Firefox 3.0 Alpha 5 'Places' funkcióval, június 1-jén

Milkovits Gábor, 2007. május 28. 14:05

A Mozilla bejelentette, hogy a június 1-jén kiadásra kerülő Firefox 3.0 Alpha 5 tesztverziója végre tartalmazni fogja a már korábban beígért ’Places’ alkalmazást.

A ’Places’ („Helyek”) megoldás a jelenlegi könyvjelzők és előzmények teljes felváltására készült, és a Mozilla eredetileg még a tavaly októberben megjelent Firefox 2.0-hoz tervezte kiadni. A csúszást valószínűleg elsősorban az okozza, hogy a Places a nyílt forráskódú SQLite adatbázis-kezelő technológiát használja, ami nagymértékben eltér a korábbi alkalmazástól. Ez a szoftverfejlesztők mellett a felhasználók számára is bonyodalmat jelenthet, a majdani Firefox 3.0 ugyanis emiatt nem fogadja majd be automatikusan könyvjelzőinket, hanem manuálisan kell őket exportálnunk és importálnunk.

Amint azt a neve is mutatja, a Firefox 3.0 Alpha 5 még mindig alfa, azaz szoftverfejlesztőknek szánt verzió. Az első nagyközönségnek hozzáférhető béta tesztváltozat a menetrend szerint júliusban, míg a végleges szoftver az év vége felé kerül kibocsátásra.

Kulcsszavak: Mozilla Firefox

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Adatrendszerezés mesterséges intelligenciával

Az információ hatalom, ami minden vállalatnál rendelkezésre áll. De csak az jut versenyelőnyhöz, aki megfelelően tudja értelmezni és hasznosítani az információhalmazt, és ki tudja nyerni belőle a lényeget. A szervezeteknél összegyűlő adatmennyiség viszont olyan óriási, hogy esélytelen emberi munkával nekilátni a feladatnak. A gépi tanulás és a mesterséges intelligencia ezzel szemben képes szövegek, hangok, képek vagy arcok felismerésére és elemzésére, így akár rejtett összefüggésekre is rá tud világítani. Ezért használja a Micro Focus is egyre több megoldásában ezeket a technológiákat.

2020. október 28. 17:48

Az ÖN cége „Biztonságos GDPR alvállalkozó”?

Európában a nemzeti adatvédelmi hatóságok folyamatosan közlik a kisebb nagyobb adatvédelmi bírságaikat. Az alábbi néhány példában is látszik, hogy egy-egy bírság magyar szemmel igen jelentős méretű.

2020. október 28. 16:13

Az Atlassian ledobta a cloud-bombát

A nagyvállalatok IT fejlesztéseihez leggyakrabban használt szoftver gyártója elbúcsúzik az “on-premise” termékektől és a jövőben kizárólag a felhőben futó szoftvereit kínálja ügyfeleinek. 

2020. október 26. 12:10

Véget vet az irodai időpazarlásnak egy új magyar applikáció

Az irodai dolgozóknak a legtöbb esetben az idő a legnagyobb ellenségük, sokan nem is tudják, hol szivárognak el a munkával töltött hasznos percek a nap folyamán. A Smart Project egy olyan vállalatirányítási rendszer, amely egyedi igények szerint gyorsítja fel az összes munkafolyamatot úgy, hogy az adminisztratív teendőkre fordított idő ezzel fordítottan arányosan csökken. Óvári Zoltán, az új magyar alkalmazás ötletgazdája arról beszélt, hogy fejlesztésük a beosztottaknak, a menedzsereknek és a cégvezetőknek is jelentős segítséget nyújt, hiszen a projekt folyamatait valós időben lehet követni, így az sem fordulhat elő, hogy a költségvetési határértéket túllépjük.

2020. október 25. 16:21

Komolyan kell venni az androidos kártevőket

A G DATA adatai szerint 2020 első fél évében több mint kétmillió kártékony androidos alkalmazás látott napvilágot, azaz minden nyolcadik másodpercben megjelent egy új kártevő.

2020. október 23. 12:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás