Már kaphatók a Symantec 2008-as biztonsági termékei

Kiss Ádám Zoltán, 2007. október 12. 19:16

A napokban jelentek meg a Symantec cég Norton Antivirus és Norton Internet Security szoftvereinek legújabb, 2008-as verziói. A frissítés rengeteg újdonságot tartalmaz, a legfontosabb azonban, hogy mostantól Windows Vista alatt is használhatók.

Tehát talán az egyik legfontosabb dolog, hogy az eddig Noton termékeket használó, időközben XP-ről Microsoft Windows Vista operációs rendszerre váltó felhasználók sem maradnak többé védelem nélkül. Ez valóban nagyon fontos, hiszen az operációsrendszer már fél éve kapható, de biztonsági szoftverek nagyobb választékban csak ezekben a hetekben kerülnek a piacra, a Norton termékek pedig a 64 bites verzióval is működnek. A fejlesztők nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a szoftver még kevesebb erőforrást használjon, hogy még gyorsabban töltődjön be. Örülhetünk az ez irányú törekvéseknek, hiszen olykor idegesítően sokat kell várni a rendszer teljes betöltődésére, és ebben komoly része volt eddig a víruskeresőknek. A 2008-as verziókba beépített a fejlesztő egy központi szakértői felületet, ahol segítséget kaphatunk a problémák elhárításához. Nem nélkülözik a termékek a ma már elengedhetetlen rootkitek elleni védelmet sem. A legújabb kihívásoknak megfelelően erősítették a vezeték nélküli hálózatok védelmét, illetve az a adathalászat elleni védelmet.

Kulcsszavak: Symantec security

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tudd meg mi a különbség a NAS, a DAS és a SAN között!

Manapság több száz különböző típusú tárolómegoldás létezik, azonban a technológia fejlődésével napról napra, szignifikánsan nő a nagyobb tárhely iránti igény. Az USB-merevlemezek és a nyilvános felhőszolgáltatások mellett a dedikált személyes tárhely létrehozása és a megfelelő biztonsági mentési megoldás bonyolultabb választásnak tűnhet. Szintén nehézséget okozhatnak a DAS, a NAS és a SAN elnevezések is, amelyek nagyon hasonlóak, viszont eltérő funkcionalitással rendelkeznek.

2024. február 24. 11:57

Az utazások elengedhetetlen kelléke – BOOX Palma!

A BOOX tavaly szeptemberben mutatta be legújabb mobil e-papír készülékét, amely a csúcsteljesítményt az E-Ink kijelzővel és a telefon méretű dizájnnal ötvözi, így tökéletes választást jelent útközben is.

2024. február 22. 12:56

Az AOC bemutatja az elegáns otthoni és irodai monitorok új korszakát

A kijelzőspecialista AOC izgatottan jelenti be legújabb B3 sorozatának bevezetését, amely a modern otthoni és irodai környezetekhez tervezett belépőszintű B2C monitorok újragondolt változata. Az új B3 termékcsalád két 23,8 hüvelykes (60 cm) (AOC 24B3CF2 és 24B3CA2) és két 27 hüvelykes (68 cm) (AOC 27B3CF2 és 27B3CA2) modellel indul, amelyek IPS panellel és Full HD felbontással rendelkeznek. A 100 Hz képfrissítési sebességgel, USB-C csatlakoztathatósággal és 65 W tápellátással ez a négy monitor frissített dizájnnal és továbbfejlesztett teljesítménnyel egyesíti magában a modern otthonok és vállalkozások változó igényeit.

2024. február 21. 13:02

A kiberbűnözők célpontjainak közel 43 százalékát kkv-k teszik ki

A Statista adatai szerint a vállalkozások több mint 72 százalékát érte zsarolóvírus-támadás 2023-ban, ami messze a legmagasabb szám az elmúlt 5 évben. Azonban az Eurostat statisztikái alapján míg a hazai nagyvállalatok kiemelt figyelmet fordítanak az IT-biztonságra, addig a kkv-szektorról már nem mondható el ugyanez, mivel az erre költött összegek alapján az utolsó harmadban szerepel az európai országok rangsorában.* 

2024. február 20. 12:59

Informatikai alapú megoldások fejlesztése az ELTE-n

Második évét zárta a Biztonságkritikus nemzeti szolgáltatások és ipari infrastruktúrák védelme kiberbiztonsági, technológiai és szabályozási eszközökkel című Tématerületi Kiválósági projekt az ELTE-n.

2024. február 18. 15:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07