London vette át a vezetést a WiFi-versenyben

Milkovits Gábor, 2007. június 16. 18:03

Az RSA Security felmérése szerint a WiFi lefedettség terén London megelőzte New Yorkot, ami elsősorban az utolsó egy év ugrásszerű növekedésének köszönhető.

Az adatok alapján a brit fővárosban 160%-kal nőtt a WiFi forró pontok száma az elmúlt 12 hónapban, és jelenleg eléri a 7130-at. Így New York csak a második a maga 6371-ével, míg Párizs igencsak lemaradva követi őket 827 forró ponttal. A látványos londoni növekedés ugyanakkor nem ment a biztonság rovására, mivel a sebezhető céges WiFi elérési pontok aránya az összmennyiség kevesebb, mint a negyedére csökkent. A vállalati WiFi hálózatoknak Párizsban 71, New York-ban pedig 64% volt biztonságos.

A londoni WiFi helyzetképet némileg rontja, hogy a nyilvános, mindenki számára hozzáférhető forró pontok aránya alig 6%, vagyis a technológia túlnyomórészt a munkahelyeken képviselteti magát. Ezzel szemben Párizsban ez az arány 11, New York-ban pedig 15%. Az RSA Security kizárólag az említett 3 nagyvárosra korlátozta kutatását, így abból kimaradt a WiFi szempontból előkelő helyen álló San Francisco vagy Amszterdam is.

Kulcsszavak: Wi-Fi

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Cloud Email Security: újabb mérföldkő a fertőző e-mailek elleni harcban

A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia- és felhőalapú otthoni és üzleti megoldások szállítója bejelentette új SaaS-alapú Cloud Email Security (CES) portfoliójának megjelenését.

2021. szeptember 16. 15:51

Hibrid munkarendhez készített monitort a Samsung

A Samsung bemutatja legújabb különleges kijelzőmegoldását, a 24 colos S4 Monitort beépített webkamerával, amelyet a hibrid munkarendben dolgozók számára fejlesztett ki a vállalat. A kamerával, hangszórókkal és mikrofonnal felszerelt monitor egyéb kiegészítők nélkül is ideális megoldást jelent a videohívásokon való részvételre és a munkavégzésre.

2021. szeptember 16. 14:13

2021. augusztus legveszélyesebb kártékony programjai: a Formbook az élre tör

Check Point Software Technologies Ltd. kutatórészlege, a Check Point Research kiadta legújabb, 2021 augusztusára vonatkozó Global Threat Index elemzését. A kutatók jelentése szerint a Formbook jelenleg a legelterjedtebb kártékony program, a Trickbot-tól vette át az első helyet, mely így három hónapos vezetés után visszaesett a második helyre. 

2021. szeptember 16. 09:53

DORA rendet tesz a pénzügyi kibertérben

Egyre több pénzügyi intézmény kerül kiberbűnözők célkeresztjébe. Ha a támadásuk sikeres, annak súlyos következményei lehetnek, hiszen nagy mennyiségű érzékeny pénzügyi és személyes adathoz férhetnek hozzá. Az Európai Bizottság a kibertámadások elleni védekezés összehangolása érdekében egyéges törvényi szabályozást készít elő. 

2021. szeptember 14. 11:10

Az 5G csökkentheti a vidék lemaradását

Egyes kutatások szerint a világ népességének nagyjából a fele nem rendelkezik stabil, megfelelő sebességű internetkapcsolattal, ami több százmillió – döntően vidéki régiókban élő - olyan háztartást feltételez, ahová vagy egyáltalán nem ér el a vezetékes infrastruktúra vagy a meglévő vezetékes hálózat elavult és méretgazdaságossági okokból nem, illetve nehézkesen fejleszthető. Ezen a problémán is segíthet az 5G terjedése: a többszörösére bővülő kapacitás révén a szolgáltatók a modern vezetékes elérésekkel összemérhető vezeték nélküli kapcsolatot képesek nyújtani.

2021. szeptember 14. 09:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46

Ma negyvenéves az IBM PC!

2021. augusztus 12. 09:58