A Google a Vista keresőfunkcióját kritizálja

Genda Csongor Zoltán, 2007. június 11. 19:02

A Google nemtetszését fejezte ki a Windows Vistába épített keresőfunkciót illetően mondván, hogy a Microsoft ezáltal megsérti a hatályban lévő versenyjogi szabályokat.

A redmondi vállalat legújabb operációs rendszerét felvértezte egy a merevlemezen lévő adatok átkutatására szolgáló, a Google Desktop Search-el konkuráló funkcióval, ami az elsőszámú keresőszolgáltató szerint versenyjogi kérdéseket vet fel. A még áprilisban a különböző amerikai kartellbizottságokhoz illetve az Igazságügyi Minisztériumhoz is benyújtott dokumentum szerint az új Windows visszaveti a Google Desktop Search terjedését, mivel abban már alapszolgáltatás a meghajtón tárolt adatok közötti keresés, és ezen opció inaktiválása ráadásul igen csak körülményes. Abban az esetben viszont, ha a számítógép-tulajdonosok nem kapcsolják ki a Vistába épített funkciót, és így használják a Google megoldását, akkor ennek az operációs rendszer gyorsasága látja a kárát. Így tehát sokan inkább lemondanak a keresőóriás szoftveréről, mintsem lassú gépen dolgozzanak.

A Microsoft képviselői visszautasították a vádakat, és közölték, hogy még ha nem is annyira egyszerűen, de viszonylag könnyen ki lehet kapcsolni a Vista eme kifogásolt szolgáltatását. Lapértesülések szerint az Igazságügyi Minisztérium nem szándékozik foglalkozni az üggyel, néhány állam viszont egyetért a vádakkal és szorgalmazza a kivizsgálást.

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Okosautós infotainment-rendszert mutatott be az LG

Az LG az idei Frankfurti Autószalonon (IAA) mutatja be a Microsoft hálózatba kapcsolt járműplatformját (Microsoft Connected Vehicle Platform, MCVP) integráló, járművekbe szánt új LG webOS infotainment-rendszert (Auto In-Vehicle Infotainment, IVI). A webOS Auto és az MCVP kombinált erősségeinek kihasználásával az IVI sokféle információt gyűjt és továbbít többek között a vezető állapotáról, az ajtó helyzetéről vagy akár az alkalmazáshasználatról.

2019. szeptember 16. 08:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás