Phion: egységes kommunikációs védelmi rendszert kínál

Kovács Attila, 2007. augusztus 30. 08:04

Augusztus 29-én, Budapesten találkozott a szaksajtó képviselőivel Peter Perdich, az innsbrucki székhelyű Phion AG közép- és kelet-európai, így magyarországi terjeszkedéséért is felelős vezetője és Timm Friedrichs, a cég csatornamarketing menedzsere. A Phion Európa egyik vezető szolgáltatója a biztonságos hálózati kommunikáció területén.

Perdich bemutatta a cég főleg elosztott telephelyekkel rendelkező közepes és nagyvállalatoknak szánt hálózai biztonsági megoldását (Netfence), annak kivételes előnyeit. Beszámolt róla, hogy hazai partnerük a Kapsch, továbbá magyarországi illetőségű rendszerintegrátor vállalkozást is keresnek. A Phion integrált Netfence megoldáscsomagja számos olyan IT-biztonsági és menedzsment rendszerből áll, amelyek a hálózatbiztonság (tűzfal, VPN, IPS,URL-szűrés, spam, DNS,, tömörítés, antivírus), végponti biztonság (személyes tűzfal, VPN ügyfél), hálózati forgalmi intelligencia és menedzsment-központi eszközöket és módszereket egyaránt nyújtja a felhasználó számára. Külön kiemelte a távolról menedzselhető tűzfal megoldás előnyeit, például azt, hogy aktiválásánál az operációs rendszert nem kell egy külön szakembernek beállítani.

 A Phion termékei:

  • phion OS Linux alapú üzemeltetési rendszer;
  • netfence gateways átjárók az összes rendelkezésre álló biztonsági funkció összekapcsolására;
  • netfence contegrity, amely "egyben" kínál e-mail biztonsági funkciót, antivírus programot, spamszűrőt, webes védelmet és url-szűrőt;
  • netfence sintegra biztonsági átjárók, amelyek különösen a távoli telephelyek biztonságát növelik; netfence edge segítségével megoldható a legkisebb fiókvállalatok és kirendeltségekhálózati biztonsága
  • netfence sectorwall  VPN csatlakozók;
  • netfence menedzsment centrumok, amelyeken keresztül a kiterjedt vállalat egész biztonsági infrastruktúrája átfogóan irányítható.


A referenciák felsorolásánál Perdich megemlítette, hogy az osztrák bankok 90 százaléka mellett a cég ügyfeleinek a sorába tartozik több nagy távközlési szolgáltató (Telekom Austria, Swisscom stb), továbbá olyan vállalatok, mint az OMV, Strabag, Hypo Vereinsbank, EADS stb. Hazánk mellett a cég kelet-európai terjeszkedése jelenleg a következő további országokat érinti: Lengyelország, Cseh Köztársaság, Szlovákia, Horvátország, Szlovénia, de a volt Jugoszlávia területén létrejött többi állam is idetartozik.       

Kulcsszavak: phion hálózat security

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tudd meg mi a különbség a NAS, a DAS és a SAN között!

Manapság több száz különböző típusú tárolómegoldás létezik, azonban a technológia fejlődésével napról napra, szignifikánsan nő a nagyobb tárhely iránti igény. Az USB-merevlemezek és a nyilvános felhőszolgáltatások mellett a dedikált személyes tárhely létrehozása és a megfelelő biztonsági mentési megoldás bonyolultabb választásnak tűnhet. Szintén nehézséget okozhatnak a DAS, a NAS és a SAN elnevezések is, amelyek nagyon hasonlóak, viszont eltérő funkcionalitással rendelkeznek.

2024. február 24. 11:57

Az utazások elengedhetetlen kelléke – BOOX Palma!

A BOOX tavaly szeptemberben mutatta be legújabb mobil e-papír készülékét, amely a csúcsteljesítményt az E-Ink kijelzővel és a telefon méretű dizájnnal ötvözi, így tökéletes választást jelent útközben is.

2024. február 22. 12:56

Az AOC bemutatja az elegáns otthoni és irodai monitorok új korszakát

A kijelzőspecialista AOC izgatottan jelenti be legújabb B3 sorozatának bevezetését, amely a modern otthoni és irodai környezetekhez tervezett belépőszintű B2C monitorok újragondolt változata. Az új B3 termékcsalád két 23,8 hüvelykes (60 cm) (AOC 24B3CF2 és 24B3CA2) és két 27 hüvelykes (68 cm) (AOC 27B3CF2 és 27B3CA2) modellel indul, amelyek IPS panellel és Full HD felbontással rendelkeznek. A 100 Hz képfrissítési sebességgel, USB-C csatlakoztathatósággal és 65 W tápellátással ez a négy monitor frissített dizájnnal és továbbfejlesztett teljesítménnyel egyesíti magában a modern otthonok és vállalkozások változó igényeit.

2024. február 21. 13:02

A kiberbűnözők célpontjainak közel 43 százalékát kkv-k teszik ki

A Statista adatai szerint a vállalkozások több mint 72 százalékát érte zsarolóvírus-támadás 2023-ban, ami messze a legmagasabb szám az elmúlt 5 évben. Azonban az Eurostat statisztikái alapján míg a hazai nagyvállalatok kiemelt figyelmet fordítanak az IT-biztonságra, addig a kkv-szektorról már nem mondható el ugyanez, mivel az erre költött összegek alapján az utolsó harmadban szerepel az európai országok rangsorában.* 

2024. február 20. 12:59

Informatikai alapú megoldások fejlesztése az ELTE-n

Második évét zárta a Biztonságkritikus nemzeti szolgáltatások és ipari infrastruktúrák védelme kiberbiztonsági, technológiai és szabályozási eszközökkel című Tématerületi Kiválósági projekt az ELTE-n.

2024. február 18. 15:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07