Az Intel az "öreg" Centrino szállításának csökkentését tervezi

Széll Zoltán, 2008. február 26. 15:46

Az Intel a régi Centrino platformokról az újra történő sima áttérés érdekében 2008. második negyedévben megkezdi a ’Napa Refresh’ és ’Santa Rosa’ noteszgép platformok piacra szállított arányának csökkentését. Az Intel a második negyedévben vezeti be a következő generációs Centrino 2 (Montevina) platformot, amely már az év végén a noteszgép platformok között a főszerepet játssza majd.

A Montevina a második negyedév végén az Intel összes piacra szállított noteszgép platformjainak 18%-át teszi ki. Ez az arány a harmadik negyedévben 50%-ra, míg az év végére 90%-ra nő. A Merom processzorokat tartalmazó Napra Refresh platform szállításának részaránya 6%, míg a Celeron M processzorokat magába foglaló Napa részaránya 3% lesz. Az év végén ez a két platform „kimegy a divatból”.

 A Santa Rosa platform szállításainak részaránya az első negyedév végén 60%, de ez a második negyedévben 35%-ra csökken. A negyedik negyedév végén a platform Core 2 Duo változata eltűnik a piacról, míg a Celeron processzor alapú változatának (belépőszintű piacon) részaránya 10% lesz.

 A 45nm-es Penryn processzorokkal kombinált Santa Rosa Refresh platform részaránya az első negyedév végén 31% lesz, míg a második negyedévben 45%-ra nő, de már a harmadik negyedévben az arány 20%-ra csökken, míg az év végén már csak 4% lesz.

 A szállítások agresszív beállítása segíti a gyártókat és az OEM-eket munkájukban, egyszerűsíti a termék terveket. Áprilisban megkezdődik a Napa és a Santa Rosa platformok árcsökkentése.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39