T-Systems után Beta Systems

Vértes János Andor, 2007. április 4. 21:35
Dr Vinkovits László, a T-Systems Hungary Felügyelő Bizottságának elnöke április 1-jei hatállyal megvált a T-Systems Hungary Kft-től, amelynek jogelődjét, aUnisoftware Rendszerházat, 1995-ben alapította, 2004-ig a pedig ügyvezetőként irányította, és a jövőben a Beta Systems Software AG magyarországi és dél-kelet európai képviseletét látja el.
Dr Vinkovits Lászlónak a németországi szoftverházakkal kiépített kapcsolata még a Videotonos időkre nyúlik vissza, amikor a magyar informatikai nagyvállalatot képviselte Németországban. A Unisoftware Rendszerház sikeres felfuttatását követően a szoftverházat a debis vásárolta meg, a folyamat sikeres lemenedzselését az IVSZ 1999-ben Gyúros Tibor díjjal ismerte el. A debis IT Services Unisoftware Rendszerház Kft németországi tulajdonosának a T-Systemsbe történő beolvadása után lett a cég a T-Systems magyarországi lába, ám ez a vállalat is sok átalakuláson ment keresztül annak során, hogy a Deutsche Telekom leányvállalata más magyarországi cégeket is felvásárolt, illetve a Magyar Telekomon belül is más hangsúlyokat kapott a rendszerházi tevékenység.
 
A Beta Systems Software AG - hasonlóan a debishez és a T-Systemshez - az államigazgatást és a nagyvállatokat célozza meg, termékei és szolgáltatásai elsősorban az vállalati tartalom-menedzsmentet, a biztonságos azonosítási rendszereket, és az adatközpont infrastruktúrát ölelik fel.
 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Kingston XS1000 külső SSD-je már piros színben is elérhető

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. flash-memóriákat gyártó leányvállalata, a Kingston Digital Europe Co LLP bemutatta az XS1000 külső SSD meghajtó új, piros változatát, amely egy kisméretű és elegáns fájlmentési megoldás. Az XS1000 piros színű modell az eredeti, teljesen fekete XS1000 és az ezüstszínű XS2000 mellé csatlakozik, bővítve a Kingston külső SSD termékcsaládját. Ezek a külső meghajtók rendkívül kompaktak és alig 29 grammot nyomnak, így zsebben is könnyen hordozhatók.

2024. augusztus 27. 19:58

A Volvo 300 elektromos teherautóra kapott megrendelést a DSV-től

A Volvo Trucks és a DSV globális logisztikai vállalat 300 elektromos nehézkategóriás tehergépjárműről szóló együttműködési megállapodást írt alá. Ez az üzlet a Volvo elektromos teherautók eddigi legnagyobb kereskedelmi megrendeléseinek egyike. A megrendeléssel a DSV az egyik legnagyobb elektromos nehézkategóriás tehergépjármű-flottával rendelkezik Európában.

2024. augusztus 27. 18:20

The Last Three – Új magyar indie platformer decemberben!

A magyar fejlesztő Putnai Csaba, büszkén jelenti be, hogy legújabb alkotása a The Last Three, több mint két év fejlesztés után, 2024 decemberében érkezik az Epic Games Store-ra. Ez a 2.5D platformer, amely a klasszikus játékok varázsát ötvözi a modern látványvilággal, egy igazán különleges élményt ígér a játékosoknak.

2024. augusztus 27. 16:47

Meghosszabbították a jelentkezési határidőt a Hégető Honorka-díjra

2024-ben is megnyílt a pályázati lehetőség azon szerkesztőségek és újságírók számára, akik olyan fontos társadalmi témákat hoznak napvilágra, amelyekre érdemes a nagyközönség figyelmét is ráirányítani. A 2003-ban indult díjat idén 20. alkalommal adják majd át, és ezúttal is olyan alkotásokkal lehet nevezni, amelyek videó, fotó vagy fotósorozat formájában mutatnak be társadalmi problémákat, valamint az azokra adott válaszokat, lehetséges megoldásokat. Idén egy új kategóriában, a legjobb első pályázót is díjazza a zsűri. A meghosszabbított határidő: szeptember 22.

2024. augusztus 27. 15:09

Így könnyítik meg a lakossági bejelentéseket a magyar nagyvárosok

A régiónk négy országában több mint 4000 önkormányzat és szervezet használja azt az intelligens kommunikációs hálózatot, amely többek közt a lakossági bejelentésekre jellemző adminisztrációs útvesztőt egyszerűsíti le jelentősen. A Csehországban lényegében alapértelmezettnek számító megoldás Magyarországon is gyorsan terjed, mostanra a megyei jogú városok közül Hódmezővásárhelyen és Baján is használják, emellett Monoron, Szerencsen, Csömörön és számos kisebb településen is segít hatékonyabbá tenni az önkormányzat és az ottlakók közti, kétirányú információáramlást.

2024. augusztus 27. 13:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27

Már több, mint 1,2 milliót lopnak el egy-egy család számlájáról a csalók

2024. augusztus 13. 12:03

Hogyan védhetjük ki a gyakori Booking.com átveréseket?

2024. augusztus 7. 10:33