Az információs technológia szerepe a környezetvédelemben

forrás Prim Online, 2007. június 7. 17:21

Nagy Zsolt távközlési és informatikai miniszter szerdán, június 6-án megbeszélést folytatott Kovács Kálmánnal, az SZDSZ határon túli magyar politikáért felelős vezetőjével. A két politikus áttekintette a következő időszakra tervezett magyar-magyar, és román-magyar kormányközi, projektalapú együttműködéseket.

A közösen kidolgozott programok alapját a következő időszak prioritásai képezik, a környezetvédelmi kérdések megoldásában az információs technológia is jelentős szerepet kap. A szerdai találkozón a Gyöngyösön, július 3-án sorra kerülő Magyar-magyar Öko Fórum második ülésének előkészítéséről is tárgyaltak. A fórumon ezúttal nemcsak a környezetvédelem lesz a főtéma, hanem a Kárpát-medencei gazdasági együttműködés lehetőségeit is feltérképezik. A romániai magyar közösség várhatóan huszonöt fővel képviselteti magát a találkozón.

 

Forrás: RMDSZ

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Van élet 1 millió dollár alatt – újraformálódik a startup piac

Az elmúlt évben jelentősen zsugorodott a nemzetközi és a hazai startup piac a befektetéseket és a csapatok számát illetően is. A start it @K&H vezető nagyvállalati inkubátor szerint azonban az óvatosabb hozzáállás átrendeződést, az úgynevezett unikornisok mellett a kisebb csapatok felértékelődését hozhatja magával, az egyre inkább MI vezérelte megoldások mellett. Az inkubátorprogram a következő féléves fejlesztési időszakban ezért a digitális innovációkra fókuszál, és IT kihívást is hirdet azoknak, akiknek még nincs konkrét ötletük, de belekóstolnának a vállalkozásindítás és a startupok világába.

2024. február 25. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07