A Google a Vista keresőfunkcióját kritizálja

Genda Csongor Zoltán, 2007. június 11. 19:02

A Google nemtetszését fejezte ki a Windows Vistába épített keresőfunkciót illetően mondván, hogy a Microsoft ezáltal megsérti a hatályban lévő versenyjogi szabályokat.

A redmondi vállalat legújabb operációs rendszerét felvértezte egy a merevlemezen lévő adatok átkutatására szolgáló, a Google Desktop Search-el konkuráló funkcióval, ami az elsőszámú keresőszolgáltató szerint versenyjogi kérdéseket vet fel. A még áprilisban a különböző amerikai kartellbizottságokhoz illetve az Igazságügyi Minisztériumhoz is benyújtott dokumentum szerint az új Windows visszaveti a Google Desktop Search terjedését, mivel abban már alapszolgáltatás a meghajtón tárolt adatok közötti keresés, és ezen opció inaktiválása ráadásul igen csak körülményes. Abban az esetben viszont, ha a számítógép-tulajdonosok nem kapcsolják ki a Vistába épített funkciót, és így használják a Google megoldását, akkor ennek az operációs rendszer gyorsasága látja a kárát. Így tehát sokan inkább lemondanak a keresőóriás szoftveréről, mintsem lassú gépen dolgozzanak.

A Microsoft képviselői visszautasították a vádakat, és közölték, hogy még ha nem is annyira egyszerűen, de viszonylag könnyen ki lehet kapcsolni a Vista eme kifogásolt szolgáltatását. Lapértesülések szerint az Igazságügyi Minisztérium nem szándékozik foglalkozni az üggyel, néhány állam viszont egyetért a vádakkal és szorgalmazza a kivizsgálást.

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Windows 10: átfogó védelmi rendszer a Microsofttól

A Microsoft átfogó védelmi rendszert épített be a Windows 10-be a kibertámadások, vírusok, férgek, zsarolóprogramok és trójai programok fenyegetései ellen.

2020. december 5. 19:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ismét lehet pályázni a Magyar Innovációs Nagydíjra

2020. december 1. 14:57

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52
online sportfogadás