Vistán is a NOD32 a leggyorsabb

42. alkalommal VB100% díjas a szlovák vírusirtó

forrás Prim Online, 2007. február 12. 15:15

Az idei év első Virus Bulletin tesztjén a NOD32 42. alkalommal szerezte meg a VB100% díjat. A rekordot tartó szlovák vírusirtó egyúttal a leggyorsabbnak is bizonyult a Microsoft Windows Vista Business Edition operációs rendszeren elvégzett teszten.

A Virus Bulletin magazin összehasonlító tesztje tizenöt antivírus szoftver teljesítményét vizsgálta Microsoft Windows Vista Business Edition operációs rendszeren. A 32 bites operációs rendszeren az állományok szkennelését a NOD32 hiba nélkül végezte el, ráadásul átlagosan a leggyorsabban.

„Az elmúlt kilenc évben a NOD32 összesen negyvenkét Virus Bulletin VB100% díjat kapott, többet, mint bármely más antivírusszoftver” – mondta el John Hawes, a Virus Bulletin technikai konzultánsa. A februári teszt ismét bizonyította, hogy a NOD32 nem enged át vadon élő vírust, és nem jelez egyetlen vakriasztást sem.

„Nagy öröm számunkra, hogy a NOD32 42. alkalommal is megszerezte a VB100% díjat, és emellett bizonyította, hogy a leggyorsabb antivírus megoldás a Windows Vista felhasználói számára is” – tette hozzá Csiszér Béla, a NOD32-t Magyarországon képviselő Sicontact Kft. ügyvezetője.

A NOD32 sikerei nagymértékben a vírusirtóba integrált ThreatSense technológiának köszönhetőek. Ez a technológia ugyanis a hagyományos, leíró-adatbázisokon alapuló víruskeresés mellett a mesterséges intelligencia által végzett heurisztikus analíziseket és a valós környezetben elvégzett szimulációkat is magába foglalja. A vírusirtót gyártó ESET mindezt beépítette a NOD32 integrált keresőmotorjába, ami így a lehető legteljesebb körben – a kémprogramok, a kéretlen reklámprogramok, a trójaiak, a rootkitek valamint az adathalász-kísérletek ellen is – védelmet nyújt a felhasználók számára.

Kulcsszavak: Vista Eset NOD32

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fullon pörög a Kingston új KC600 SSD-je

Kingston Digital Europe Co LLP bemutatta az asztali PC és notebook-feladatokhoz tervezett, 2,5″-os KC600 SSD-t, amely teljes kapacitás-kihasználtsággal növeli a számítógépek teljesítményét. A KC600 meghajtót gyors reagálásra optimalizálták, rendkívüli indulási, betöltési és átviteli sebességgel. Komplett biztonsági csomaggal, azon belül 256 bites AES-XTS hardveralapú titkosítással, TCG Opal 2.0 és eDrive megoldásokkal védi a felhasználói adatokat. 

2019. október 22. 16:40

A WiFi 6 technológiával az iskolák valódi digitális előnyre tehetnek szert

A Zyxel bejelentette legújabb  WiFi 6 (11ax) hozzáférési pont (AP) sorozatának megjelenését, amelyet az osztálytermekben és egyéb magas sűrűségű környezetben fellépő hálózati túlterhelés feloldására terveztek.

2019. október 22. 09:06

Mesterséges intelligencia alkalmazása a kis- és közepes vállalkozásokért

Egy magyar szoftverfejlesztő cég világszerte élen jár a gyártó-, logisztikai- és kereskedelmi szoftvermegoldások fejlesztésében. Legújabb áttörésük, hogy a piacon elsőként alkalmazzák gyártási rendszerekben a genetikus algoritmus alapú mesterséges intelligenciát, melynek köszönhetően a kis- és közepes vállalkozások az adott folyamatra fordított időt és költségeket legalább 30-40 százalékkal tudják csökkenteni. 

2019. október 21. 13:27

Aktuális témákkal bővült a Neumann Társaság ingyenesen letölthető kiberbiztonsági tankönyve

Ingyenesen letölthető a Neumann Társaság honlapjáról a Neumann Társaság kifejezetten átlagfelhasználóknak szánt stílusban megírt IT biztonsági tankönyvének aktualizált kiadása, amelyből már az is kiderül, hogy miként lehet felismerni a DeepFake technológiával készített hamis videókat, vagy mire kell vigyáznia a gyerekeknek a népszerű TikTok közösségi szolgáltatás használatakor, de még abban is segítséget nyújt, hogyan kell megóvni digitális eszközeinket, ha azokat otthonunktól távol, például szállodában vagy étteremben használjuk.

2019. október 21. 11:58

Magyarországi notebookpiaci trendek

Négy éve még 120-150 ezer forintért, idén azonban már átlagosan 223 ezer forintos bruttó áron választottak noteszgépeket a vásárlók a Notebook.hu-nál - ami mintegy 23 ezer forinttal magasabb a hazai átlagnál. Érdekesség, hogy jelenleg a gamer készülékek népszerűsége hajtja előre a legjobban a magyar piacot. A tizedik generációs Intel Core processzorok megjelenésével a szupervékony kivitelű, de munkaállomás teljesítményét kínáló típusok terén is bővülésre számít a kereskedő.

2019. október 21. 10:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás