Új termékigazgató a Fujitsu Siemens Computers Kft.-nél

forrás Prim Online, 2007. május 23. 13:33
Taal János a Fujitsu Siemens Computers Kft. nagyvállalati üzletágának új termékigazgatója. Feladatai közé tartozik a nagyvállalati termékek piaci részesedésének növelése, piaci pozicionálása, a kiemelt projektek összefogása, valamint a stratégiai partnerekkel való együttműködés.
A 37 éves szakember villamosmérnöki diplomáját a Budapesti Műszaki Egyetemen védte meg. A pénzügyi vállalkozásokkal kapcsolatos közgazdasági tanulmányait a budapesti Pénzügyi és Számviteli Főiskolán végezte, ahol egyébként a főiskolai bajnok röplabdacsapat kapitánya volt.

Informatikai karrierje 1998-ban kezdődött, amikor az Unitis Rendszerház Rt. account menedzsereként a kis- és nagyvállalati ügyfélkapcsolatok ápolását és az SAP bevezetések kereskedelmi támogatását kapta feladatául.

2000-ben a Bull Magyarország bízta meg a Unix és az Intel szerverek divízió üzletág-vezetői feladatival. Nevéhez fűződik az első kormányzati Bull Phare projektek közbeszerzési pályázatainak sikerre vitele.

2001-től az IBM Magyarország Unix szerverek üzletágának technológiai tanácsadója volt, ahol ebben a minőségében közreműködött az Erste Bank központi banki rendszerének IBM eszközökre cserélésében. Ezt követően üzletágvezetőként csatlakozott az IBM Magyarországhoz. A négy itt töltött év alatt 30%-kal növelte a Unix szerverek piaci részesedését és egyúttal piacvezetői pozícióhoz segítette vállalatát. Tevékenysége révén az üzletág éves bevétele megkétszereződött.
Kulcsszavak: CIO Fujitsu Siemens

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Fujitsu modellje új szintre emeli az automatizációval elérhető megtakarítást

A robotalapú folyamatautomatizáció (RPA) széles körű alkalmazásnak korlátait megszüntetve, a Fujitsu új modelje 12-16% közötti megtakarítást tesz lehetővé a működési költségben. A Fujitsu észak- és nyugat-európai ügyfelek számára elérhető, új ipari automatizációs működési modellje kiiktatja az RPA terjedését eddig gátló akadályokat, ami komoly változást hozhat tekintettel arra, hogy jelenleg világszerte csak a szervezetek 4%-a alkalmazza széles körben az RPA-technológiát. 

2019. november 18. 18:54

Paris Call: A kiberbiztonság iránti elkötelezettség folyamatosan nő

A francia kormány 2019. november 12-én hatalmas előrelépést jelentett be a kibertér biztonságáért való összefogás terén: a Paris Call for Trust and Security in Cyberspace nevű kiberbiztonsági kezdeményezéshez csatlakozók száma egy év alatt közel háromszorosára nőtt, összesen több mint 1000-re.

2019. november 18. 12:54

A legfrissebb ThinQ alkalmazáson keresztül a készülékek azelőtt jeleznek, hogy meghibásodnának

Az LG Electronics (LG) bemutatta továbbfejlesztett ThinQ alkalmazását, melynek köszönhetően a felhasználói okosotthon-élmény még teljesebbé válik. A hangutasítással is vezérelhető okosotthon-app az LG okos háztartási eszközeinek gördülékeny irányítása mellett több mint 150 országban kínál új mesterségesintelligencia-alapú szolgáltatásokat.

2019. november 18. 11:26

Az ABB technológiája biztosítja a Burdzs Kalifa felhőkarcoló megbízható energiaellátását

Az ABB intelligens, előrejelző karbantartási megoldást telepített a világhírű Burdzs Kalifa folyamatos üzemelését biztosító áramellátási rendszerekhez. 

2019. november 18. 10:12

Az 5G által kínált üzleti lehetőségekről szólt az Ericsson K+F Innovációs Napok rendezvénye

A Ericsson Magyarország idei K+F Innovációs Napok rendezvényén olyan alkalmazásokat mutatott be, amelyek megvalósulását az 5G hálózatok teszik lehetővé. Ezek köre a jelenleg kereskedelmi forgalomban kapható eszközöktől a mégcsak tervezőasztalon vagy már fejlesztési szakaszban lévő lehetőségekig terjedt.

2019. november 16. 09:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26
online sportfogadás