65nm-es SoC három integrált rádióval

Széll Zoltán, 2007. február 5. 07:21
A Broadcom Corporation 65nm-es gyártási eljárást használva elkészítette az első olyan alacsony energia-felvételű SoC lapkát, amely egyetlen szilíciumdarabkán kombinálja a Wi-Fi, a Bluetooth és az FM vevő technológiákat. Ez a megoldás az OEM-eknek megengedi, hogy a vezeték nélküli technológiákat egyre több kézi platformon meghonosítsák.
A BCM4325 Wi-Fi/Bluetooth/FM adó vevő egy nagy integráltságú SoC, amelynek jellemzője az IEEE 802.11a/b/g (MAC, alapsáv és rádió), a Bluetooth 2.0 +EDR (enhanced data rate = növelt adat sebesség) rádió adó-vevő (2.1-re felfejleszthető) és a fejlett FM vevő. A Broadcom szerint a BCM4325 SoC fejlett technológiával készül, amely nagyon alacsony aktív és nyugalmi energia-felvételt biztosít (40%-kal alacsonyabb, mint a versenytárs termékeké). Ez a hardver megoldás kombinálva az új szoftver architektúrával lehetővé teszi a főprocesszor tehermentesítését, amely kiterjeszti a kézi eszközök telepélettartamát és csökkenti memória-igényét.

 A BCM 4325 a ’BroadRange’ technológiát használja, amely a teljesítmény széles tartományát támogatja a szilárd csatlakozás biztosításához a Wi-Fi hozzáférési pontokhoz. A lapka jellemzője még a Broadcom InConcert technológia, amely bonyolult szoftver algoritmussal és hardver mechanizmussal lehetővé teszi az együttműködést a Wi-Fi és a Bluetooth között, mivel mind a kettő 2,4GHz-es rádió frekvencia sávban működik.

 A Bluetooth integrálása a WLAN-nel, lehetővé teszi, hogy a BCM4325 lapkán sokkal intelligensebben működjön a két technológia és megengedi az osztott antenna-rendszer használatát, amely tovább csökkenti a nyomtatott áramköri lap területét és támogat képességeket az együttműködéshez további külső rádió technológiákkal.

 A BCM4325 Wi-Fi/Bluetooth/FM vevő SoC lapka mintái már kaphatók. Árát nem hozták nyilvánosságra, érdeklődni kell.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A fejújított műszaki eszközök is drágulnak

Nem érdemes halogatni, ha műszaki cikket szeretnénk vásárolni. Szakemberek szerint semmi nem utal arra, hogy a műszaki cikkek árai csökkennének, így ha valaki laptop vagy asztali számítógép vásárlásán gondolkozik érdemes még az év végi áremelkedés előtt beruházni. Várhatóan hamarosan a szállítási díjak is emelkedni fognak, a webáruházak esetében pedig nem kizárt, hogy búcsút mondhatunk az ingyenes kiszállításnak is.

2022. október 7. 13:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Netezz biztonságban! – kreatív pályázatot hirdet diákoknak az ESET

2022. október 5. 15:10

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00