Firefox 3.0 Alpha 5 'Places' funkcióval, június 1-jén

Milkovits Gábor, 2007. május 28. 14:05

A Mozilla bejelentette, hogy a június 1-jén kiadásra kerülő Firefox 3.0 Alpha 5 tesztverziója végre tartalmazni fogja a már korábban beígért ’Places’ alkalmazást.

A ’Places’ („Helyek”) megoldás a jelenlegi könyvjelzők és előzmények teljes felváltására készült, és a Mozilla eredetileg még a tavaly októberben megjelent Firefox 2.0-hoz tervezte kiadni. A csúszást valószínűleg elsősorban az okozza, hogy a Places a nyílt forráskódú SQLite adatbázis-kezelő technológiát használja, ami nagymértékben eltér a korábbi alkalmazástól. Ez a szoftverfejlesztők mellett a felhasználók számára is bonyodalmat jelenthet, a majdani Firefox 3.0 ugyanis emiatt nem fogadja majd be automatikusan könyvjelzőinket, hanem manuálisan kell őket exportálnunk és importálnunk.

Amint azt a neve is mutatja, a Firefox 3.0 Alpha 5 még mindig alfa, azaz szoftverfejlesztőknek szánt verzió. Az első nagyközönségnek hozzáférhető béta tesztváltozat a menetrend szerint júliusban, míg a végleges szoftver az év vége felé kerül kibocsátásra.

Kulcsszavak: Mozilla Firefox

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A konténer a leggyengébb láncszem a biztonságban

A konténerek hatékonyabbá teszik a vállalatok szoftverfejlesztési és működési folyamatait, ezért egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Biztonság szempontjából ugyanakkor kihívást jelentenek, egy friss felmérés szerint ugyanis az IT-döntéshozók ezeket a megoldásokat tartják a leggyengébb láncszemnek a céges informatikai infrastruktúra védelménél. A SUSE szakértői szerint a megfelelő konténerfelügyeleti platform segítséget nyújt a biztonság fenntartásában.

2019. augusztus 14. 13:19

Nincs több türelem GDPR ügyekben

Egy évvel a GDPR türelmi idejének lejárta után nem lesz olyan be nem jelentett adatvédelmi incidenssel kapcsolatos ügy, amelyben nem szab ki bírságot a NAIH – mondta Péterfalvi Attila hatósági elnök a Deloitte MeetingRequest podcastjében. A 2018. május 25-én élesedett jogszabály miatt minden vállalatnak érdemes kiemelten figyelnie arra, hogy teljesítse a jogalkotók elvárásait. 

2019. augusztus 13. 09:12

A Barion felkészült a PSD2 erős ügyfélhitelesítésre Magyarországon

Szeptember 14-én hazánkban is életbe lép a PSD2 EU direktíva részeként az erős ügyfélhitelesítésre (SCA) vonatkozó szabályozás, mely alapjaiban változtatja meg az online bankkártyás fizetések menetét. A Barion az online fizetési szolgáltatók közül Magyarországon elsőként és egyelőre egyedüliként kapta meg a két nagy nemzetközi kártyatársaság megfelelőségi tanúsítványát. Ezzel biztosítva online fizetési rendszerének zavartalan működését az erős ügyfélhitelesítési szabályozás bevezetését követően is.

2019. augusztus 12. 17:38

Néhány éven belül mindenkinek lehet digitális identitása?

Virtuális “énünkkel” szinte minden olyan ügyet elintézhetnénk - akár egy okostelefonon is - , amelyhez eddig ügyfélszolgálatra kellett menni. Ez nem utópia vagy túlzás, a jogi és a technológiai keretek is adottak ahhoz, hogy az eddig papíron zajló, döntően személyes megjelenést igénylő ügyintézést áttereljük a digitális térbe.

2019. augusztus 12. 12:27

Felkészültek az egyetemek: új IT rendszerrel várják a tanév indulását

Új informatikai rendszert vezetett be 15 hazai egyetem. A csaknem 4 milliárd forintos EU-projektnek köszönhetően a felsőoktatási intézmények hatékonyabban tudnak működni.

2019. augusztus 9. 16:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53

Rekordbevétel az LG-nél

2019. július 30. 17:03
online sportfogadás