Elektronikus tananyag-piactér és a digitális könyváruház indul

MTI Sajtóadatbank, 2007. május 24. 09:20
Szeptemberben több felsőoktatási intézményben kísérleti projektként, "elektronikus tananyag-piactér" indul a digitális jegyzet- és tankönyvforgalmazás területén - közölte a kiadó szerdán az MTI-vel.
Első körben az egri Eszterházy Károly Főiskola, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara, az ELTE TTK Növényrendszertani és Ökológiai Tanszéke és a veszprémi Pannon Egyetem Antropológia és Etika Tanszéke csatlakozik a projekthez. Ezen intézmények oktatói, tankönyvszerzői és hallgatói szeptembertől már az eTan rendszerén keresztül juthatnak hozzá jegyzeteikhez, tananyagaikhoz, sőt, az új oktatási dokumentumaikat is itt publikálhatják, vagy akár értékesíthetik.

A tervek szerint másfél éven belül az ország valamennyi oktatási intézménye és könyvkiadója, szerzője számára lehetővé teszi a digitális tananyag- és könyvértékesítésben való részvételt - olvasható az MTI-hez eljuttatott tájékoztatóban.

A 2007 elején kétszázmillió forint alaptőkével létrehozott eTan Zrt. Magyarország első üzleti alapú, digitális tananyag- és könyvforgalmazói piactere lesz. A cég által alkalmazott eljárás lehetővé teszi, hogy a jogvédett digitális tartalmak maximális biztonsággal kerüljenek piaci forgalomba. Így a felhasználók olcsóbban juthatnak hozzá írott tartalmakhoz, míg a szerzők nagyobb biztonsággal hívhatják le jogdíjaikat, mint akár a hagyományos tartalomforgalmazásban.

Emellett kialakulhat egy olyan független "elektronikus piactér", amelyen keresztül valamennyi írott tartalom előállítója lehetőséget kap művei értékesítésére - legyen szó kiadóvállalatokról, szépirodalmi művek szerzőiről, vagy akár egyetemi jegyzetek, egyéb oktatási tartalmak készítőiről.

A felhasználók egy interneten elérhető, mindenki számára nyitott felületen kereshetnek szerzői műveket, amely a hazai tartalomkereskedelemben egyedülálló sokszínűséget és információgazdagságot kínál majd valamennyi szakterületen.

Az elektronikus tananyag-piactérrel párhuzamosan indul az eTan könyvkereskedelmi kísérleti projektje, a digitális könyváruház, amelyben hagyományos könyvek digitális verzióihoz juthatnak hozzá az érdeklődők.
Kulcsszavak: felsőoktatás oktatás

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent a Xiaomi első klímapolitikai jelentése

A Xiaomi nyilvánosságra hozta első hivatalos jelentését a klímaváltozás elleni intézkedéseiről (White Paper on Climate Action). A dokumentum a vállalat azon erőfeszítéseit tárgyalja, amelyekkel a klímaváltozást igyekeznek megfékezni. Az Alain Lam Sai-wai, a Xiaomi alelnöke és pénzügyi igazgatója által jegyzett jelentést Dubajban adták ki, ahol jelenleg is zajlik az év legfontosabb klímarendezvénye, az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezménye résztvevőinek konferenciája (Conference of the Parties to the United Nations Framework Convention on Climate Change – COP28).

2023. december 7. 18:58

Konyhai és háztartási gépeket adományoztak rászorulóknak

Konyhai kisgépeket adományozott a Sencor magyarországi képviselete a Magyar Református Szeretetszolgálatnak. Az adomány több mint 40 konyhai és háztartási gépet tartalmaz, amelyek összértéke meghaladja az egymillió forintot.

2023. december 7. 17:30

Daradics Kinga az eMAG Magyarország új ügyvezetője

2023. decemberétől Daradics Kinga tölti be az eMAG Magyarország ügyvezető igazgatói pozícióját. Céljai között szerepel a vállalat piacvezető pozíciójának megerősítése, az ügyfelek vásárlási élményének fokozása, valamint a magyar kereskedelmi partnerek támogatása a 35 millió potenciális ügyfelet kínáló régiós piac elérésében. 

2023. december 7. 15:59

Értékálló és tetszetős ajándékok a fa alá

Egy karóránál nem nagyon létezik időtállóbb és stílusosabb karácsonyi ajándék. A megfelelő választáshoz azonban nem árt ismerni a megajándékozott ízlését és az órákkal kapcsolatos elvárásait. A könnyebb választás érdekében a Casio idén is összegyűjtötte a legnépszerűbb karórákat, amelyekkel karácsonykor biztosra lehet menni.

2023. december 7. 14:26

Vezető helyen az ELTE Informatikai Kar

A Diploma 2024 kiadványban a HVG nyilvánosságra hozta a legjobb egyetemek összesített rangsorát és a képzési területek szerinti listákat. Az idén is az ELTE Informatikai Kar lett az első az informatikai képzésterületi rangsorban a hallgatói kiválóság alapján, a karok összesített rangsorában a hallgatói kiválóság alapján pedig országosan a harmadik.

2023. december 7. 12:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27