Elektronikus tananyag-piactér és a digitális könyváruház indul

MTI Sajtóadatbank, 2007. május 24. 09:20
Szeptemberben több felsőoktatási intézményben kísérleti projektként, "elektronikus tananyag-piactér" indul a digitális jegyzet- és tankönyvforgalmazás területén - közölte a kiadó szerdán az MTI-vel.
Első körben az egri Eszterházy Károly Főiskola, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara, az ELTE TTK Növényrendszertani és Ökológiai Tanszéke és a veszprémi Pannon Egyetem Antropológia és Etika Tanszéke csatlakozik a projekthez. Ezen intézmények oktatói, tankönyvszerzői és hallgatói szeptembertől már az eTan rendszerén keresztül juthatnak hozzá jegyzeteikhez, tananyagaikhoz, sőt, az új oktatási dokumentumaikat is itt publikálhatják, vagy akár értékesíthetik.

A tervek szerint másfél éven belül az ország valamennyi oktatási intézménye és könyvkiadója, szerzője számára lehetővé teszi a digitális tananyag- és könyvértékesítésben való részvételt - olvasható az MTI-hez eljuttatott tájékoztatóban.

A 2007 elején kétszázmillió forint alaptőkével létrehozott eTan Zrt. Magyarország első üzleti alapú, digitális tananyag- és könyvforgalmazói piactere lesz. A cég által alkalmazott eljárás lehetővé teszi, hogy a jogvédett digitális tartalmak maximális biztonsággal kerüljenek piaci forgalomba. Így a felhasználók olcsóbban juthatnak hozzá írott tartalmakhoz, míg a szerzők nagyobb biztonsággal hívhatják le jogdíjaikat, mint akár a hagyományos tartalomforgalmazásban.

Emellett kialakulhat egy olyan független "elektronikus piactér", amelyen keresztül valamennyi írott tartalom előállítója lehetőséget kap művei értékesítésére - legyen szó kiadóvállalatokról, szépirodalmi művek szerzőiről, vagy akár egyetemi jegyzetek, egyéb oktatási tartalmak készítőiről.

A felhasználók egy interneten elérhető, mindenki számára nyitott felületen kereshetnek szerzői műveket, amely a hazai tartalomkereskedelemben egyedülálló sokszínűséget és információgazdagságot kínál majd valamennyi szakterületen.

Az elektronikus tananyag-piactérrel párhuzamosan indul az eTan könyvkereskedelmi kísérleti projektje, a digitális könyváruház, amelyben hagyományos könyvek digitális verzióihoz juthatnak hozzá az érdeklődők.
Kulcsszavak: felsőoktatás oktatás

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az NMHH az Óbudai Egyetemnek is hírközlési labort adományozott

Idén már a harmadik hírközlési labort adta át Karas Monika, az NMHH elnöke október 18-án az Óbudai Egyetemen, a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karon.

2019. október 19. 15:59

Ingyenesen letölthető közösségimédia-kisokost adott ki a Neumann Társaság

Már a lájkolást is tanulni lehet: a Neumann Társaság ingyenesen elérhetővé tette nemrég bevezetett új, a közösségi média tudatos használatát célzó ECDL vizsgamoduljának alapjául szolgáló ismereteket tartalmazó kisokosát. A pdf formátumban letölthető kiadvány tíz, manapság népszerű közösségi szolgáltatás működésébe enged betekintést a Facebooktól a podcastokig. 

2019. október 19. 10:46

Közel félszáz szakképzési centrumban segíti az oktatást 3D nyomtató

A hazai szakképzés alapját jelentő, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felügyelete alá tartozó 44 db szakképzési centrumnak, egy hazai és EU-s forrást egyaránt tartalmazó pályázati projektnek köszönhetően lehetősége van egy úgynevezett Digitális Közösségi Alkotólabor létesítésére, ahol a tanulók megismerhetik számos digitális tárgyalkotási technológia alapjait. Ezek között szerepel a 3D tervezés és nyomtatás is, és örömteli, hogy a centrumok jelentős része, a világszínvonalú, teljes egészében magyar mérnökök által fejlesztett CraftBot 3D nyomtatókat választotta. 

2019. október 18. 17:06

A startupok jelentős része már prototípussal is rendelkezik

11 startuppal bővül Magyarország vezető nagyvállalati inkubátora, a Start it @K&H inkubációs program így 25 startuppal folytatja tovább működését. A startup világ fejlődése egyértelmű, hiszen a mostani csapatok komplex megoldásokkal, jellemzően már prototípussal érkeztek, így az inkubátorprogram is egyre inkább az akceleráció irányába mozdul el. Az újonnan bekerült csapatok többek között online orvosi tanácsadásra, tudatos hulladékmentes életmódra, vízválság elleni küzdelemre, és a város legjobb cukrásztermékeinek összegyűjtésére kínálnak megoldást.

2019. október 18. 15:42

Negyedével nőtt a Huawei árbevétele a harmadik negyedévben

A Huawei Technologies közzétette az idei év harmadik negyedévére vonatkozó üzleti eredményeit. A vállalat nem auditált adatok alapján 610,8 milliárd kínai jüan*  árbevételt ért el 2019 első három negyedévében, amely 24,4**  százalékos növekedést jelent a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. A vállalat nettó nyereségrátája 8,7 százalék volt.

2019. október 18. 14:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás