A rEVOLUTION építőipari megoldását vezette be a Narva cégcsoport

forrás Prim Online, 2007. április 12. 10:56
A rEVOLUTION Software 2006 őszén a Microsoft Dynamics NAV vállalatirányítási rendszer építőipari specializálójával jelent meg a hazai ERP piacon. A szoftverfejlesztő cég törekvéseivel partnerre talált az évi 30 millió euró forgalmat bonyolító svéd Narva építőipari cég magyarországi leányvállalatában, amely az elsők között vezette be a speciálisan építőiparnak kifejlesztett vállalatirányítási megoldást. A Narva mintegy 15 millió forintot fordított a rEVOLUTION saját fejlesztésű rendszerének bevezetésére.
A svéd Narva több évtizedes múltra visszatekintő építőipari cég 1992-től tevékenykedik hazánkban. A 2003-ban alapított Narva Építő Kft-nek köszönhetően – amely építésmenedzsmentre illetve első osztályú irodák és kiskereskedelmi egységek építésére szakosodott – a cég rohamos fejlődésnek indult. A cégcsoporton belül létrejött az üvegipari megoldásokra szakosodott Narva Glass részleg, valamint külön cég foglalkozik a skandináv és a román piac kiszolgálásával. Hazánkban kiemelkedő projektjük a Népliget Center építése.

A cégcsoportnak az elmúlt három évben elért 3 millió eurós éves növekedése szükségessé tette, egy jól átlátható, a modern követelményeknek megfelelő vállalatirányítási rendszer bevezetését, így találtak partnerre a rEVOLUTION software Kft-ben. A bevezetés egyik fő célja az átlátható működés és a jövőben várható további dinamikus fejlődésre való felkészülés.

A 2007 februárjában indult rendszer a külföldi tulajdonosok és felhasználók miatt teljes egészében kétnyelvű, és tartalmazza a Microsoft Dynamics NAV vállalatirányítási rendszer mellett a speciális építőipari cégeknek kifejlesztett modulokat is. A likviditástervezési és kontrolling modul lehetővé teszi havi és akár heti tervek készítését, hierarchikus tervek felállítását, illetve a különböző tervverziók kezelését, valamint képes a tervekhez társuló jóváhagyási rendszer sémáinak, szintjeinek és jogköreinek definiálására.

A szerződéskezelés révén az egyes projektek pénzügyi megvalósulási ütemezésének, a projekt mérföldköveinek meghatározása is megoldott. A modul lehetőséget nyújt továbbá a teljesítésigazolások, biztosítékok, bankgaranciák és hitelszerződések kezelésére. A szerződések és egyéb várható bevételek, kiadások mind a vevői, mind a szállítói oldalon rögzíthetők, ez biztosítja a likviditás tervezhetőségét.

A szerződéskezelő rendszert alkalmazva nem csupán a tervek és a tények összevetése nyílik lehetőség, hanem a még meg nem valósult, de várható események eredményével is számolhatnak a Narva vezetői. A terv/tény elemzés a tervezéshez hasonlóan négy szinten lehetséges: a cégcsoport, az üzletág, a vállalat és az egyes projektek szintjén is.

A Likviditáselemzés modulban a rögzített szerződések alapján nagyon pontos, naprakész információ áll rendelkezés arról, hogy a teljesített szerződések alapján mikor és mekkora árbevétel illetve költség keletkezik. A még nem teljesült szerződések alapján pontosan előre jelezhető, hogy várhatóan mekkora összegek és mikor fognak jelentkezni a teljes cégcsoportnál. A bankok és pénztárak egyenlegéből meghatározható a rendelkezésre álló készpénzállományt.
Kulcsszavak: ERP Revolution

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mitől lesz értékálló a cégvagyon? Befektetve, hasznosítva, fialtatva, kiszervezve!

Az elmúlt évben elinflálódott a cégvagyonok értéke is. A hazai kkv-k vagyonuk értékének több mint 40 %-át veszítették el. Sokat tanultunk belőle! A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Mitől lesz értékálló a cégvagyon? Befektetve, hasznosítva, fialtatva, kiszervezve!” című hibrid konferenciájának előadói sok megoldást mutatnak a cégvagyon bevédésére, biztonságba helyezésére és befektetésére.

2024. február 22. 19:10

Stabilan tartja második helyét a legtöbb tévét értékesítők listáján a Hisense

Több mint 25,9 millió eladott készülékkel, 2023-ban is a második helyet foglalta el a Hisense a legtöbb tévét értékesítő gyártók globális listáján. A vállalat a magyar piacon is jelentős bővüléssel zárta a tavalyi évet: több mint 38 ezer tévékészüléket adott el, így 29 százalékkal növelte a tévéeladásokat az előző évhez képest. A globális eladásnövekedésnek köszönhetően a Hisense az egyetlen márka a top 5-ös listán, amely az elmúlt hat évben folyamatosan növelte eladásait az észak-amerikai és európai piacokon.

2024. február 22. 17:43

A magyar fejlesztésű Chameleon Smart Home segít a hotelek okosításában is

A Smart Hotel Solution Zrt., a rendszerfüggetlen okosotthon-szakértő Chameleon Smart Home stratégiai partnere bemutatta a kifejezetten szállodák számára fejlesztett, okosotthonnal kombinált komplex szállodaüzemeltető rendszert. A Hotelify okoshotel-applikáció, amely az App Store és a Google Play felületein is elérhető, lefedi a szállodai tartózkodás teljes folyamatát a foglalástól a távozásig. A Hotelify segíti a vendégeket, hogy mobiltelefonjukon keresztül elérjék a szállodák szolgáltatását, az üzemeltetőket pedig abban támogatja, hogy komoly digitalizációt és hatékonyságnövelést hajthassanak végre a költséghatékonyabb és professzionálisabb hotelüzemeltetés érdekében.

2024. február 22. 16:04

AI innovációs kézikönyvet állított össze vállalati döntéshozók számára a Bobcats Coding

A Bobcats Coding AI innovációs útmutatót készített vállalati döntéshozóknak, amely áttekintést nyújt a mesterséges intelligencia gyors felíveléséről a befektetési piacon, egyúttal kézzelfogható tanácsokkal is szolgál az AI iránt érdeklődő vállalkozások stratégiai tervezéséhez és kockázatértékeléséhez.

2024. február 22. 11:30

Újabb izgalmas találmányok nevezhetnek a Magyar Ipari Célgép Nagydíjra

A hazánkban megvalósuló külföldi ipari beruházások alapján számíthatunk arra, hogy a célgépgyártók iránti igény a közeljövőben nőni fog, és a már eddig is jelentős nemzetgazdasági szerepén nagyot fog lendíteni ez a szektor. Ebben segít a Magyar Ipari Célgép Nagydíj, amelyet idén immár negyedik alkalommal hirdetnek meg.

2024. február 22. 10:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07