Dell játék PC felgyorsított Intel processzorral

Széll Zoltán, 2007. május 23. 18:01
A Dell nagy teljesítményű játék PC családját az új XPS 720 H2C modellel bővítette, amely a névlegesnél magasabb órajellel hajtott Intel mikroprocesszort tartalmaz.
Az XPS 720 H2C teljesítményét a processzoron kívül az EPP (Enhanced Performance Profiles = növelt teljesítményű profilok) memóriatechnológia is növeli. A gyártó a rendszert 800 MHz-es Corsair Dominator EPP modulokkal szállítja (a gyárban 1066 MHz-re gyorsítják), amelyeket az Intel többmagos CPU technológiával (a CPU sebességét a gyárban a névleges fölé gyorsítják) kombinálják. A BIOS a felhasználóknak megengedi gyorsabb FSB (frontoldali busz), valamint a lapkakészleten és a Windows operációs rendszeren keresztül más gyártóktól származó alkalmazások (pl.: NVIDIA nTune) használatát is.

A rendszer két SLI engedélyezett Nvidia GeForce grafikus kártyával is konfigurálható, amely ideális megoldás a már nagyon várt ’DirecftX 10’ játékokhoz, valamint a következő generációs OpenGL-hez. Az egyidejűleg több programot végrehajtó játék PC-hez akár kettő vagy négy képernyő is csatlakoztatható, amely a játékok sokkal élményszerűbb megjelenítését teszi lehetővé.

Az XPS 720 H2C játék PC induló ára 5999 dollár. Ez a konfiguráció 2,66 GHz-es (a gyárban 3,46 GHz-re gyorsítva) Intel Core 2 Extreme QX6700 négymagos processzort, Nvidia nForce 680i SLI MCP lapkakészletet, 2 GB (4 GB-ig bővíthető), 800 MHz-es Corsair Dominator DDR2 memóriát (a gyárban 1066 MHz-re gyorsítva) és két SLI engedélyezett 768 MB Nvidia GeForce 8800 GTX grafikus kártyát tartalmaz. A masina 64 bites operációs rendszerrel maximum 8 GB kezelésére képes.

A Dell XPS 720 H2C játék PC az USA-ban már kapható, Európában néhány hét múlva kerül forgalomba.
Kulcsszavak: Dell PC

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új switchekkel pörög fel a megfigyelési piac

A biztonsági kamera technológiák fejlődését követően a PoE switchek is fontos szerepet játszanak a megfigyelő rendszerek telepítésében. A switch kialakítás területén piacvezető Zyxel kifejezetten erre az igényre válaszolva alkotta meg a GS1350 PoW switch sorozatát. A portok változatos számának és a magas teljesítmény tartaléknak köszönhetően eszközeikkel akár úgy is könnyedén működtethetők a biztonsági kamera hálózatok, hogy egyszerre minden port csatlakoztatva van.

2023. június 8. 18:55

Felgyorsítja stratégiai átalakulását a Maersk

Jelentős előrelépést ért el digitális átalakulásában a dán Maersk. A világ legnagyobb tengeri szállítmányozó vállalata az SAP Business Technology Platform segítségével gyorsítja fel stratégiai fejlődését, automatizálja üzleti folyamatait, növeli hatékonyságát, teszi egyszerűbbé a technológia használatát, és növeli a felhasználói élményt.

2023. június 2. 11:20

Szerverhardver frissítés vs. váltás a legújabb platformra – melyik éri meg jobban?

Az elmúlt időszak gazdasági kihívásai az adatközponti IT-infrastruktúrákat sem kímélik. Egy korábbi felmérés adatai szerint 2020-ban még a válaszadók 42 százaléka azt vallotta, hogy két-három évente frissíti adatközponti szervereit, míg 26 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy ezt minden évben megteszi. 

2023. június 1. 11:19

NIS2 és DORA: a kiberbiztonsági felzárkóztatás motorjai vagy újabb felesleges terhek?

Egyre inkább foglalkoztatja a vállalatokat az Európai Unióban, hogy hogyan fogja érinteni őket a NIS2, a felülvizsgált kibervédelmi irányelv, amely a 2016-os hálózat és információbiztonsági irányelv helyébe lép (NIS), illetve a Digital Operational Resilience Act (DORA), a pénzügyi szektor védelmének erősítését célzó rendelet. A NIS2 esetében a részletek még pontosításra várnak és a tagországok csak később ültetik át a nemzeti jogba az irányelveket, de az biztos, hogy az EU-n belül tevékenykedő cégeknek komoly munkát kell fektetniük abba, hogy eleget tegyenek a jogszabályoknak. Ha észszerűen implementálják az előírásokat a helyi jogrendbe, az jelentős előrelépést hozhat a hazai vállalatok kibervédelmi fejlettségében, ám ehhez kulcsfontosságú, hogy már most elkezdjék a felkészülést. A BlueVoyant szakértői áttekintették, hogy várakozásaik szerint mit jelentenek majd a gyakorlatban a jogszabályok.

2023. május 31. 17:00

A QNAP elvitte legújabb termékeit az idei COMPUTEX kiállításra

A QNAP Systems, Inc. (QNAP), a számítási-, hálózatépítési- és tárolási megoldások vezető innovátora is részt vesz a COMPUTEX TAIPEI 2023 kiállításon (Nangang Exhibition Center, 1. csarnok, standazonosító: J0409a).

2023. május 30. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39