Már kaphatók a Symantec 2008-as biztonsági termékei

Kiss Ádám Zoltán, 2007. október 12. 19:16

A napokban jelentek meg a Symantec cég Norton Antivirus és Norton Internet Security szoftvereinek legújabb, 2008-as verziói. A frissítés rengeteg újdonságot tartalmaz, a legfontosabb azonban, hogy mostantól Windows Vista alatt is használhatók.

Tehát talán az egyik legfontosabb dolog, hogy az eddig Noton termékeket használó, időközben XP-ről Microsoft Windows Vista operációs rendszerre váltó felhasználók sem maradnak többé védelem nélkül. Ez valóban nagyon fontos, hiszen az operációsrendszer már fél éve kapható, de biztonsági szoftverek nagyobb választékban csak ezekben a hetekben kerülnek a piacra, a Norton termékek pedig a 64 bites verzióval is működnek. A fejlesztők nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a szoftver még kevesebb erőforrást használjon, hogy még gyorsabban töltődjön be. Örülhetünk az ez irányú törekvéseknek, hiszen olykor idegesítően sokat kell várni a rendszer teljes betöltődésére, és ebben komoly része volt eddig a víruskeresőknek. A 2008-as verziókba beépített a fejlesztő egy központi szakértői felületet, ahol segítséget kaphatunk a problémák elhárításához. Nem nélkülözik a termékek a ma már elengedhetetlen rootkitek elleni védelmet sem. A legújabb kihívásoknak megfelelően erősítették a vezeték nélküli hálózatok védelmét, illetve az a adathalászat elleni védelmet.

Kulcsszavak: Symantec security

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips bemutatja a díjnyertes hordozható monitort kettős USB-C-vel

Az új hordozható Philips 16B1P3302D monitor egy tökéletes útitárs. A Philips 16B1P3302D modell a Philips monitors hordozható sorozatának részeként jelenik meg. A monitor dizájn-identitása elnyerte a 2021 iF Product Design Award címet, és a 2021 Red Dot díjat is elhozta.

2023. március 22. 20:01

Az MVM NET és a CETIN közösen tesztelte az 5G-t

Az MVM NET Zrt. és a CETIN Hungary Zrt. városi környezetben és agrárgazdaságban tesztelte, hogyan lehet gazdaságosan 5G hálózatot kiépíteni és működtetni olyan helyszíneken, ahol ezt az 5G alapú alkalmazások elterjedése, illetve az adatforgalom növekedése szükségessé teszi. A független, integrált infrastruktúra-szolgáltatók a teszt tapasztalatai alapján megállapították: fenntarthatósági és gazdaságossági szempontok miatt sok esetben a hálózatot célszerű egyetlen szolgáltatónak kiépíteni és üzemeltetni, majd azon több operátor számára szolgáltatást nyújtani.

2023. március 22. 17:09

Itt a Java legújabb verziója!

Az Oracle bejelentette a Java 20 elérhetőségét. A világ első számú programozási nyelvének és fejlesztési platformjának legújabb verziója több ezer teljesítménybeli, stabilitási és biztonsági előrelépést kínál, köztük a platformra vonatkozókat, amelyek segítik a fejlesztőket a termelékenység javításában, valamint az innováció és a növekedés támogatásában. 

2023. március 22. 12:45

Egymást érték az Ukrajna elleni adattörlő támadások az utóbbi egy évben

Az orosz invázió 2022 februári kezdete óta példátlanul intenzívvé váltak az Ukrajna elleni adattörlő (wiper) támadások, az ESET Research most elkészítette az ilyen típusú kibertámadások idővonalát. Jó hír, hogy sok tervezett incidenst sikerült időben felderíteni és megakadályozni. A támadások zöme az orosz Sandworm hackercsoporthoz köthető, de van köztük olyan is, ami a Szörny Rt. animációs filmre utaló hivatkozásokat tartalmaz. 

2023. március 22. 11:22

A BlueVoyant kutatása azonosítja a legújabb kibertámadási technikákat és védekezési módszereket

BlueVoyant kiberbiztonsági vállalat közzétette "Emerging External Cyber Defense Trends" című kutatásának megállapításait. A legújabb jelentés rávilágít a szervezetekre veszélyt jelentő, a hagyományos informatika peremterületein kívülről érkező kockázatokra és azok elhárításának módszereire. A dinamikus adathalászat, a smishing azaz SMS adathalászat, a DNS-infrastruktúrával való visszaélés, az új sebezhetőségek gyorsabb kihasználása és az egyre növekvő számú pénzügyi csalások jelentik a legújabb trendeket.

2023. március 21. 15:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48