A Microsoft házon belül teszteli új szerverszoftverét

Milkovits Gábor, 2007. június 28. 22:02

A Microsoft saját céges szerverein teszteli Windows Server 2008 következő generációs szerver operációs rendszerét, amelynek végleges verziója jövőre várható.

A szoftverkonszern 80 saját webszerveréből 79-re telepítette az új operációs rendszert, míg a fennmaradó egyetlen példányon összehasonlítás céljából továbbra is a Windows Server 2003 fut. Eric Woersching műszaki termékmenedzser blogjában úgy nyilatkozott, hogy az új szoftvernek egy ilyen magas igényeket támasztó éles környezetben történő tesztelése nem kis kihívás. A Microsoft áprilisban adta ki az operációs rendszer harmadik béta tesztváltozatát, a héten pedig egy újabb frissítést kínált fel a műszaki próbát végző szakembereknek.

A webszerverek működését figyelő Netcraft saját adatai szerint jelenleg már mintegy 2600 weboldal működik Windows Server 2008 platformon, azaz a kipróbálók aránya viszonylag magas. A tesztelést a Microrosoft GoLive programja teszi lehetővé, amelynek keretében a béta változatot is lehet élesben, működő weboldalakkal tesztelni. A Netcraft szerint különben az új verzió esetében sem kell villámgyors elterjedésre számítani, a 2003-as változatnak például évekbe telt, míg megelőzte a Windows Server 2000-et, azonban még így is a mai napig 5 millió internetes oldal működik a régebbi platformon.

Kulcsszavak: Microsoft szerverszoft

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szinte minden szervezet tapasztalt mobil eszközzel kapcsolatos támadást 2020-ban

A Check Point Software Technologies Ltd., a cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat bemutatta mobil biztonsági jelentésének 2021-es kiadását

2021. április 20. 09:53

Az Alienware és a Dell ismét AMD-alapú laptoppal jelentkezik

A Dell Technologies két AMD-alapú gamer laptopot mutatott be, a Dell G15 Ryzen Editiont és az Alienware m15 Ryzen Edition R5-öt. Az Alienware 14 év után először jelentkezett olyan modellel, amelyben AMD processzor dolgozik. Mindkét laptop NVIDIA GeForce RTX 30-as sorozatú videokártyával rendelkezik, és a velük egyidejűleg bemutatott Dell monitorokkal kiegészülve tökéletes gamer állomást alkotnak.

2021. április 19. 19:49

Az Oracle felhőtechnológiája segíti a SailGP versenyzőit

Az Oracle és a SailGP, a vitorlázás első számú versenyligája kibővítette sikeres adatelemző platformját a SailGP második évadára. A SailGP az Oracle Cloud Infrastructure (OCI) felhőszolgáltatását használja arra, hogy valós idejű adatokkal lássa el a liga nyolc csapatát, valamint a partnereket és rajongókat világszerte. A második szezonban az új funkciók javítják a csapatok teljesítményét és a rajongók számára izgalmas, fedélzeti betekintést nyújtanak az eseményekről.

2021. április 19. 12:15

7 biztonsági tipp a mobilunk és az adataink védelméhez

Az elmúlt napokban komoly zűrzavart, több esetben anyagi kárt is okoztak a tömegesen kiküldött, csomag érkezéséről szóló csaló SMS-ek. Az incidens ráirányította a figyelmet arra, hogy az okostelefonok esetében is kulcsfontosságú, hogy gondoskodjunk a megfelelő védelemről, épp úgy, mint a Windows és más rendszereken. Mik azok az óvintézkedések, amelyeket érdemes betartani a készülékünk, illetve a rajta tárolt személyes és banki adataink védelme érdekében?  

2021. április 15. 15:37

Az Oracle felhőjében folyik a MÁV-Volán-csoport jegyértékesítő rendszerének fejlesztése

A MÁV-Volán-csoport jegyértékesítési (JÉ) rendszere a magyarországi közösségi közlekedés legtöbb értékesítési csatornával bíró, legszélesebb kínálatot nyújtó jegyértékesítési felülete, amely folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egyre több platformon és funkcióval szolgálja ki az utasok szélesedő körét. 

2021. április 14. 12:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35

Április végéig lehet jelentkezni a MOL frissdiplomás programjára

2021. március 17. 11:05