtt - csak a két nagyszínpadon - több mint 50 kedvenc lép majd fel a július 1-4-ig tartó soproni fesztiválon.

2020. február 6. 16:34

Unibet – online fogadás a minőség és a biztonság szolgálatában

A nagymúltú bukméker iroda, az Unibet több mint 20 éve van jelen a piacon, ezzel az egyik legrégebbi szerencsejáték szolgáltatónak számít. A fogadóiroda magas kezdőbónuszokkal, színes kínálattal és széleskörű funkcionalitással igyekszik kielégíteni a felhasználók elvárásait és igényeit.

2020. január 29. 20:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Nemzeti Közműszolgáltató nevében indult adathalász támadás

2020. február 25. 13:40

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33
online sportfogadás