Elektronikus tananyag-piactér és a digitális könyváruház indul

MTI Sajtóadatbank, 2007. május 24. 09:20
Szeptemberben több felsőoktatási intézményben kísérleti projektként, "elektronikus tananyag-piactér" indul a digitális jegyzet- és tankönyvforgalmazás területén - közölte a kiadó szerdán az MTI-vel.
Első körben az egri Eszterházy Károly Főiskola, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara, az ELTE TTK Növényrendszertani és Ökológiai Tanszéke és a veszprémi Pannon Egyetem Antropológia és Etika Tanszéke csatlakozik a projekthez. Ezen intézmények oktatói, tankönyvszerzői és hallgatói szeptembertől már az eTan rendszerén keresztül juthatnak hozzá jegyzeteikhez, tananyagaikhoz, sőt, az új oktatási dokumentumaikat is itt publikálhatják, vagy akár értékesíthetik.

A tervek szerint másfél éven belül az ország valamennyi oktatási intézménye és könyvkiadója, szerzője számára lehetővé teszi a digitális tananyag- és könyvértékesítésben való részvételt - olvasható az MTI-hez eljuttatott tájékoztatóban.

A 2007 elején kétszázmillió forint alaptőkével létrehozott eTan Zrt. Magyarország első üzleti alapú, digitális tananyag- és könyvforgalmazói piactere lesz. A cég által alkalmazott eljárás lehetővé teszi, hogy a jogvédett digitális tartalmak maximális biztonsággal kerüljenek piaci forgalomba. Így a felhasználók olcsóbban juthatnak hozzá írott tartalmakhoz, míg a szerzők nagyobb biztonsággal hívhatják le jogdíjaikat, mint akár a hagyományos tartalomforgalmazásban.

Emellett kialakulhat egy olyan független "elektronikus piactér", amelyen keresztül valamennyi írott tartalom előállítója lehetőséget kap művei értékesítésére - legyen szó kiadóvállalatokról, szépirodalmi művek szerzőiről, vagy akár egyetemi jegyzetek, egyéb oktatási tartalmak készítőiről.

A felhasználók egy interneten elérhető, mindenki számára nyitott felületen kereshetnek szerzői műveket, amely a hazai tartalomkereskedelemben egyedülálló sokszínűséget és információgazdagságot kínál majd valamennyi szakterületen.

Az elektronikus tananyag-piactérrel párhuzamosan indul az eTan könyvkereskedelmi kísérleti projektje, a digitális könyváruház, amelyben hagyományos könyvek digitális verzióihoz juthatnak hozzá az érdeklődők.
Kulcsszavak: felsőoktatás oktatás

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megállapodott a Vodafone és az AMCNI

Fontos hazai és nemzetközi sportmérkőzéseket és a legkedveltebb ismeretterjesztő és szórakoztató csatornák tartalmait élvezhetik továbbra is zavartalanul a Vodafone Magyarország televíziós előfizetői, mert az AMC Networks International ("AMCNI ") népszerű hazai csatornái a Sport1, Sport2, AMC, Spektrum, Spektrum Home, TV Paprika, Minimax, JimJam, FilmCafe, FilmMania megmarad a szolgáltató televíziós előfizetői kínálatában. A két cég megállapodott a terjesztési szolgáltatás hosszútávú folytatásáról. 

2022. október 3. 20:01

Új klímatechnológiai befektetési alap jön létre

A portugáliai Lisszabonban megrendezett szeptemberi esemény, a The Business Booster keretein belül bejelentették, hogy a Santander Asset Management (Santander AM) és az EIT InnoEnergy összefogásával új kockázati tőkealapot hoznak létre, amelyen keresztül a jövőben az energiaátállást segítő induló vállalkozásokat kívánják támogatni.

2022. október 3. 18:22

Már nincs messze, hogy kriptovalutában kapjuk a jutalompontokat

A kereskedelem régóta jól bevált marketingeszközei a vásárlások után járó jutalompontok, hűségpontok, kuponok. Hamarosan azonban könnyen lehet, hogy a matricák és vonalkódos cetlik helyett kriptovalutát kaphatnak majd az emberek. Legalábbis ezen dolgozik a Crypto Chip Token (BVC) csapata, felhasználva az elérhető legmodernebb blokklánctechnológiát és a nagyforgalmú webshopon történő tesztelés lehetőségét.

2022. október 3. 16:47

Miért éri meg NVMe SSD-re váltaniuk a vállalatoknak és a tartalomgyártóknak?

A digitális átállással világszerte exponenciálisan nő a használatban lévő technológiai eszközök száma és az online tevékenység mértéke, különösen a felhőben. Ezzel a növekedéssel párhuzamosan erősödik a digitális szolgáltatások iránti kereslet, valamint az igény a nagyobb adatfeldolgozási teljesítményre és a fejlettebb adattárolási protokollokra, hiszen a kezelt adatmennyiség bővülése fokozódó nyomást gyakorol az üzleti környezetre. 

2022. október 3. 15:01

A nyár végével sincs megállás a lakossági klíma-piacon

Nincs idő pihenésre a nyári főszezon után a klímás cégeknél – folyamatosan érkeznek a megrendelések annak ellenére, hogy betört az országba a hideg időjárás. A szakemberek arra számítanak, hogy egész ősszel érkeznek majd megkeresések és sokan már téli telepítéseket is beírtak a naptárba. A jelenség kialakulásában többek között a rezsiárak emelkedésének és a kedvezményes H tarifának van szerepe.

2022. október 3. 12:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38