Megszűnik a Firefox 1.5 terméktámogatása

Genda Csongor Zoltán, 2007. április 19. 19:33
A Mozilla képviselői bejelentették, hogy jövő héttől kezdődően nem adnak ki több biztonsági frissítést a Firefox 1.5-öshöz, ezért azt tanácsolják ügyfeleiknek, hogy ne használják tovább a régi verziót.
Az alternatív böngészőt fejlesztő alapítvány munkatársai közleményben hívják fel azon internetezők figyelmét, akik még mindig a 2005 végén kiadott Firefox 1.5-tel csatlakoznak a világhálóra, hogy április 24-től kezdődően nem tesznek közzé újabb javításokat ehhez a verzióhoz. Ez azt jelenti, hogy ezentúl mindinkább sebezhetővé válik a szoftver, tehát óriási biztonsági kockázatot jelent annak további használata. Ezért a Mozilla mindenkinek azt ajánlja, hogy térjen át a nagyobb biztonságot ígérő Firefox 2-re. Az 1.5-ösről nem lehet automatikusan frissíteni a 2-es verzióra, így azt el kell távolítani, és le kell tölteni az új szoftvert, amit aztán telepíteniük kell a felhasználóknak.

Az alapítvány most jelentette meg ingyenes levelezőprogramjának új változatát, a Thunderbird 2.0-t, amely számtalan újítást tartalmaz elődjéhez képest. A Mozilla képviselőinek elmondása szerint a Thunderbird 1.5 terméktámogatását október végén szüntetik meg.
Kulcsszavak: Mozilla Firefox

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az időtlen szépség a részletekben rejlik

Az MMD, vezető képernyő specialista és a Philips monitors márka licencpartnere bemutatja az új Philips 279C9 LCD képernyőt, a 27 hüvelykes (68,47 cm) monitort, amely a legmagasabb termelékenység és a legjobb felhasználói élmény érdekében még a legambiciózusabb elvárásoknak is megfelel. A 279C9 modell kivételes dizájnja elnyerte az iF Design Award 2020 és a Red Dot winner 2020 díjakat.

2020. augusztus 13. 13:39

Kibervédelem egykor és ma: a gépek forradalma

A kétezres évek elején még főként vírusokkal és trójai programokkal támadták a vállalatokat a kiberbűnözők, de folyamatosan szélesedő repertoárjukban egyre szofisztikáltabb módszerek jelentek meg, köztük például az adathalászat. Ezért az informatikai rendszerek védelméről gondoskodó eszközöknek is lépést kellett tartaniuk a változásokkal. Így lett húsz év alatt a különálló elemző és monitorozó szoftverekből átfogó megoldás, amelyet ma már gépi tanulási képességek is támogatnak, hogy minden gyanús tevékenységre azonnal fény derüljön. A Micro Focus szakértői most bemutatják ezeknek az eszközöknek a teljes evolúcióját.

2020. augusztus 13. 09:41

Az Ericsson megkötötte századik kereskedelmi 5G szerződését

Az Ericsson a mai napon jelentős mérföldkőhöz érkezett az 5G hálózatok elindítása terén, amikor is aláírta a századik távközlési szolgáltatóval kötött kereskedelmi 5G szerződését. A 100 szerződés között 56 már üzemelő 5G hálózat található. Az Ericsson Magyarországon is megkötött már hasonló megállapodást, a Magyar Telekom kereskedelmi 5G hálózata az Ericsson harmincadik élő hálózatindítása volt a világon.

2020. augusztus 12. 16:41

Újfajta internetes csalásra figyelmeztet az OTP Bank

Újfajta internetes csalásra figyelmeztet az OTP Bank: a csalók Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatójának nevével és arcképével visszaélve, helyenként hibás magyarsággal készült internetes hivatkozásokban kriptovalutával kapcsolatos szolgáltatásokat próbálnak népszerűsíteni. Az OTP Bank az ügyben büntetőfeljelentést tesz - közölte a pénzintézet hétfőn az MTI-vel.

2020. augusztus 10. 09:47

Chatbot funkcióval bővül az ÉletMentő applikáció és Siófokon indul az 5G

A Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat ÉletMentő applikációja újabb funkcióval bővül. A chatbot gyorsabb és hatékonyabb segítséget nyújt a felhasználóknak, emellett kérdezz-felelek formában az elsősegélynyújtást is támogatja. 

2020. augusztus 7. 12:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58

Az EU rendkívüli forrásokat biztosít a SZTAKI vezetésű nemzetközi COVID-projektre

2020. augusztus 13. 12:16

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

2020. július 23. 20:39
online sportfogadás